90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama!

90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama!

90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama! 90 eski milletvekilinin imzasıyla yayımlanan ortak açıklamanın tamamı şu şekilde:Milliyetçi Hareket Partisinde milletvekilliği yapmış olan aşağıda isimleri yer alan bizler; Partimizin son dönemde yaşamakta olduğu kongre sürecine...

90 eski milletvekilinin imzasıyla yayımlanan ortak açıklamanın tamamı şu şekilde:

Milliyetçi Hareket Partisinde milletvekilliği yapmış olan aşağıda isimleri yer alan bizler; Partimizin son dönemde yaşamakta olduğu kongre sürecine ilişkin değerlendirme ve görüşlerimizi Yüce Türk Milleti ile paylaşıyoruz. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla. 09.05.2016

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimi öncesi ve sonrası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nin yönetim biçimi ve izlediği politikalar; parti mensupları, seçmenler ve toplum nezdinde yoğun bir tartışma konusu olmuştur. Yaşanan olaylar ve son gelişmeler kamuoyunun bilgisi dâhilindedir.

MHP'ye en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde Ülkemizin, Milletimizin ve MHP'nin bugününü ve geleceğini konuşarak fikir ve görüş birliği içerisinde bir karara varmanın gerekliliği ortadadır. Maalesef, Parti yönetimi tarafından bu talep ve beklentileri karşılayacak herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. Türk Milletinin teminatı, Türk milliyetçiliğinin yegâne siyasi kurumu olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin içinde bulunduğu bu vahim durum kabul edilemez.

Yasa ve Tüzüğümüzün öngörmüş olduğu ve demokrasinin gereği olarak olağanüstü kongrenin toplanması talebi, maalesef parti yönetimince yerine getirilmemiştir. Kendi içimizde görüşülerek karara bağlanması gereken bir hususun yargıya havale edilmesi kabul edilemez. Olağanüstü kongre toplanmasına dair talebin mahkeme kararı ile hüküm altına alınmış olmasına rağmen yapılmaması izahtan varestedir. Yukarıda ifade ettiğimiz süreç içerisinde; kurumsal yapımız ve mensuplarımız anlamsız, yersiz ve hak edilmeyen tartışmaların ve suçlamaların hedefi olmuştur. Daha da vahimi Türk Milletinin; ayrışma, çatışma ve bölünmenin eşiğine getirildiği bu günlerde Milletimizin ve Devletimizin yegâne teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi amaç ve ülküsünü gerçekleştirme imkânından uzaklaşmaktadır. Olağanüstü kongrenin toplanması talebi, camiamızın ötesinde Milletimizin beklentisi ve arzusu haline gelmiştir. Olağanüstü kongrenin toplanmaması halinde; kurumsal yapının, mensuplarımızın ve seçmenlerimizin çatışma ve kavgalara sürükleneceği görülmektedir. Yaşanan tartışmalara ve yaşanabilecek olumsuzluklara son vermek üzere olağanüstü kongre behemehâl toplanmalıdır. Başta Genel Merkez Yönetimi olmak üzere yetki ve sorumluluk sahibi her birimizin üzerinde tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır. Tarihten gelen sorumluluğumuz ve geleceğe dair endişelerimiz bizleri aklıselim düşünmeye ve sürecin gereğince hareket etmeye mecbur kılmaktadır. Buna bağlı olarak mahkeme kararına uyularak olağanüstü kongrenin vakit geçirilmeden toplanması gerektiğini savunuyoruz. Her kim bu aşamadaki görev ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmezse ülkücü, milliyetçi hafızalarda ve maşeri vicdanda hak ettiği yeri almaktan kurtulamayacaktır. Yüce Türk Milletine saygıyla duyurulur.

"90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama!" haberi, 09 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 90 eski MHP'li vekilden ortak açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri