ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehditli-şantajlı organize işler!

ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehditli-şantajlı organize işler!

ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehdi... Serdar Nâzım Yüce / ABCFox TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'dan 'telefonunda Bylock çıktığı için boşandığını' ileri sürdü....

Serdar Nâzım Yüce / ABC

Fox TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'dan 'telefonunda Bylock çıktığı için boşandığını' ileri sürdü. Bu iddia gündeme bomba gibi düştü, Ankara'yı alarma geçirdi. Bunun üzerine Küçükkaya ve Okan'a soruşturma açıldığı açıklandı.  

Emniyet Genel Müdürlüğü de bir açıklama yapmış, Fidel Okan ve İsmail Küçükkaya'yı yalanlamıştı. Emniyetin açıklamasında "Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan haber ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar, gerçek dışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır. AnkaraCumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan'ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır" denilmişti.

Tüm bu iddialar ve açıklamalar, dünden beri tartışılıyor. Ancak bir gerçek gözden kaçıyor. ABC Gazetesi bu detayı yakaladı...

Bakanın eşi İlyas Kaya'nın FETÖ'cü olmadığına dair Emniyet'ten kesin dille bir açıklama geldi. Ancak geçmişten gelen ilişkiler, kafa karıştırmaya devam ediyor.

İlyas Kaya'nın adı Haziran 2013 tarihinde çıkmış haberlerde geçiyor. Haberin konusu tehdit. Zorunlu hizmet kurasına katılan Özden Kum'un İstanbul'daki kadroya başvurması engelleniyor. Tehdit edilen Özden Kum hamile bir doktor, tehdit eden ise İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr Süleyman Salih Zoroğlu. Zoroğlu bu kadro için iki kişiyle tokalaşmış; Hasan Bozkurt ve İlyas Kaya...

Bu iki şahıs da Kum'u arayıp tıpkı Zoroğlu'nun yaptığı gibi tehditler savuruyorlar. 

'EŞİNİ RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ'
Özden Kum’un eşi Gökmen Kum’un yazdığı ve sosyal medyada paylaşılan mektupta İlyas Kaya'nın ismi şurada geçiyor:

"...Yarım saat 1 saat sonra eşimi 0533--- no’lu numaradan İlyas Kaya adlı kişi aradı. Ve o kişi de aynı şekilde bu kadronun kendine açıldığını ve yazmaması gerektiğini, eğer yazar da kurada şans eşime gülerse orada eşimi rahat bırakmayacaklarını söyledı. Eşim bu kurada onlar kadar kendi hakkı olduğunu söyleyerek ''’%50 sanş meselesi yazmam diyemiyorum, söz veremem ama yazacak olursam size haber veririm haberiniz olur mutlaka,şansımız eşit ''’ diyerek telefonu kapattı.

Bugun (20.06.2013) saat 13.10 da Hasan Bozkurt adlı kişi hekim arkadaşımız eşimi tekrar arayarak

''İstanbul yazarsan ve kurada sana İstanbul çıkarsa biz aile olarak mutsuz olacağız,sen başkalarının mutsuzluğu üzerinde nasıl mutlu olabileceksin söyle bakalım. Eşine yarım saat erken gidebilesin diye ((Tokat-Isparta arasının mesafe olarak yakın olduğunu düşündü herhalde)) benim mutluluğumla oynuyorsun. Ne yani sen eşinden ayrılmayasın diye ben mi eşimden mı ayrılacağım ''’ demiştir.

Eşim bu konuşmayı daha fazla dinlememek için kendisine kurada şans dileyip telefonu kapatmıştır."

İlyas Kaya bu tarihten sonra Zoroğlu'nun yayına Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bölümüne giriyor.

ORTAKLAR ŞİMDİ FETÖ'CÜ...
16 Ocak 2017'de yapılan tutuklamalarda İlyas Kaya'nın tehdit ortağı Hasan Bozkurt, 'FETÖ'den 5 yıl hapse çarptırılıyor. Tokat'ta görülen mahkemede Bylock kullandığını itiraf eden Bozkurt, "Bylock kullandığımı itiraf ettim. Kırmızı listede olduğumu bilmiyordum. Bylock üzerinden dua geliyordu. Bylock'u dua ezberlemek için kullandım. Bu örgüt tarafından kandırıldım, pişmanım. Bu örgütün içerisindeyken arkasındaki dolapları göremiyorsunuz. Bu örgütle anılmak istemiyorum. Beraatimi yoksa etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum" diyor. Bahaneler yeterli görülmemiş olacak ki, Bozkurt 5 yıl 4 ay 24 gün hapse çarptırılıyor. 

Diğer ortak Süleyman Salih Zoroğlu... Zoroğlu önce açığa alındı. Hakkında başlatılan soruşturmada ifade veren Zoroğlu, Fethullah Gülen'i öven mesajları için "Bu mesajlar Facebook'taki acemilik dönemime aittir" diyor. Zoroğlu halen tutuksuz yargılanıyor.

Bu üçgenin tek soruşturmaya uğramayan ismi İlyas Kaya, yani Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi. Tüm 'operasyon' ortakları FETÖ'yle suçlanırken onun hakkında da 'Bylock' iddiaları çıktı ancak Emniyet, Savcılık seferber oldu; "İlyas Kaya Bylock'çu değil" dedi...

"ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehditli-şantajlı organize işler!" haberi, 18 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehditli-şantajlı organize işler! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC'den 'Bakan eşi' bombası: Akademide tehditli-şantajlı organize işler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Gündem Haberleri