ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş çıktı

ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş çıktı

ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş ç... Türkiye ile ABD'nin arası Fırat Kalkanı operasyonu nedeniyle açılmış, iki ülke arasındaki gerginlik sabah saatlerinde ABD tarafından gelen "El Bab'a hava taarruzu gerçekleştirildi" açıklaması ile yumuşama yoluna girmişti.Sözcü'den...

Türkiye ile ABD'nin arası Fırat Kalkanı operasyonu nedeniyle açılmış, iki ülke arasındaki gerginlik sabah saatlerinde ABD tarafından gelen "El Bab'a hava taarruzu gerçekleştirildi" açıklaması ile yumuşama yoluna girmişti.

Sözcü'den Zeynep Gürcan'lının aktardığı habere göre ABD'nin “El Bab’a hava taarruzu düzenledik'' açıklamasının, savaş uçakları ile değil, silahlı İHA’lar ile gerçekleştirildi ortaya çıktı.

Öte yandan  Rusya Savunma Bakanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de IŞİD unsurlarına yönelik ilk ortak hava operasyonunu bugün düzenlediğini söyledi.

İHA KULLANMIŞLAR

ABD’nin “El Bab’a hava taarruzu düzenledik'' açıklamasının, savaş uçakları ile değil, silahlı İHA’lar ile gerçekleştirildi ortaya çıktı.
İşte ABD’nin “düzenledim'' dediği operasyonun ayrıntıları;

— SAVAŞ UÇAĞI DEĞİL, İHA KULLANDILAR: ABD askeri sözcüsünün açıklamasının ardından Türkiye kamuoyuna yansıyanın aksine, Amerikalılar operasyonda savaş uçağı değil, İHA kullandılar. Bu nedenle de ABD’nin yaptığı taarruzun etkisi çok sınırlı kaldı

— TÜRKİYE İLE KOORDİNE ETMEDİLER: ABD operasyonunu TSK ile koordine etmeden yaptı. Kendi belirledikleri hedeflere, kendilerinin uygun olduğu kapsam ve şiddette saldırdılar.

— TÜRKİYE HEDEF VERMİŞTİ, OPERASYONLARDA BUNLARIN HİÇBİRİ VURULMADI: Türkiye, Amerikan askeri makamlarına koalisyon üyesi bir ülke olarak düzenli olarak bilgi aktarıyor. Ancak Türkiye’nin bu koordinasyonuna rağmen, Amerikalılar son hava saldırısında TSK’nın bildirdiği IŞİD’e gerçekten zarar verecek hedefler yerine, kendi seçtikleri küçük hedefleri vurdular.

— TÜRKİYE’NİN BİLDİRDİĞİ KOORDİNATLARI İHA’LARLA VURURKEN, PYD/YPG’NİN BİLDİRDİKLERİNİ SAVAŞ UÇAKLARI İLE VURDULAR: ABD, Türkiye’nin düzenli olarak, günlük bildirdiği koordinatları vurmadı. Üstelik “Türkiye’ye destek’ gibi yansıtılan operasyonda İHA’lar kullanıldı. Ancak aynı gün, ABD Suriye’nin başka bölgelerinde de hava taarruzu yaptı. Türrkiye’nin PKK’nın uzantısı terör örgütü ilan ettiği PYD/YPG kontrolündeki bölgelerde de IŞİD hedeflerini vuran Amerikalılar, burada ise savaş uçakları kullanmayı tercih ettiler.

TÜRKİYE VE RUSYA'DAN ORTAK OPERASYON

Rudskoy, Suriye'nin onayıyla düzenlenen operasyona Rusya'ya ait 4 Su-24 uçağı, 5 Su-25 uçağı ve 1 Su-34 uçağının, Türkiye'den ise 4 F-16 ile 4 F-4 uçağının katıldığını belirtti.

'EL BAB'DA IŞİD'E AİT 36 NOKTA VURULDU'

El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının IŞİD'e ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

'İLK OPERASYONDA ÇOK ETKİLİ SONUÇLAR ELDE EDİLDİ'

Son 48 saat içinde insansız hava araçları ve uzay keşif araçları kullanılarak hedefler üzerinde ön keşif yapıldığını ifade eden Rudskoy, "IŞİD'e yönelik operasyonda elde edilen ilk sonuçlar, Rus ve Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ilk ortak operasyonun çok etkili olduğunu gösterdi" dedi.

'TÜRK-RUS UÇUŞ GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI SAYESİNDE BENZERSİZ BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ' 

Rusya ve Türkiye arasında 12 Ocak'ta operasyonlar sırasında olayların önlenmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanmasına yönelik anlaşma imzalandığını anımsatan Rudskoy, "Bu anlaşma ile Suriye'de teröristlere karşı daha önce benzeri görülmeyen ortak operasyon düzenlemek için gereken ortam sağlandı" diye konuştu.

"ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş çıktı" haberi, 18 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş çıktı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'den AKP'ye El Bab ayarı! 'Taarruz' boş çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri