ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete saygısızlık!

ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete saygısızlık!

ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete... ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, soruları yanıtlarken, PKK ile örgütün Suriye'deki uzantısı olan YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu itiraf etti.ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senatoda düzenlenen "IŞİD'e Karşı Mücadele"...

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, soruları yanıtlarken, PKK ile örgütün Suriye'deki uzantısı olan YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu itiraf etti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senatoda düzenlenen "IŞİD'e Karşı Mücadele" yöntemlerinin sorgulandığı bir oturumda soruları yanıtlarken, PKK ile örgütün Suriye'deki uzantısı olan YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu itiraf etti. Senatörler sorularıyla Carter'ı terletti.

Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dünford ile birlikte, ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesinde IŞİD'e karşı mücadele yöntemleri ve bunların ne ölçüde etkili olduğu konularında soruları yanıtladı.

“ABD'NİN GÖZÜNDE DE TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

Savunma Bakanı Ash Carter, Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham'ın soruları üzerine, ABD'nin, Türkiye'nin tüm karşı çıkışlarına karşın silah ve maddi yardım sağladığı PYD ve PKK arasında işbirliği olduğunu bildiğini itiraf etti. Carter, Senatör Graham'ın “PYD'yi hiç duydunuz mu?'' sorusunu, “Evet duydum" diye yanıtladı.

Carter, bunun ardından gelen “Kim onlar ?"sorusuna da “Kürt bir grup" karşılığını verdi. Bunun üzerine Senatör Graham, ABD Savunma Bakanı'na. “YPG'yi hiç duydunuz mu ? ", “Onlar kim ?" sorularını yöneltti. Carter da bu soruları, “Evet onları da duydum. Başka bir Kürt grup" diye yanıtladı. Graham sorusunu, “Bunlar PYD'nin silahlı kanadı değil mi ?" diyerek sürdürünce, Carter “Evet öyleler, bu doğru " diye konuştu. Graham, “2003 yılında kurulan solcu, Suriye Kürt Partisi. Haberler, bunların PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?" sorusunu Carter yine, “Evet" diye yanıtladı. Graham bu kez de Savunma Bakanı'na, “PKK, Türk hükümetinin gözünde bir terör örgütü değil mi? " sorusunu yöneltti. Carter da bunu, “PKK sadece Türkiye'nin değil ABD'nin gözünde de terör örgütüdür" diye yanıtladı.

“BEN TÜRKİYE'DEN DAHA YENİ DÖNDÜM''

Bunun üzerine, Graham “Peki Suriye'de YPG'yi silahlandırdığımız için Türkler'in bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı? Madem PKK ile o kadar yakınlar?" diye sorarak Carter'ı sıkıştırmayı sürdürdü. Carter, bu soruya “Hayır, hiç değil. Türkiye ile çok geniş kapsamlı görüşmeler yapmaktayız" yanıtı verdi. Yeniden araya girerek, “Yani Türkiye bu durumla ilgili olumlu mu?" diye üsteleyen Graham'ın bu sorusuna da Carter'dan, “Hayır olumlu değiller"karşılığı geldi. Yeniden araya giren Senatör Graham, “Hiç olumlu değiller. Ben Türkiye'den daha yeni döndüm. Bu fikrin dünyadaki en aptalca fikir olduğunu düşünüyorlar ve ben de onlarla aynı düşüncedeyim" dedi.

ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dünford, Suriye Demokratik “Güçleri'nde ne kadar Kürt, ne kadar Arap olduğu" sorusuna verdiği yanıtta, 6 bin Arap olduğunu, bunun da oran olarak yaklaşık yüzde 20'yi bulduğunu belirtti.

Bunun üzerine Graham, “Türkiye'nin neden biraz kızgın olduğunu merak ediyorsanız söyleyeyim. Biz, Suriye'de Türk hükümetine karşı çarpışan teröristlerle işbirliği yapan grupları silahlandırıyoruz. Türkiye daha çok şeyler yapabilir içinde bulunulan çok saçma" diyerek eleştirisini noktaladı.

TÜRKİYE'DE BAKANLARA SORU SORUNCA NE OLUYOR?

Havuz medyasının da ekradan getirdiği bu sorgulama, demokrasi ve iktidarın hesap vermesi konusunda ABD ile Türkiye arasındaki farkı da açıkça ortaya çıkardı. Türkiye'de muhalefetin Meclis'te kabine üyelerine sordukları soruların bir çoğu cevapsız kalırken, yazılı soru önergelerin bir çoğu ise 'devlet sırrı' ve benzer sebeplerle cevapsız kalıyor. İsmail Kahraman'ın Meclis Başkanlığının ardından muhalefetin bilgi edinmesinin önüne ise bu kez İsmail Kahraman duvarı örüldü. Kahraman, hükümet üyelerinin cevaplaması için muhalefet milletvekillerinin verdikleri yazılı soru önergelerinin büyük bir kısmını 'üslup' gerekçesi ile ilgili bakana iletmeden geri iade ediyor. 

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sorduğu bir soruya Bakan Ala'nın 'geç bunları' anlamına gelen bir el işareti ile yanıt vermesi Meclis'te gerginliğe neden olmuştu. 

Yukarıdaki örnek bile tek başına iktidarların hesap verme konusunda ABD ile Türkiye arasındaki farkı gösteriyor. 

Bu da Meclis'teki 'yumruklu demokrasi' gösterisi:

"ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete saygısızlık!" haberi, 29 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete saygısızlık! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'de olunca demokrasi, Türkiye'de hükümete saygısızlık! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Dünya Haberleri