4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi kapatıldı?

4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi kapatıldı?

4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi k... Adana’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, dört köyüntek ortaokulunun yıkılarak, taşımalı eğitime geçilmesi kararına  tepki göstererek, “Bu okulun servis işi yapan yandaşlara rant sağlamak...

Adana’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, dört köyüntek ortaokulunun yıkılarak, taşımalı eğitime geçilmesi kararına  tepki göstererek, “Bu okulun servis işi yapan yandaşlara rant sağlamak amacıyla kapatıldığı iddiaları doğru mudur? Bu işin takipçisi olacağım. Cankurtaran, okul kurtaran olacak'' dedi.

Adana’da temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Ceyhan İlçesi’ne bağlı Çataklı, Burhanlı, Bakırlı ve Burhanlı köylerini de ziyaret etti.

Dört köyün bugünlerde ortak bir sorunu bulunuyor. Köylüler,konum olarak dört köyün de ortasında yer alan ve ortak kullanılantek ortaokulun çürük olduğu gerekçesiyle yıkılarak taşımalı eğitime geçilmesi kararına hayli tepkililer.

img_3691.jpg

Şikayetlerini Cankurtaran’a aktararak yardım isteyen köylüler, Çataklı-Tatarlı-Bakırlı Ortaokulu olarak bilinen okulda 205 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü ve yaklaşık 12 öğretmenin görev yaptığını belirterek, fiziki olarak sağlam olan okula çatlak var denilerek yıkım kararı verilmesine anlam veremediklerini söylediler. Kimi vatandaşlar, okula çürük raporunu veren bilirkişilerin AKP üyesi olduğunu iddia ediyor. Cankurtaran köylülerle birlikte okula gelerek incelemelerde bulundu.

“OKULA ÇÜRÜK RAPORUNU VEREN MÜHENDİSLER AKP ÜYESİ Mİ?''

Köy ziyaretinde Cankurtaran’a eşlik eden CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar çürük raporu veren bilirkişileri araştırdıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Biz CHP olarak bilirkişi istedik bu okulun yıkılmaması için ama tarafsız bilirkişiler istedik. Onlar çürük raporunu kendi şirketlerinde çalışan bilirkişilerden aldılar. Buraya çürük raporu veren mühendisler AKP yönetim kurulu üyeleri arasında. Tek tek isimlerini açıklayacağım. Okul, su, eğitim devletin asli görevleri. Gerekirse Milli Eğitim Müdürü bizim burayı yapacak gücümüz yok diyorsa biz CHP olarak yaptırmaya hazırız..Sayın Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cankurtaran da burada. O da konuyu Ankara’ya taşıyacak.''

img_3686.jpg

“CANKURTARAN, OKUL KURTARAN OLACAK''

Vatandaşları dinleyen Cankurtaran, okulun gerçekten iyi durumda olduğunu söyleyerek, “Bu okulda çatlak yok. Çatlak yandaşına rant kazandırmak için böyle şeyleri öngörüp yandaş firmalara para kazandırmaya çalışanların kafasında çatlak.  Bu işin takipçisi olacağım. Cankurtaran bu okul için okul kurtaran olacak'' dedi.

img_3684.jpg

YANDAŞ SERVİSÇİLERE RANT MI SAĞLANMAK İSTENİYOR?

Konuyla ilgili bir değerlendirmelerini sürdüren Cankurtaran, “Bazı vatandaşlarımızın okulun kapatılması kararının Ceyhan merkezde taşımacılık işi yapan ve AKP’yle yakın ilişkide olan bazı servis sahiplerine rant sağlamak amacıyla yapıldığını iddia ediyor. Bu vahim bir iddia. Bu iddiayı dört köyde çok sayıda vatandaştan duyduk. O yüzden ben de bu iddiayı bir kez daha yetkililerce cevaplandırılması için tekrar ediyorum'' diye konuştu.

img_3692.jpg

“BURADA TAŞIMALI SİSTEME GEREK YOK''

Cankurtaran, Anadolu’da bazı yerlerde öğrenci yetersizliğinden taşımalı sistemin olduğunu hatırlatarak, “Ancak burada ne öğrenci eksiği, ne güvenlik sıkıntısı ne de öğretmenlerin barınma gibi sıkıntısı yok. Aksine yeni yapılacak okulun olduğu yerde öğrenci yok. Buna karşın böyle bir okulun kapatılıyor olması köylülerin kuşkularının bir iddia olmaktan çok gerçek olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Yandaşlarına rant sağlamak noktasındaki hünerine diyecek olmayan AKP’nin böyle birşeye tenezzül etmeyeceğini bu ülkede kimse iddia edemez'' dedi.

img_3693.jpg

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Cankurtaran, vatandaşların okulun kapatılmaması için gerekirse protestolara dahi hazırlandıklarını söyleyerek, “CHP ve şahsım bu sürecin takipçisi olacağız. Yetkililere sesleniyorum. Bir an önce bu yanlıştan dönün'' diye konuştu.

"4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi kapatıldı?" haberi, 28 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi kapatıldı? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 4 köyün tek ortaokulu yandaşa rant için mi kapatıldı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  2. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  3. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  4. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  5. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  6. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  7. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  8. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  9. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  10. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  11. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  12. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  13. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  14. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  15. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  16. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  17. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  18. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  19. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  20. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
Gündem Haberleri