250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru

250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru

250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine yeniden tartışılmaya başlanan Öcalan’ın cezaevi...

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine yeniden tartışılmaya başlanan Öcalan’ın cezaevi koşullarına ilişkin avukatlardan açıklama geldi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), İHD İstanbul Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatları ile görüştürülmeyen Öcalan’la görüşmek için 250 avukatın yarın Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağını açıkladı.

Açıklamaya hukukçu Ercan Kanar, İHD İstanbul Şube Başkan’ı Gülseren Yoleri, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Rezan Sarıca, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatı Kader Tonç da destek verdi.

250 avukat adına açıklamayı yapan ÖHP Genel Merkez Yöneticisi Raziye Turgut, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Öcalan ve diğer 3 hükümlünün cezaevi koşullarının gün geçtikçe daha ağır ve kabul edilemez bir hal aldığını söyledi.

27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana avukatları ile görüştürülmeyen Öcalan’la son olarak 11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan’ın görüştüğünü belirten Turgut, o tarihten bu yana  Öcalan’la tek bir temas sağlanamadığına dikkat çekti.

Turgut şöyle devam etti:

"11 Eylül 2016 tarihli bu görüşmeden bugüne kadar kendisinden ve İmralı Ada Cezaevinde birlikte bulunduğu diğer üç mahpus olan Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’dan herhangi bir haber alınamamaktadır. 21 Temmuz 2016 tarihine dek “gemi arızası, hava muhalefeti'' gibi fiili gerekçelerle ret edilen görüşme başvuruları, bu tarihten itibaren İnfaz Hakimliği kararı gerekçe gösterilerek ret edilmektedir. Bu kararda OHAL şartları sebep gösterilerek İmralı Cezaevi ile her türlü iletişim, yazışma ve görüşme hakları süresiz olarak askıya alınmış, iptal edilmiştir. Oysa dayanak OHAL kararnamelerinde dahi böylesi total bir yasaklamaya olanak sağlanmamaktadır. Bir tutuklu/hükümlünün avukatı ile görüşmesini süre ve koşul şartları ile sınırlandıran hükümler KHK ile düzenlenmiştir. Ancak hiçbir kanun ya da kararname hükmünde avukat ya da aile görüşme hakkını tamamıyla ortadan kaldıran bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla yasal olmayan / yasal dayanaktan yoksun bir kararın, fiili ya da idari bir kararla uygulanması hali söz konusudur ki, bu da hukuksallığın rafa kaldırılması anlamını taşımaktadır.

Bu haliyle yasal ve uluslararası hukukta tanımlanıp güvence altına alınmış Aile Görüşme Hakkı, Avukatla Görüşme Hakkı, Haberleşme ve İletişim Hakkı, Adil Yargılanma ve Savunma hakkı gibi neredeyse tüm hukuki haklarının engellenerek gasp edilmesi başlı başına kabul edilemez bir durumdur."

Turgut, tüm bu sebeplerle 27 Temmuz 2011 yılından bugüne kadar uygulanan avukat görüşme yasağını ve İmralı’nın hukuksal denetim dışı bırakılmasını kabul etmediklerini beyan ederek, Öcalan ve İmralı’da tutulan mahpuslar ile görüşme taleplerini bir kez daha yinelediklerini söyledi.

Turgut, yarın 250 avukatın  Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunacağını açıkladı.

"250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru" haberi, 22 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 250 avukattan Öcalan ile görüş için başvuru 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri