ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri

ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri

ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.ABC izleyicilerine...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN SEÇTİKLERİMİZ

1-401.jpg

Sevim Kahraman
BEN CEVAT ŞAKİR
Mavi Yolculukların Halikarnas Balıkçısı
Destek Yayınları

Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) ve mensubu olduğu Şakir Paşa ailesinin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzayan şaşırtıcı hikâyesi...
Konaklardan yoksulluğa, iktidardan esarete uzanan bir yaşam çizgisi...

Bodrum’un yeşilini oluşturan ağaçların büyük sırrı...

Mitoloji, tarih, felsefe günleri... Necati Cumalı, Sabahattin Eyüboğlu, Azra Erhat’lı yıllar... Yeni aşklar, yeni kavgalar ve her şeye karşın şiir tadındaki coşkulu bir dönem... Ve o karanlığa inat çıkılan mavi yolculuklar...

Elinizdeki kitapta Halikarnas Balıkçısı’nın bir macera romanı tadındaki yaşamöyküsü üzerinden, Türkiye’nin kimi dönüm noktalarının aydınların yaşamlarına etkilerini de görmek mümkün.

Ve çocuklar, Halikarnas Balıkçısı’nın yaşamının en önemli varlıkları...

136 s. İstanbul 2018

2-337.jpg

Edmondo De Amicis
ÇOCUK KALBİ
Çeviren: Meryem Mine Çilingiroğlu
İş Bankası Kültür Yayınları


Üçüncü sınıfa giden Enrico bir günlük tutmaya başlar. Bu sınıfta yeni bir öğretmeni, yeni arkadaşları vardır. Enrico kısa sürede sınıftaki her çocuğun farklı bir hikâyesi olduğunu keşfeder. Bazılarının ailesi çok zengin, bazılarının ailesi ise çok fakirdir. Enrico defterine yazdıkça, okulda sadece dersleri değil hayatı da öğrenmeye başladığını fark edecektir.

328 s. İstanbul 2017 

3-247.jpg

Sara Şahinkanat
ÜÇ KEDİ BİR DİLEK
Yapı Kredi Yayınları

Bu Kitabı Okuduktan Sonra Bir Kediniz Olsun İsteyeceksiniz…

Beyoğlu Macerası - Bilgi Avcıları Gizli Görevde kitabıyla çocukların sevgilisi olan Sara Şahinkanat ve Ayşe İnan Alican'dan çok güzel bir kitap daha: Üç Kedi, Bir Dilek.

Damda üç kedi: Piti, Pati ve Pus, sırtüstü uzanmış gökyüzünü seyrediyorlar…

Peki ne bekliyorlar? Belki de bir dilekleri var yıldızlardan…

Sara Şahinkanat'ın yazdığı Üç Kedi Bir Dilek'e hayranlık uyandıran resimleriyle varlık kazandıran Ayşe İnan Alican eşlik ediyor.

32 s. İstanbul 2017

4-168.jpg

Nazım Hikmet
SEVDA BULUT MASALI
Yapı Kredi Yayınları

Sonunda, hep iyiden yana dönecek dünya...
Nâzım Hikmet'ten umut üstüne unutulmaz bir masal...
Sevdalı Bulut, Türkiye ve dünya edebiyatının büyük ozanı Nâzım Hikmet'in yazdığı masallardan bir masal. Sevdanın, dostluğun, bağlılığın ve iyiliğin kazandığı bir dünya resmi. Kim asmak istemez ki bu resmi kalbinin duvarına? 

"Ayşe kızın ela gözleri gün ışığıyla doluydu. Sırma saçlarıpırıl pırıldı. Bir eliyle, sağındaki tavşanın uzun kulaklarını çekiştiriyor, öbür eliyle sol omuzundaki güvercini okşuyordu. İşte bulut tam bu sırada bahçenin üstünde belirdi. Bahçeye bir gölge düştü, ama çok durmadı, ortalık yine ışıklandı. Derken bahçeye, demin soldan sağa düşen gölge bu sefer sağdan sola düştü. Sizin anlayacağınız, bulut yukarda soldan sağa bahçenin üstünden geçmiş, sonra arkasına bakıp bahçede Ayşe kızı görünce gerisin geri yine bahçenin üstüne gelmişti. Ayşe kız da bulutu gördü. Tavşan da gördü bulutu, tanıdı da. Güvercin de gördü bulutu, kendini kurtaran bulut olduğunu anladı, kanatlarını çırptı hafiften."

52 s. İstanbul 2016

5-095.jpg

Behiç Ak
ÇATIDAKİ GEZEGEN
Günışığı Kitaplığı

Kentin daralttığı yaşamlarda,
hayaller çatılara yuvalanır!

