3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti

3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti

3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti HSYK, adli ve idari yargı kararnamesi ile adli yargıda 3228, idari yargıda ise 518 hakim ve savcının yeri değişti. Cumhurbaşkanı’na hakaretin iptalini isteyen hakim Murat Aydın, Trabzon’a sürülürken, Erdoğan’a hakaret ettiği...

HSYK, adli ve idari yargı kararnamesi ile adli yargıda 3228, idari yargıda ise 518 hakim ve savcının yeri değişti. Cumhurbaşkanı’na hakaretin iptalini isteyen hakim Murat Aydın, Trabzon’a sürülürken, Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla birçok kişi hakkında dava açan savcı Cevat İşlek ise terfi ederek başsavcıvekili oldu.

HSYK Birinci Dairesi, adli yargıda 3328, idari yargıda ise 518 olmak üzere 3746 hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesini yayımladı. İktidar lehine kararlara imza atan hakim ve savcılar terfi ettirilerken, AKP'nin aleyhine karar verenler ise sürgün yedi.

HSYK’nin bu sabah yayımladığı kararnameye göre Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen yasa maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açan Karşıyaka Hakimi ve YARSAV Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Trabzon’a atandı. Murat Aydın, “Verdiğim kararlardan ve açıkladığım görüşlerden dolayı sürüldüm'' açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki eleştiriler veya protestolarla ilgili resen soruşturma ve dava açan Ankara Basın Savcısı Cevat İşlek ise, terfi ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı.

Yasa dışı dinleme soruşturmasını yürüten ve eski İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında olduğu 143 şüpheliye dava açan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy Bakırköy C.Başsavcı Vekilliği'ne, 17-25 Aralık'a karşı yapılan paralel yapı operasyonlarını bir dönem yöneten Orhan Kapıcı ise Küçükçekmece Başsavcılığı'na terfi ettirildi. Özsoy ve Kapıcı'nın adı Emlak Konut GYO’nun Başakşehir’deki Ayazma Emlak Konut projesinden indirimli lüks konut almalarıyla gündeme gelmişti. Eski Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya Ankara'dan Elazığ Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. 

BÜYÜKANIT'I ÖRGÜT KUTLAMA İLE SUÇLAMIŞTI

Savcı Sarıkaya Van'da görev yaptığı dönemde, tıbbı cihaz alımında yolsuzluk yapmakla suçlanan Van üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın hakkında hazırladığı tartışmalı iddianame ile gündeme gelmişti. Sarıkaya, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ı da,  "örgüt kurmak ve sahte belge hazırlamakla" suçlamıştı.

Ankara’da dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın arasında bulunduğu 103 kişi hakkında 28 Şubat davasını açan Ankara Savcısı Kemal Çetin, Adana Savcılığı’na atandı. Eski Ankara özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt ise Samsun'a gönderildi. Ethem Sarısülük davasına bakan ve katil zanlısı polis Ahmet Şahbaz’ı tahliye eden Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Afak İlleez Ankara Batı (Sincan) Hakimliği'ne tenzili rütbe ile atandı.

HSYK 1. Daire Başkanlığı'ndan dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

2016 YILI ADLİ YARGI ANA KARARNAMESİ İLE BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ VE İDARİ YARGI ANA KARARNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURU

2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 05 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.

2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır.

 2016 Adli Yargı Kararname Listesi

2016 İdari Yargı Kararname Listesi

Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar kararname takviminde belirtildiği üzere 15 Haziran 2016 tarihinden itibaren gönderilecektir.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 16 Haziran 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

Meslektaşlarımızın müstemir yetkiye ilişkin taleplerini 13 Haziran 2016 günü mesai bitimine kadar UYAP Personel Rolünde bulunan "Müstemir Yetki Talep Formu" ekranını kullanmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilen müstemir yetki talepleri kabul edilmeyecektir.

Yıllık izin onayı verilmiş olup da henüz izne başlamamış olan kararnameye tabi adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılarının yıllık izin onayları iptal edilmiştir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

"3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti" haberi, 06 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 3 bin 746 hakim ve savcının yeri değişti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Gündem Haberleri