90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız?

90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız?

90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız? Ali Kaya SoysalEleştiriler, kavgalar, alınganlıklar içeren gariplikler içinde Türkiye Lens'de oynadığı maçta Çek Cumhuriyeti karşısında mucizevi bir galibiyet aldı dün gece ve Çarşamba gece yarısı E ve F gruplarından gelecek...

Ali Kaya Soysal

Eleştiriler, kavgalar, alınganlıklar içeren gariplikler içinde Türkiye Lens'de oynadığı maçta Çek Cumhuriyeti karşısında mucizevi bir galibiyet aldı dün gece ve Çarşamba gece yarısı E ve F gruplarından gelecek sonuçları beklemeye başladı. Niye mucizevi diyorum, çünkü gol pozisyonu notlarımda 8 adet Ç harfi, 2  adet de T harfi var. Yani Çekler daha çok gol fırsatı yakalamış, maç sonu istatiklerine göre topa sahip olma oranı  yüzde 60'a yüzde 40 rakibimizden yana, kalecimiz Volkan'ın en az 6 kurtarışı var, ama futbol böyle bir oyun işte, istatistiklerin skoru belirleyemediği tek takım sporu FUTBOL..
 
Oyunun  içine biraz girecek olursak, ilk iki maçın onbirinde  olmayan İsmail Köybaşı, Emre Mor ve Volkan Şen'in olması mı değiştirdi sonucu? Evet ve de hayır.."Evet " ,  çünkü, ağır Çek defansının üstüne çabuk,seri , "pırpır " adamlarla gidilmesi  gerekirdi. Nitekim 10'da gelen Burak golü böyle gelişti.."Hayır", çünkü, 60'da önce Volkan, sonra 70'de Emre çıkartıldı ki bana göre takımı öne taşıyacak bu oyuncuların sahadan alınması yanlıştı. Ama 65'de oysayttan  attığımız 2. gol bütün bu yanlışlıkların üstünü örttü ve Çeklerin de moral açıdan çökmesiyle maçı 2-0 galip bitirdik..
 

En iyi üçüncüler kategorisinde B Grubunda Slovakya zaten 4 puanıyla çıktı, C grubunda ise Kuzey İrlanda 0 (sıfır) averajla üstümüzde. 2'ye 4 eksi 2 averajımızla geriye kalan iki takımın içine girebilmemiz için bu gece E Grubunda İsveç'in Belçika'yı ve İrlanda'nın da İtalya'yı yenmemesi gerekiyor. Ve bununla da bitmiyor hesaplar, F Grubunda Macaristan-Portekiz ile İzlanda - Avusturya maçlarının skorların da beklememiz gerekiyor..
 
Gelelelim Fatih Hoca nın maç sonu açıklamalarına, yine azar, yine tavır, yine suçlamalar. Bu sefer de TRT'ye yüklendi. "Bu kurumun sorularına yanıt vermem" diye. Neymiş efendim, bu kanalda yayına çıkan bir tarih profesörü kendisini eleştirmiş. Sanki kendisini eleştirme hakkı sadece meslektaşlarında olmalı, o da Mourinho veya Lucescu ise eğer. Hoca dikkat et, tepki koyduğun kurum TRT, en yukarıdan sert bir ses gelir, ne olduğunu şaşırırsın. Ayrıca, anlayamıyorum seni, keyfini çıkartmak varken "sana rağmen alınan 2-0 lık sonuca", niye hala kavga ediyorsun milletle?
 
Ve sayın futbolseverler, Galler'in doğrudan çıktığı, 300 bin nüfuslu  Arnavutluk'un yarım golle kaçırdığı, bir o kadar vatandaşı olan  Kuzey İrlanda'nın garantilediği, balıkçı kasabası İzlanda'nın da belki katılabileceği 16'lara kalmak başarıysa eğer , sevinelim ulusça, hatta coşalım. Bir doksan dakikanın getirdikleriyle ülkemizde dönen dolapları unutup bayram yapalım, yakışır bize.

"90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız?" haberi, 22 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan 90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 90 dakika ile her şeyi unutacak mıyız? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  2. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  3. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  4. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  5. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  6. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  7. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  8. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  9. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  10. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  11. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  12. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  13. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  14. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  15. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  16. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  17. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  18. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  19. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  20. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
Spor Haberleri