Çok sevilen mizah ustası, yazar Behiç Ak, çocuk romanları koleksiyonuna yenisini ekledi. Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği, Postayla Gelen Deniz Kabuğu, Eve Giden Küçük Tren ve Bebek Annem'in ardından bakışlarını bu kez roman kahramanları, şairler ve hikâyelerle dolu gökyüzüne çeviren sanatçı, masmavi bir düş evreni yaratıyor. Çocukların edebiyatla buluşmasının, akla hayale gelmeyecek deneyimlerin kapısını araladığını anlatan kitap, apartmanlara sıkışan çocukları çatı aralarına çıkarıyor, merak duygusunu yüceltiyor. Özgürlük, keşif ruhu, iletişim, tüketim gibi pek çok temayı barındıran roman, yetişkinlerin koyduğu sınırları zorlamayı başaran çocukların hayallerine ortak oluyor. 
Evden okula servisle gidip giden Serdar, sokakta top koşturmayı bilmeyen, sıradan bir kentli çocuktur. Başka bir dünyanın mümkün olduğunu hayal bile etmemiştir. Ta ki, apartman arkadaşı Ceren'in peşi sıra çatı katına, bambaşka bir "gezegene" çıkana kadar. Şairler, hikâyeler, canı sıkılan çocuklar, hatta Don Kişot bile çatıya kaçmıştır! Üstelik, eski bir seyir defteri, yepyeni maceralar ve düşünceler gizlemektedir... 

180 s. İstanbul 2016

6-081.jpg

Mine Kazmaoğlu
KRALİÇEYİ KURTARMAK
Günışığı Kitaplığı

Kim korkar matematikten!

Rus asıllı Kanadalı profesör Vladimir Tumanov'un, oğluna matematiği sevdirmek için kaleme aldığı Kraliçeyi Kurtarmak adlı romanı, 100. baskıya ulaştı! Türkiye'de yüz binlerce okurun katıldığı macera, şimdi daha da heyecan verici. Çocukları soluksuz bir serüvene sürükleyen kitap, Günışığı Kitaplığı'nın 20. yılında, Sadi Güran'ın özgün desenleri ve yeni tasarımıyla renklendi. Kalın kapaklı, renkli özel baskısının yanı sıra, yeni desenlerin siyah-beyaz yer aldığı baskısıyla da okurlarına matematiğin eğlenceli dünyasını yansıtmaya devam ediyor.

Matematikle arası iyi olmayan Aleks, yolda bulduğu ilginç kalemin matematik problemlerini çözdüğünü keşfeder. Sınavlardaki başarısının tam tadını çıkaracağı sırada, gizemli bir kitap onu da, yakın arkadaşlarını da sayılar dünyasında tehlikeli ve olağandışı bir maceraya sürükler. Kötü kalpli bir kralın esir aldığı Zümrüt Kraliçe'yi ve onun ülkesini kurtarmak için, üç arkadaşın tam 400 problemi çözmesi gerekmektedir. Ama nasıl?..

160 s. İstanbul 2017

7-070.jpg

Helen Stratton Would
AY’I KİM ÇALDI?
Çeviren: Derya Çebi
Yapı Kredi Yayınları

Berk, geceleri gökyüzünü pırıl pırıl aydınlatan Ay'a hayrandır. Ay'a bakarak uykuya dalarken güzel hayaller kurar. En büyük hayali de astronot olmaktır. Ama bir gece, bir de bakar ki, gözkyüzü bomboş, Ay'ın yerinde yeller esiyor. Büyük bir üzüntüye kapılan Berk, Ay'ı birilerinin çaldığını düşünüp aramaya koyulur. 

Ay'ı Kim Çaldı? Helen Stratton-Would'un ilk kitabı. 1972 doğumlu Stratton-Would, Fransızca ve Rusça Uygulamalı Dilbilim bölümünden mezun oldu. Oğlu aynı zamanda kitabın da baş karakteri. 1981 doğumlu illüstratör Vlad Gerasimov ise eğitimini ekonomi alanında yapmış olsa da, çocuk kitapları resimliyor.

40 s. İstanbul 2016

8-058.jpg

Eva Furnari
BAY MUCİTTAŞ VE AİLESİ
Çeviren: Damla kellecioğlu
Tudem Yayınları

Kim? Lolo Mucittaş
Yaşadığı Dönem? Taş devri.
Nerede? Mağarada.
Kiminle? Eşi Zizu ve oğlu Finfo ile.
Mesleği? Mucit.
İcat Listesi? Saymakla bitmez. 
Mutluluk Oranı? Mutlu… ama o kadar da mutlu değil.
 
Zihni sürekli yepyeni fikirlerle dolup taşan, zeki, yaratıcı ve heyecanlı kişiliğiyle dikkat çeken Lolo Mucittaş’ın, çok sevdiği eşi Zizu ve oğlu Finfo ile mutlu bir hayatı vardır. Ama aslında pek de mutlu değildir. Çünkü konforlu bir yaşam sürdürebilmeleri için icat etmesi gereken sayısız şey vardır...

Jabuti Ödüllü Şair Kısakulak kitabından tanıdığınız Eva Furnari’nin kaleminden, geçmişten günümüze uzanan Bay Mucittaş ve Ailesi, okurlarını, tüketim konusunda bilinçlendirmeyi amaçlarken, teknoloji ve iletişim çağındaki çekirdek aile bireylerinin yaşam alışkanlıklarını incelikli bir mizahla eleştiriyor.  
 
İnsanoğlu, taş devrinden bu yana hep en iyisinin, en güzelinin, en rahatının peşinde koşturup duruyor. Daha konforlu, daha mutlu bir yaşamın izini sürerken, ânı yaşamayı ıskalayarak belirli kalıpların kıskacına giriyor.

Peki ya siz, sahip olduğunuz şeyler için teşekkür edip kendinizi en son ne zaman mutlu hissettiniz?

40 s. İstanbul 2017

banner-003.jpg

"ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri" haberi, 29 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC'nin çocuklar ve gençler için önerdikleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
ABC Kitap Haberleri