ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine oturdu: İşte AKP'nin Kadıköy'ü yağma planı!

ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine oturdu: İşte AKP'nin Kadıköy'ü yağma planı!

ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine otur... ABC Haber MerkeziBugün yayınlanan ABC Gazetesi'nin özel haberi, KHK ile bir sit alanının daha talan edilmek istendiğini ortaya çıkardı. Ali Avcu imzası taşıyan haberde İstanbul Kadıköy'deki 40 bin metrelik Kuşdili Çayırı'nın...

ABC Haber Merkezi

Bugün yayınlanan ABC Gazetesi'nin özel haberi, KHK ile bir sit alanının daha talan edilmek istendiğini ortaya çıkardı. Ali Avcu imzası taşıyan haberde İstanbul Kadıköy'deki 40 bin metrelik Kuşdili Çayırı'nın imara açılmasının planladığı bilgisi yer alıyordu. ABC'de haber yayınlanır yayınlanmaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'ndeki CHP Grubu harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kadıköy Belediyesi, İSKİ ve itfaiyenin tüm uyarılarına rağmen KHK’larla Kuşdili Çayırı’nı imara açtıklarını belirten haberde, planların hızla askıya çıkarıldığı ifade edilmişti. Halihazırda Kadıköy'ün otopark ihtiyacını karşılayan Kuşdili Çayırı'nın 1977'de "Doğal SİT Alanı", 1981'de "Doğal Anıt" ve yine 1981'de "tarihi ve doğal durumuna en uygun statünün yeşil alan olduğu ve haftanın belli günlerinde otopark olarak kullanılabilecek alan" olarak tescillendiği vurgulanıyordu. Kuşdili'nin "Doğal SİT Alanı" olması nedeniyle herhangi bir kalıcı yapılaşmaya bu büyük alanda izin verilmeyeceği böylece karara bağlanmıştı. AKP şimdi bu kararı deliyor.

ABC'nin haberi üzerine CHP'li Meclis Üyesi Mimar Ülkü Koçar, İBB Meclis toplantısında AKP'li Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı uyardı ve "Doğal Anıt olarak tescillenen 40 bin m2’lik Kuşdili Çayırının İmara açılmasına itiraz et ve dur de!" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kadıköy İlçesinde ki 40 bin metre karelik alana sahip Kuşdili Çayırı’nın imara açılmasını hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Meclis gündemine getiren ve önergesini sözlü okuyan Kadıköy Belediyesi ve CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Ülkü Koçar Başkan Kadir Topbaş’ı göreve çağırdı ve şu soruları sordu:

  • İBB kendi mülkiyetindeki bir alanın plan kararını kendisi vermesi gerekmez mi?
  • Bu askıdaki plana itiraz etmeyi düşünmekte misiniz?
  • Bölgede bulunan ve sögütlüçeşme Marmaray transfer merkezinde katlı otopark planlanmaktadır. Bu nedenle Kuşdili Çayırına ayrıca araç yoğunluğu getirmenin bölgede trafik yoğunluğu ve hava kirliliğini artıracağı ortadayken bu karara itiraz etmeyi düşünmekte misiniz? 

"KHK'lar bahane, rant şahane!" başlığını taşıyan haberi okumak için tıklayınız:

78711.jpg


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mimar Ülkü Koçar, Ahmet Temurlenk ve Hüseyin Sağ’ınimzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge ise şöyle:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadıköy'de bulunan Kuşdili Çayırı 1 ada, 71 ve 72 parselleri mahkeme kararına rağmen imara açarak yer altı katlı otopark alanına dönüştürdü. Söz konusu alan İBB' ye ait olup 39.600 m2 lik bir alana sahip. Kadıköy'ün Osmanağa Mahallesi'nde Kuşdili Çayırının 1 ada 71 ve 72 sayılı parseller ile kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde; İstanbul ili, Kadıköy İlçesi, Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Çayırı 1 ada 71 ve 72 sayılı parseller ile kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı Bakanlık Makamı' nın 12.07.2017 tarih ve 8048 sayılı OLUR’ları ile 644 sayılı KHK’nın 13/A maddesi uyarınca tadilen onaylanmıştır. Söz konusu 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı 3194 sayılı imar Kanunu uyarınca 15.09.2017-14.10.2017 tarihleri arasında 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ilan panosu ve web sitesinde askıya çıkarılmıştır. itirazlar İl Müdürlüğümüze yapılabilecektir.

Antik dönemin en önemli kentlerinden olan Kadıköy'ün Kuşdili Çayırı, önemli bir arkeolojik zenginliği barındırıyor. Geçmişi bundan 8 bin yıl öncesine dayanan Kuşdili Çayırının, İstanbul tarihinin bilinen en eski buluntularını saklıyor. Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, alanda mutlaka bir arkeolojik kazı yapılmasını öneriyor.

Keşfedilmeyi bekleyen tarihi kalıntılara sahip alanlardan biri olalı Çayırın geçmişine dikkat çekmek ve yetkilileri uyarmak isteyen Arkeologlar Derneği, ilgili kurumlara bir bilgi notu iletti. Kadıköy Belediyesi'ne de ulaşan metinde, derneğin İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat bu alanın İstanbul'un Antik Döneminin en önemli kentlerinden biri olan Khalkedon'un, Kurbağalıdere alüvyonlarıyla dolmuş olan Khalkedon Liman'ın dolgusu üzerinde yer aldığını anımsatarak, Kuşdili Caddesi, Kurbağalıdere Caddesi, Sögütlüçeşme, Yoğurtçu parkı civarı, Altıyol, Hasanpaşa, Çilek Sokak, Yel değirmeni, Rıhtım Caddesi gibi birçok yerinde yapılmış olan kazı çalışmalarında, Neolitik Dönem' den Roma Dönemi'ne kadar çok geniş bir zaman aralığına tarihlenen çok sayıda kültür varlığı ve dolayısı ile çok önemli arkeolojik bilgi elde edildiğini söylüyor. Bu bilgiler ışığında;

1- İBB kendi mülkiyetindeki bir alanın plan kararını kendisi vermesi gerekmez mi? Bu askıdaki plana itiraz etmeyi düşünmekte misiniz?

2- Bölgede bulunan ve sögütlüçeşme Marmaray transfer merkezinde katlı otopark planlanmaktadır. Bu nedenle Kuşdili Çayırına ayrıca araç yoğunluğu getirmenin bölgede trafik yoğunluğu ve hava kirliliğini artıracağı ortadayken bu karara itiraz etmeyi düşünmekte misiniz?

3- Bölgede arkeolojik kazıların yapılarak tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarak Kurbağalıdereyi de içine alan bir arkeopark düzenlemesinin yapılması geçmişte yeşil çayır ve ağaçlarla kurbağa seslerine yeniden kavuşma taleplerimizin değerlendirilmek üzere önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz. 

"ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine oturdu: İşte AKP'nin Kadıköy'ü yağma planı!" haberi, 19 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine oturdu: İşte AKP'nin Kadıköy'ü yağma planı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC ortaya çıkardı, Meclis'in gündemine oturdu: İşte AKP'nin Kadıköy'ü yağma planı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  2. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  3. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  4. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  5. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  6. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  7. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  8. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  9. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  10. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  11. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  12. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  13. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  14. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  15. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  16. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  17. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  18. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  19. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  20. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
Gündem Haberleri