ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü!

ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü!

ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü! ABD’de, önce Louisiana eyaletinde sonra da Minnesota’da polisin iki siyahi vatandaşı öldürmesine karşı, Dallas Belo Garden Park’ta yapılan protesto gösterisi 5 polisin ölümü, 6 polisin de yaralanması ile son buldu. Protesto...

ABD’de, önce Louisiana eyaletinde sonra da Minnesota’da polisin iki siyahi vatandaşı öldürmesine karşı, Dallas Belo Garden Park’ta yapılan protesto gösterisi 5 polisin ölümü, 6 polisin de yaralanması ile son buldu. Protesto gösterisinde polislerin üzerine açılan ateş 5 polis öldü, 6 polis de yaralandı. Saldırının 11 polisi hedef aldığı belirtiliyor.

Yaralılardan bir kişinin sivil olduğu belirtilirken, bazı yaralıların da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili bir silahlı, kadın üç kişi göz altına alındı. Alton Sterling ve Philando Castile polis tarafından öldürülmesi üzerine Texas eyaletine bağlı Dallas kentinde düzenlenen protesto gösterilerinin bitimine doğru gerçekleşen silahlı saldırı sonrası üç kişi gözaltına alındı.

galeri-148.jpg
 
Dallas Polis Şefi David, polislerle çatışmayı sürdürmekte olan ve çevreye bomba düzenekleri kurduğunu söyleyen dördüncü kişi ile polisler arasında pazarlığın sürmekte olduğunu belirtti. Bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi, olayın yaşandığı yer ise güvelik çemberine alındı.

Saldırgan polisi böyle vurdu:

SALDIRGAN KENDİNİ VURDU 
Daha sonra elinde cephanesi kalmayan 4'üncü şüpheli kendisini vurdu. Polis kaynakları saldırganın kendisini öldürdüğünü ve silahlı çatışmanın sona erdiğini açıkladı. 
 
PATLAMA SESİ DUYULDU 
Az önce bölgede bulunan görgü tanıkları çok şiddetli patlama sesi geldiğini iddia ettiler. Patlamanın detaylarına henüz ulaşılamadı.
 
Polis, çatışma yaşanan alanın yakınlarındaki El Centro kolejinde okuyan veeğitim veren öğrenci ve öğretmenlerin dışarı çıkmamasını istedi. Federal Havacılık İdaresi (FAA) Dallas'ta çatışma yaşanan kısmın üzerinde uçuş yasağı getirildiğini açıkladı.
 
Görgü tanıkları, keskin nişancıların kalabalığın dağılmaya başladığı anda tetiği çektiğini aktarıyor.

David Brown, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip "Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Yaralayıp öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar" diye konuştu.
 
Gösterileri düzenleyenlerden Jeff Hood, yerel Dallas Morning News gazetesine polise ateş açıldığını gördüğünü ifade etti.
 
Hood, yürüyüşte göstericilerin önünde olduğunu, yanında da bir polis memurunun bulunduğunu söyledi ve "Altı, sekiz el ateşe benzeyen sesler duydum" dedi.
 
Hood, "İnsanların dağıldığını gördüm, yanımdaki polis ateş açılan yere doğru koştu. Sesin geldiği yerden kaçıp insanları sokaklardan uzaklaştırmaya çalıştım, bir yandan da vuruldum mu diye vücudumu yokluyordum" diye konuştu. 

Alton Sterling'in Louisiana'da polisler tarafından yere yatırılıp göğsüne ateş açılarak öldürülmesiyle başlayan protestolar, ülke çapına yayılmış durumda. Salı gecesi öldürülen Sterling'in ardından dün de Minnesota'da Philonda Castile arabasının içinde polis kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi.
 
ABD'de bu yıl içinde polisin vurarak öldürdüğü insanların sayısı 506'yı buldu.

Saldıraldırıyı ''Black Power Political Organization’ üstlendi

ABD’nin Dallas kentinde 5 polis memurunun öldürüldüğü saldırıyı “Black Power Political Organization'' adlı örgüt üstlendi. Örgütün saldırıya ilişkin Facebook hesabından mesaj yayımladığı mesajda, suikastlerin devamının geleceğine dikkat çekildi.

Örgütün sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle:

“#Siyahgücü! #Siyahşövalyeler! Keskin nişancı suikastçılar, beş polis memurunu indirdi! Gelecek günlerde daha fazlası suikaste uğrayacak. Suikastçılarımızın eserini beğeniyor musunuz? Kendi suikast tüfeğinizi alıp, baskıya karşı dünya çapında savaşan binlerce keskin nişancı arasına katılın.''

siyahguc.jpg

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre; söz konusu örgüt, birkaç gün önce Louisiana polisi tarafından öldürülen Alton Sterling’in intikamını almak için ant içmişti.

O mesajda da Black Power Political Organization şu ifadeleri kullanmıştı:

“Polis Şefi Carl Dabadie Jr. ile iletişime geçtik. İsteklerimizi karşılamazsa ona, eşi Carla Settoon Debadie ve iki oğluna ne olacağını biliyor.''

Obama: Vahşi ve aşağılık bir eylem

ABD Başkanı Barack Obama Dallas saldırısını "Vahşi ve aşağılık" olarak niteledi.

ABD'nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde keskin nişancıların açtığı ateşte beş polis memuru öldü.

NATO zirvesine katılmak üzere Polonya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Dallas'taki saldırıyı "Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldrı" olarak niteledi.

Obama düzenlediği basın toplantısında "Emniyet görevlileri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevlerini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes gereken cezayı alacak. Adalet yerini bulacak" diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden polislerin ailelerine taziyelerini de ileten Obama, "Bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük" diye konuştu.

Saldırı nasıl gerçekleşti?

Dallas Emniyet Müdürü David Brown keskin nişancıların 11 polise ateş açtığını, beş polis memurunun öldüğünü ve altı polisle, bir sivilin yaralandığını söyledi.

"ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü!" haberi, 08 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'de keskin nişancı 5 polisi öldürdü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri