4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'dan tepki

4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'dan tepki

4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'... MHP yönetimi Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis il teşkilatlarının kapısına kilit vurdu. 4 il teşkilatına mensup üst kurul delegelerinin tamamına yakını olağanüstü kurultay için imza vermişti.Genel Merkez'in bu kararına ilk tepki...

MHP yönetimi Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis il teşkilatlarının kapısına kilit vurdu. 4 il teşkilatına mensup üst kurul delegelerinin tamamına yakını olağanüstü kurultay için imza vermişti.

Genel Merkez'in bu kararına ilk tepki ise kurultay sürecinin güçlü ismi Koray Aydın'dan geldi.

MHP'li Aydın bir önceki Kurultay döneminde de il teşkilatlarının kapatılmasına tepki gösterdiğini hatırlatarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş bulunan Denizli, Uşak, Aksaray ve Kilis MHP il teşkilatları ile MHP Aksaray merkez ilçe teşkilatımızın kapatılması ve ayrıca disiplin süreci başlatılmış olması, MHP ve Ülkücü Hareket’e gönül veren milyonları üzmüş, kırmış ve derinden yaralamıştır.

Unutulmaması gerekir ki; ülkücü irade, olağanüstü kurultay için imza veren-vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütündür. İmza veren ve her biri MHP ve Ülkücü Hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da, en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdırlar ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir.

Ülküdaşlık hukuku, dava şuuru ve demokratik nizam içinde aklıselim ile hareket edilerek, bu sürecin partimize zarar verilmeden atlatılması bizim ve bütün ülküdaşlarımızın ortak temennisidir.

Temel ilkelerimiz arasında yer alan Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik ilkesi gereğince, hür iradeleriyle, tercihlerini ortaya koyan arkadaşlarımızın hakları, MHP’nin fikri müktesebatı, ülküdaşlık hukuku ve demokratik hukuk nizamının güvencesi altındadır.

Partimize üyelik ve delegelikten kaynaklanan haklarını kullandıkları için ülküdaşlarımız hakkında disiplin uygulaması başlatılması ile teşkilatlara yönelik kapatma, görevden alma ve feshetme gibi uygulamaların yanlış olduğunu, vicdanları yaraladığını, bütün ülküdaşlarımızı üzdüğünü ve incittiğini daha önce de kamuoyuna açıklamıştım.

Genel Başkan Adayı olduğum 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan MHP 10. Kurultayı’nın akabinde bizimle birlikte hareket eden il teşkilatlarımızın kapatılması üzerine 12 Şubat 2013 tarihinde yaptığım açıklamada aynen şöyle demiştim.

“Sırf kurultaydaki tercihleri dolayısıyla, teşkilatları kapatılan bütün partili arkadaşlarımız, başta il başkanlarımız olmak üzere ömürlerini bu davaya vakfetmiş, sadece ellerini değil, yürekleriyle birlikte, bütün vücutlarını taşın altına koymuş değerli arkadaşlarımızdır. Arkadaşlarımızın tavırlarından dolayı böyle bir uygulamaya muhatap oldukları kanaati, vicdanları yaralamıştır.

Unutulmamalıdır ki; ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir. MHP ve Ülkücü Hareket’in tek bir mensubunu dahi küstürmeye, ötekileştirmeye ve kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. Zaman, ülkücülerin onaylamayacağı uygulamalarla, gönülleri kırma zamanı değil; kırgınlıkları, dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakma zamanıdır. Zaman, engin bir hoşgörü ve ülküdaşlık hukuku çerçevesinde gönülleri fethetme zamanıdır. Zaman, hiçbir ayrım gözetmeden, ülküdaşlarımızı ve bütün Türk milletini kucaklama ve hedefe yürüme zamanıdır.''

Bu görüşlerimin, dün olduğu gibi bu gün de arkasında olduğumu üzerine basa basa bir kez daha açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.

MHP ve Ülkücü Hareket bizim için geçici bir heves değil, ilk ve son durağımızdır.

MHP ve Ülkücü Hareket bizim baba ocağımız, ana kucağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızdır.

MHP ve Ülkücü Hareket bizim kara sevdamızdır.

MHP ve Ülkücü Hareketin birliği, bütünlüğü ve başarısı için bu güne kadar elimizden gelen mücadeleyi, gayreti ve çabayı ortaya koyduk, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizden hiçbir ülküdaşımızın kuşkusu olmamalıdır.

Yüce Allah izin ve ömür verdiği müddetçe davamızın emrinde ve hizmetinde olmaya, ülküdaşlarımızın ve aziz Türk milletinin haklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

"4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'dan tepki" haberi, 19 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'dan tepki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 4 il teşkilatının kapatılmasına Koray Aydın'dan tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Politika Haberleri