ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri

ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri

ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.ABC izleyicilerine...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

1-398.jpg

Gianni Rodari
DÜNYA DENEN KOCA OKUL
Çeviren:Filiz Özdem
Yapı Kredi Yayınları


“bildiğinden daha kıymetlidir hep henüz öğrenmediğin.''
“Dünya Denen Koca Okul'' İtalya’nın en iyi çocuk edebiyatçılarından biri olarak nitelenen Rodari’den hayata yeni başlayanlar için alçakgönüllü ve iyi kalpli bir küçük kılavuz.
Dünyaca ünlü İtalyan yazar ve gazeteci Gianni Rodari (1920-1980) küçük yaşlardan itibaren edebiyata, yazmaya ve müziğe özel bir ilgi duydu. Öğrencilik yıllarında öğretmeni Nazerano Ferrari’nin, “İnsanlığın büyük insanlardan çok, iyi kalpli insanlara ihtiyacı var'' cümlesinden dolayı, yazdığı kompozisyona en yüksek notu verdiği Rodari, hayatı boyunca “iyi bir insan'' olmak için çalıştı. İkinci Dünya Savaşı yıllarında ülkesindeki faşizme karşı direniş mücadelesine katıldı. Savaş sonrası, önemli İtalyan gazetelerinde yöneticilik yaptı. 1950’den itibaren çocuklar için yazmaya başladı. 1970’te çocuk edebiyatı dalında verilen en saygın ödülü, Hans Christian Andersen Ödülü’nü alınca ünü dünya çapında perçinlendi.

Rodari’nin kaleminden “Dünya Denen Koca Okul'' Allegra Agliardi’nin desenleri, Filiz Özdem’in çevirisiyle...

28 s. İstanbul 2018

2-333.jpg

Linda Sue Park
UÇURTMA AVCILARI
Beyaz Balina Yayınları

15. yüzyılda Kore’de yaşayan Yong-sup, bir ailenin ikinci oğludur. Bu da hayatı boyunca geri planda kalması demektir. Çünkü ailenin onurunu, ilk oğulları Ki-sup temsil eder. 
Ancak bu durum, sonsuza kadar sürmeyecektir. İki çocuk, uçurtmaları çok sevdiklerini keşfederler. 
Ki-sup muhteşem uçurtmalar yapabilecek kadar yeteneklidir. Yong-sup ise uçurtma uçurmada ustadır. Yeni Yıl Festivali yaklaşırken Uçurtma Kapışmaları denen yarışma, halk arasında büyük heyecan yaratır. 
İki kardeş, yeteneklerini birleştirerek bu kapışmalara katılmak ister. Ne var ki gelenekler, uçurtmayı büyük oğulun uçurmasını emreder. Ama bunu yapmaları, yarışmayı kaybetmeleri anlamına gelecektir.
Yong-sup geleneğe ve kaderine meydan okuyup uçurtmayı uçurabilecek midir?
144 s. İstanbul 2017

3-244.jpg

Ute Wegmann 
EN İYİ ARKADAŞIM
Çeviren:Başak Toprakkaz
Kelime Yayınları

Ben ve Fritz... Fritz ve Ben...

Ben, bebekken ağır bir hastalık geçirmiştir. Artık tamamen iyileşmiş olsa da, ailesi, özellikle de annesi hâlâ onu korumak istemektedir. Ben'e çoğu şey yasaktır; futbol oynamak, şeker yemek, yüzmek... Bu yüzden Ben, beden eğitimi derslerine girmez, şekerleme yiyemez, çok istese de arkadaşlarıyla birlikte yüzme yarışmalarına katılamaz. Üstelik, Ben yüzmeyi de bilmemektedir! Ama arkadaşı Fritz, ona yardım etmeye karar vermiştir ve birlikte, tüm engellere rağmen, bu durumun üstüne giderler. Çünkü Fritz, Ben'in en iyi arkadaşıdır.Ben de Fritz'in en iyi arkadaşı...

176 s. İstanbul 2017

4-165.jpg

Geronimo Stilton
HAYAL KRALLIĞI-İKİNCİ YIOLCULUK-MUTLULUĞUN PEŞİNDE
Çeviren:Filiz Özdem
Yapı Kredi Yayınları


Hayat güzel, dünya olağanüstü… herkesi çok seviyorum!
Geronimo Stilton Hayal Krallığı’na geri dönüyor! Bu seferki görevi mutluluğun kalbini bulmak ve onu Periler Kraliçesi’ne getirmek!
Geronimo bu zorlu görevi yerine getirmek için Hayal Krallığı’nın birbirinden ilginç, esrarengiz, zaman zaman tekinsiz ülkelerinde ipuçları toplayarak mutluluğun peşine düşmek zorunda. Gökkuşağı Ejderi’nin kanatları üzerinde başlayan bu unutulmaz yolculukta tabii ki Hayal Yoldaşları Geronimo’yu yalnız bırakmayacak. Sevgi, dostluk, dürüstlük, hayal gücü ve biraz da cesaretiniz varsa Geronimo Stilton ve Hayal Yoldaşlığı’na katılmak için siz de hemen yola çıkabilirsiniz. Oraya nasıl mı gideceksiniz? Tabii ki hayal gücünüzle. Hayallerimiz olmasa, ne kadar sıkıcı bir yer olurdu dünya!
Bütün dünyada milyonlarca meraklısı olan Geronimo Stilton kitaplarından “Hayal Krallığı'' dizisi Filiz Özdem’in çevirdiği “Hayal Krallığı İkinci Yolculuk - Mutluluğun Peşinde'' kitabıyla devam ediyor.

384 s. İstanbul 2017

2-334.jpg

Simona Meisser
KÖPEKLER NEDEN KEDİLERDEN NEFRET EDER?
Kırmızı Kedi Yayınları

Köpekler ve kediler neden anlaşamazlar, hiç merak ettiniz mi? Çok ama çok uzun zaman önce, hep birlikte mutlu mutlu yaşadıklarına ve birbirlerini çok sevdiklerine inanır mıydınız? Ama bir gün kediler, köpekleri çok sinirlendirecek bir şey yaptılar... O andan itibaren köpekler ve kediler birbirlerinden nefret etmeye başladılar.
Ancak köpekler de bir keresinde kedileri çok kızdırmıştı… 
Neler yaptıklarını öğrenmek isterseniz
KEDİLER NEDEN KÖPEKLERDEN NEFRET EDER?
kitabını da okuyun!

28 s. İstanbul 2018

5-094.jpg

Fisun Çetinel
DUVARDA 3 HAFTA
Günışığı Kitaplığı

Öyküleriyle ve yazı atölyeleriyle tanınan Füsun Çetinel, son romanını gençler için yazdı. Okurunu, Türkiye’den başlayıp Almanya’ya uzanan bir yolculuğa davet eden yazar, ilk kalp çarpıntıları ve türlü aksilikler eşliğinde gülümseten bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Ortak amaç uğruna bir araya gelen gençlerin farklı kültürleriyle zenginleşen roman, özgürlük, sorumluluk ve dayanışma üzerine düşündürüyor; akıcı kurgusuyla her yaşa keyifli bir okuma vaat ediyor. Ayasofya Konuştu ve Sırlar Yolu adlı çocuk romanları çok sevilen Füsun Çetinel, okur kitlesini genişletiyor.
 
Melisa, annesi işten çıkarıldığı için en yakın arkadaşlarıyla Los Angeles’a gidememiştir. Aklı Amerika’da kalsa da, yaz tatilinin üç haftasını Almanya’daki çalışma kampında geçirmek zorundadır. Söylenmeler ve aksiliklerle başlayan yolculuğun ardından, Stuttgart’ın ufak bir kasabasına ulaşan Melisa’yı Ukrayna, İspanya ve Güney Kore gibi değişik ülkelerden gençler beklemektedir. Eski bir duvarın yenilenmesi işinde, doğayla iç içe çalışarak geçen günler hepsine unutulmaz deneyimler kazandıracaktır...

204 s. İstanbul 2017

6-079.jpg

Osman Balcıgil
BEN SABAHATTİN ALİ
Destek Yayınları


Kürk Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan ve Kuyucaklı Yusuf romanlarının yazarı Sabahattin Ali’nin casusluk hikâyelerini aratmayan yaşamöyküsünü Ben Sabahattin Ali adlı kitabında eşsiz bir roman kurgusu içinde kaleme alan Osman Balcıgil, Sabahattin Ali’yi bu kez gençler için yazdı.
Ela Gözlü Pars Cecile, Yeşil Mürekkep ve İpek Sabahlık gibi çok satan biyografi romanlarının usta yazarı Osman Balcıgil’in gençler için uyarladığı Ben Sabahattin Ali, Sabahattin Ali’nin öğrencilik yılları, Almanya’ya gidişi, siyasi görüşü, özel yaşamı, askerlik dönemi, hapishane süreci ve istihbarat ajanları tarafından izlendiği günleri tüm açıklığıyla ve lezzetli bir üslupla anlatıyor...

88 s. İstanbul 2017

7-068.jpg

Vince Wavter
GAZETECİ ÇOCUK
Çeviren:Alaz Özbek
Kırmızı Kedi Yayınları


Amerika’nın Memphis kentinde yaşayan 11 yaşındaki Victor, kasabanın en iyi beyzbol oyuncularındandır, ancak konuşması, oyunculuğu gibi değildir. Kekelemeden, kendi adı da dahil olmak üzere, tek bir kelime bile söyleyemez.
 
Gazete dağıtan bir arkadaşının görevini temmuz ayı boyunca üstlendiğinde, bir kısmı sorunlu olan müşterilerle iletişim kurmak zorunda kalacağını bilir. Bilmediğiyse gazete dağıtmanın sandığı kadar kolay geçmeyeceği, tanışacağı insanların ve o yaz yaşanacak olayların onun hayatını değiştirecek olmasıdır.
 
Yazarın kendi yaşamöyküsüne dayanarak yazdığı bu roman, bize cesur bir çocuğu ve hayatına giren tuhaf karakterleri tanıtırken kekemelerin dünyasına ilginç bir pencere açıyor. Kekemelerin zihinlerindeki kelimeleri dışa vuramamalarının nasıl bir durum olduğunu Victor’un etkileyici hikâyesiyle ortaya koyuyor.Gazeteci Çocuk, sürükleyici olduğu kadar dokunaklı bir gençlik romanı.
 
Gazeteci Çocuk, Ulusal Aile Yayınları Onur Ödülü’nü ve Amerikan Kütüphaneler Birliği Dikkate Değer Kitap Ödülü’nü aldı. Amazon.com’da 2013 Yılının En İyi Gençlik Kitabı, BookPage.com’da 2014 En İyi Çocuk Kitabı seçildi. Uluslararası Okuma Derneği tarafından hazırlanan Öğretmen ve Gençlerin Seçimi listelerine girdi.

212 s. İstanbul 2015

"ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri" haberi, 22 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
ABC Kitap Haberleri