Berk Yüksel yazdı...

Berk Yüksel yazdı...

Berk Yüksel yazdı... Seçimin Kaderini Belirleyecek Kesim: Tembel Entel!

Herkes kapının arasından “ince ince” sızmaya çalışan ve karanlığa başkaldıran bir ışığın verdiği umutla bir şeyler yapmaya çaba sarf ediyor. Oysaki seçimin kaderi her koşulda her şartta bir bahane uydurup sandığa gitmeyen boş vermiş seçmenin elinde. “Entel oyvermez” ismi ile youtube’da paylaşılan video çok önemli bilgiler paylaşmakta. Evde yatmayı ve tatile çıkmayı oy vermeye tercih eden, tüm ülkenin kaderi ile oynayan bir vurdumduymazlık simgesi bu kesim.

Örneğin ülkeye karanlık bulutlar hâkim olunca başka ülkelere göçen ancak orada söylenip durup bir zahmet kurulan sandığa gidip oy vermeyen tipler bu kesimden. Evinden sabah kalkıp bir zahmet iki adım yürüyüp gelmekten üşenen ya da özellikle her seçimi tatile denk getirilerek ayarlanan ülkemizde şuursuzca batıp çıkmayı geleceğini aydınlığa yöneltmeye tercih eden bir yığıntı da bu kesim...

Bu tembel entelimsiye yönelik araştırmada dörtte üçünün CHP seçmeni olduğu ortaya çıkıyor. Bu şahıslar atıp tutuyor mangalda kül bırakmıyor ama en temel görevini yapmaya gelince bin dereden su getirerek, üzümün çöpü armudun sapı diyerek kendi inanmadıkları sözde sebeplerle oy vermiyorlar. Ne diyor bu vatandaşımsılar:

  • Zaten kaybedeceğiz, bir oy mu değiştirecek!
  • Oyum boşa gidecek, hiçbir partiye güvenmiyorum.
  • Beni tam olarak hiçbiri temsil etmiyor!
  • Biraz daha ciddi olsa oy vereceğim ama sürekli gırgır yapıyor!
  • “Hesap soracağım” demedi o yüzden küstüm oynamıyorum!
  • Ben siyaset ile ilgilenmiyorum, apolitiğim, çok mantıklı soslanmış umursamazlığın sahibiyim; ülke göçünce beni bulup ıslak odunla dişimi karıştırabilirsiniz!
  • A adayı şöyle, B adayı böyle, C adayına kulp taktım, D adayına kılım asıl zaten kendime gıcığım, Allah beni kahretsin! (Âmin)
  • Lanet olası biriyim her konuda öter dururum ama iş icraata gelince tembelliğimi ve vurdumduymazlığımı bin bir sebep ile kamufle ederim, hastayım zaten ama zihnen!
  • Her şey güzel olacak, evrene üfürürüm, karanlık beynimde zıplaya zıplaya tepinirken gülücükler saçarım, kalpler yollarım ama bana sandık demeyin elim gitmiyor hiçbirine!
  • Ben “ben” olmaktan utanmıyorum, düşünün yani böyle iğrenç biriyim, yokum aslında yokmuşum gibi yapın siz de zaten varlığıma ben de katlanamıyorum...

Bu vatandaşlar araştırmaya göre büyük çoğunlukla iyi eğitimli, çağdaş görünümlü, kazancı çok yüksek; bu vatandaşların sadece yarısı bu seçimde oy verse tüm sonuçlar allak bullak oluyor. Bu tiplerden ben de tanıyorum, bireysel olarak bu tercihi böyle bir dönemde utanmadan sıkılmadan dile getirebilen varlıkları mutlaka ikna etmek gerekiyor. Yok, ısrarla gitmeyen, seçim günü tatil resmini paylaşan, oy vermediğini belirten ar damarı çatlamış kafasızlar yine olacaksa benim ile hukukları da zaten bitmiştir. Onları her ortamda rezil etmek vatan borcudur bunlar kim olursa olsun! İçinde yaşadığımız toplumda “Oy vermemek de bir özgürlük ayol...” “Baskı ile oy mu verilir, inadına yine vermeyeceğim...” diyecek cinsler varsa onlarla akıl sağlıklarını bir uzmana kontrol ettirmelerini öneririm! İnsan içine çıkamaz hale geleceklerini bilmek belki bu sefer onları harekete geçirecek ve aydınlık için “+1”’in kendileri olduklarını anımsatacaktır, kim bilir? Bir umut...

Bu ülkenin geleceğini değiştirecek kesim bir kişiye her ne olursa olsun biat etmiş ve ondan duyduğunu sorgulamadan etrafa yayın yapan “hoparlör kafalar” değil, sormayı sorgulamayı bilen ancak bezgin ve tembel olan % 15 olacaktır. Sizler bir adım atarsanız hatta yarınız bir zahmet o zarfı çok zor olacak ama sandığa bırakabilirseniz ertesi gün hepimizin üzerine abanmış karanlığın nasıl hafifleyeceğine şahit olacaksınız. Bunun parçası olmak zaten en büyük ödüldür. Bu sebepten eğer sen de “bir kişi her şeyi bilemez” diyorsan evet, “+1 sensin!”. Biliyorum kendini yukarıda sayılan rezil durumlara düşürmeyip bu sefer sen de el vereceksin...

Galatasaraylıya Fenerbahçeliyi sevdiren; karanlık hariç tüm partileri birbirine kenetleyen bir hegemon yapıya karşı bu sefer sen de “Yetti gari!” diyeceksin biliyoruz. Karanlığa her daim karşısın onu da biliyoruz ama bu sefer gereğini de yapacaksın! Detayda boğulmayıp büyük resmi görerek hep birlikte sandıkta görüşmek üzere!

Aydınlık günler ümidiyle...

Sıdkımız sıyrıldı... Artık TAMAM!

"Berk Yüksel yazdı..." haberi, 23 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Berk Yüksel yazdı... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berk Yüksel yazdı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
ABC Kritik Haberleri