67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Artvinli: Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi?

67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Artvinli: Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi?

67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Art... 17-25 Aralık tapelerinde 'Milletin a... koyacağız' dediği konuşması dinlemeye takılan ve Artvin Cerattepe'de maden çıkarma ruhsatı verilen 'havuz' patronu Mehmet Cengiz'in holdingi, yargı kararına ve Artvin halkının direnişine...

17-25 Aralık tapelerinde 'Milletin a... koyacağız' dediği konuşması dinlemeye takılan ve Artvin Cerattepe'de maden çıkarma ruhsatı verilen 'havuz' patronu Mehmet Cengiz'in holdingi, yargı kararına ve Artvin halkının direnişine rağmen polis ve jandarma eşliğinde iş makinalarını Cerattepe'ye soktu.

Artvin halkı ise arkasında aldığı AKP iktidarının desteği ile hukuk tanımayan Mehmet Cengiz'e karşı direnişe geçti. Ancak havuz medyasının finansörünü koşulsuz şartsız koruyan AKP iktidarı, emrindeki polis ve jandarmayı bu kez Artvin halkının üzerine sürdü. 

67 YAŞINDAKİ EMEKİYE PLASTİK MERMİ

Önceki gün Cerattepe'ye yürümek isteyen Artvinlilere, polis ve jandarma gaz, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahalede çoğu kadın olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Polisin plastik mermisi ile yaralananlardan biri ise 67 yaşıdnaki emekli İsmet Zeki Erel oldu. "Hayatımda kimseye taş atmadım" diyen Erel, bugün suç duyurusu için geldiği Artvin Adliyesi önünde plastik mermi ile mosmor olan kolunu Halk TV muhabirine gösterirken "Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi?" diye soruyordu! 

1 Kasım seçimlerinde AKP'ye yüzde 45.5 oy veren Artvin halkı, AKP'nin kimin iktidarı olduğunu ve AKP'nin polisinin kime hizmet ettiğini acı bir terrübeyle anladı ancak AKP'nin 'ileri demokrasi' kandırmacası ile 67 yaşında tanışan emekli İsmet Zeki Erel'in kolundaki morluk, 7 Haziran'dan bu yana neredeyse Türkiye sınırları içinde hak aramak için sokağa çıkan her vatandaşın vücudunda gittikçe büyümeye devam ediyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Yeşil Artvin Derneği'nin çağrısı ile dün saat 13.30'da yaklaşık 700 kişi Artvin Adliyesi önünde toplandı. Polisin güvenlik önlemi aldığı Adliye çevresinde dernek yetkililerince başvuru için kimlikleri toplanan vatandaşlar, daha sonra 10'ar kişilik gruplar halinde Adliye binasına girerek Cumhuriyet Savcılığı'na hazırlanan suç duyurusu dilekçesini vermeye başladı.

Suç duyurusunda yaşanan son olaylardan sorumlu tutulan Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş'ın görevi kötüye kullanmaktan dolayı cezalandırılmaları istendi.

56cb1fb3c03c0e22c0543919.jpg

"ŞİRKETİN YASADIŞI KORUYUCULUĞUNU KABUL ETTİLER"
Şikayet dilekçesinde, mahkemelerin daha önce iptal kararları verdiği madencilik faaliyetinin yasa dışı olarak yeniden başlatıldığına işaret edilerek şu görüşlere yer verildi:"Maden şirketinin iş makineleri polis ve asker eşliğinde Cerattepe'ye çıkarılırken, güvenlik güçleri halka çok yoğun gaz ve sis bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. Maden şirketine yer tahsisi yapılmadığından Cerattepe bölgesine girmek için gerekli izinleri yoktur. Maden şirketini ve araçlarını Cerattepe'ye çıkarma girişimi tümüyle yasadışıdır.

Herhangi bir yasal dayanak olmadan ve maden şirketine yasadışı konum kazandırmak amacıyla Artvin Valisi Kemal Cirit'in talimatı ile güvenlik güçlerinin koruması altında yasa dışılığa karşı mücadele edenlere büyük bir baskı ve zulüm sonucu şirket araçları Cerattepe'ye çıkarılmıştır. Bu yasadışı durum Artvin Valisi'nin emir ve talimatı ile olmuştur. İlin valisi yasa dışı bir durumu meşrulaştırmak, oldu bittiye getirerek fiili durum yaratmak amacıyla maden şirketine, izni alınmamış bir alanı işgal etme kolaylığı sağlayarak görevini kötüye kullanmış, büyük suç işlemiştir.
Artvin Valisi'nin bu talimatının hukuka aykırı olduğu Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ve Jandarma Komutanı'na anlatılmış, kanunsuz emri uygulamanın suç olduğu da belirtilerek bu uygulama ve zulümden vazgeçmeleri belirtilmiştir. Şirketinin yasa koruyucuları olmayı görev kabul etmişler ve halka ağır biçimde saldırmışlardır. Bu nedenle kanunsuz emri uygulayan Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile isimleri tarafınızca tespit edilecek başka görevliler de suç işlemişlerdir. Bu kişiler haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için dava açılmasına karar verilmesini saygı ile talep ederiz." Grupların suç duyurusunda bulunma işlemleri sürüyor.

 ESNAF ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI: CERATTEPE ARTVİN'İN KAFASINA ŞAPKA GİBİDİR
Adliye önünde toplanan kalabalığa destek veren Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Emirhan Elçi de, Cerattepe'ye hukuksuz, haksız ve adaletsiz bir müdahale yapıldığını belirterek, "Cerattepe Artvin'in kafasında şapka gibidir. Kazma vurulursa Artvin ortadan yok olur. Mahkemeler 3 kez, 'Ya Artvin ya maden' dedi. Mahkeme karalarına rağmen sağdan soldan dönüp yine geliyorlar. 2-3 gün sonra çıkacak  mahkemenin kararını neden beklemiyorlar? Bu kadar baskı yapan bir devletin mahkeme kararından da endişe duyuyoruz. Bu kadar sabredilemeyecek kadar gözlerinipara hırsı mı basmış? Artvin halkı düne kadar TOMA' nın ne olduğunu bilmiyordu ama öğrettiler" dedi.

DONKİŞOT'TAN CARETTEPE'YE DESTEK
İstanbul'dan gelen Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Başkanı Donkişot lakaplı  Osman Akkuş' da Artvin'deki çevre mücadelesine destek verdi. Artvin Adliye binası önünde, "Doğanın maliyeti sıfır değildir" ve "Ağaca, suya ve toprağa olan düşmanlığınıza gıcığım" yazılı afiş ve dövizler açan Osman Akkuş, 1992 yılında da maden mücadelesi için Artvin'e geldiğini hatırlattı, "Hükümet bu ülke topraklarının ciğerlerine girmek istiyor. Buna izin vermemek için buradayız. İnsanların kendi toprağına sahip çıkmaları çok anlamlı. Onların bu dirençli mücadelelerine destek olacağım" dedi. Adliye önünde toplanan gruptaki kadınlar da polislerin dün kendilerine yönelik sert müdahalesini eleştirdi, Cerattepe için mücadelelerinin süreceğini açıkladı.

"67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Artvinli: Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi?" haberi, 23 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Artvinli: Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 67 yaşında 'ileri demokrasi' ile tanışan Artvinli: Bunlar devletin polisi mi, Cengiz'in polisi mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  2. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  3. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  4. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  5. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  6. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  7. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  8. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  9. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  10. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  11. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  12. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  13. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  14. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  15. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  16. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  17. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  18. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  19. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  20. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
Gündem Haberleri