1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin

1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin

1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ercan Ulaş Kaya hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okudu. Küçükçekmece İlçesi Halkalı semtindeki Marmara Üniversitesine ait 1 milyon...

Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Ercan Ulaş Kaya hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okudu. Küçükçekmece İlçesi Halkalı semtindeki Marmara Üniversitesine ait 1 milyon metrekarelik alanın AKP hükumeti tarafından imara açılarak betonlaşmasına Küçükçekmece halkının razı olmadığının altını çizen Ercan Ulaş Kaya önergesinde şu cümlelere dikkat çekti: “Mülkiyeti hazineye ait olan ve kullanım hakkı Marmara Üniversitesine bırakılan bu alanın kampüs alanı yapılması düşünülmüşken şimdi ansızın verilen bir kararla konut, ticaret, avm, otel, rezidans ve özel (ilk okul, eğitim tesisleri, lise, sosyal tesis) vs fonksiyonlar verilerek 1 milyon m2 lik alanda yaklaşık e: 1.6 ortalama ile 1 milyon 600 bin m3 satılabilir alan oluşturulmak istenmektedir. 100 bin m2'lik net alan üzerinden konut yapıldığında yaklaşık 16 BİN konut ile ilçemize yaklaşık 25.000 araç yükü daha ilave edecek bir zihniyettir bu. 800 bine yaklaşan Küçükçekmece nüfusuna yaklaşık %10 ilave demektir. Donatı alanı olarak hep özel, anaokulu, ilkokulu, ortaokul, lise, sağlık alanı ve hatta özel sosyal alan planlanmıştır. Küçükçekmece’deki 21 mahallenin hangisi yaralanacak. Bu insanların aklıyla alay etmektir. Sosyal donatı alanı halka açık olmalıdır''

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Ercan Ulaş Kaya ve Fatih Üstünbaş’ın imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge: 

“Bizim bir hayalimiz var, İstanbul adına, Küçükçekmece adına, şimdi birlik zamanı, ne zaman beraber hareket edeceğiz. Küçükçekmece Halkalı 808 ada, 1 ve 2 parseller ile 853 ada, 6-7-8 parseller ve yakın çevresine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ve 3194 sayılı imar kanununun 9.maddesi uyarınca onaylanan planlar, yerel yönetimler dikkate ve ciddiye alınmadan (ilçe ve büyükşehir) 1/5000 ve 1/1000 planları askıya çıkarılmıştır. İlçemiz yaklaşık 38 km2 ve 1 km2 lik kısmı planlanıyor, (yaklaşık %3) bilgi ve katkımız yok.

Mülkiyeti hazineye ait olan ve kullanım hakkı Marmara Üniversitesine bırakılan bu alanın kampüs alanı yapılması düşünülmüşken şimdi ansızın verilen bir kararla konut, ticaret, avm, otel, rezidans ve özel (ilk okul, eğitim tesisleri, lise, sosyal tesis) vs fonksiyonlar verilerek 1 milyon m2 lik alanda yaklaşık e: 1.6 ortalama ile 1 milyon 600 bin m3 satılabilir alan oluşturulmak istenmektedir. 100 m2 lik net alan üzerinden konut yapıldığında yaklaşık 16.000 konut ile ilçemize yaklaşık 25.000 araç yükü daha ilave edecek bir zihniyettir bu. 800 bine yaklaşan Küçükçekmece nüfusuna yaklaşık %10 ilave demektir. Donatı alanı olarak hep özel, anaokulu, ilkokulu, ortaokul, lise, sağlık alanı ve hatta özel sosyal alan planlanmıştır. Küçükçekmece’deki 21 mahallenin hangisi yaralanacak. Bu insanların aklıyla alay etmektir. (plan raporu sayfa 43) Sosyal donatı alanı halka açık olmalı.

İlçe sınırlarından şimdiki hali ile trafiğe çıkmakta zorlanan bizlere daha da sıkıntı verecektir. Ankara’dan plan yapmakla bu işler olmuyor demek ki. Yerel insanlarla birlikte hazırlanmadıkça bu tür planlar olmaz, olmaz, olmaz. Bizler plan değişikliği yapılmak istenen bu bölgenin bir kısmının devlet üniversitesi ve e:1 ile Küçükçekmece’deki mahallelerinin kentsel dönüşüm alanı üssü olarak düzenlenmesini istiyoruz. İlave trafik yükü ve nüfus istemiyoruz.

Küçükçekmece’de deprem öncesi 21 mahalledeki konutlarda, hasar tespiti yaparak önce bu konuların transferini sağlamalıyız. Deprem ile mücadele işte böyle olur. Depremde yıkılacak binaların yerine ada bazında dönüşüm sağlanacağı için dönüşüm yapılacak mahallenin sosyal donatı alanını oluşturarak daha yaşanır bir Küçükçekmece inşa etmiş oluruz. 33 yıl önce kurulan TOKİ’yi kuruluş amacına uygun halka hizmet ve destek için göreve davet ediyoruz. Unutmayınız ki bu alan özel mülkiyet değildir.

İBB bütün meclis üyelerini Şile’den Silivri’ye ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bu planlara itiraz etmeye davet ediyoruz. İhtiyaç sahibi Küçükçekmece bu alanda yaşatılmazsa depremden ölecek, herhangi bir canlının vebali rantın yanında olanlarındır. Küçükçekmece’deki bu alan ya ranta yada halka. Karar Küçükçekmece yaşayanların olmalı.

Önergemizin öncelikle dikkate alınmasını arz ederim.''

halkali2.jpg


 

"1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin" haberi, 27 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan 1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 1 milyon metrekarelik alan ranta verilmesin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  2. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  3. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  4. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  5. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  6. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  7. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  8. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  9. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  10. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  11. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  12. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  13. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  14. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  15. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  16. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  17. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  18. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  19. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  20. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
Yaşam Haberleri