ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derinden üzüyor

ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derinden üzüyor

ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derin... ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, göreve başlaması onuruna Türk Amerikan İş Adamları Derneğinin (TABA-AmCham) düzenlediği kahvaltıda soruları yanıtladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Afrika gezisi öncesi düzenlediği...

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, göreve başlaması onuruna Türk Amerikan İş Adamları Derneğinin (TABA-AmCham) düzenlediği kahvaltıda soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Afrika gezisi öncesi düzenlediği basın toplantısındaki "Köprüler, demir yolları, vesaire… Ondan öte biz şu anda Ortadoğu'yu düşünüyoruz. Yani Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı ne olacaktır? Çünkü Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki, bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir" ifadelerini kullanmıştı.

Davis, Erdoğan'ın sözlerini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Birleşik devletler son yıllarda Ortadoğu'yla ilgili oldukça proaktif ve yapıcı bir tutum içinde. Terörizmle mücadele için yoğun çalışmaları birçok noktada sürüyor. Bu doğrultuda Türkiye ve Amerika'nın çıkarları aynı. Ortadoğu karışık bir bölge ve burada iyi niyet oldukça önemli. Demokrat ve istikrarlı bir Ortadoğu için Türkiye ile ABD'nin iyi ilişkilerinin iyi olmaması gibi bir seçenek olamaz. İyi olmak zorunda. Sivil ve küresel bir Ortadoğu için…"

'ABD'NİN ORTADOĞU'DA EV ÖDEVİNİ ÇALIŞMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ'

"Türkiye ie ABD'nin ortak çıkarları istikrar ve demokrasiden geçiyor" diyen Davis ""Amerika'nın Türkiye'nin çıkarlarını baltalayacak bir hedefinin olması düşüncesi doğru olamaz. Amerikan dış politikası bu konuda Türkiye'yle oldukça yapıcı ilişkileri öngörüyor. Bunları duymak bizi derinden üzüyor. Biz bölgede yeni başlangıçlar arzu ediyoruz ve Amerika'nın burada ev ödevini çalışması gerektiğini de biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump döneminde Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nda (TTIP) Türkiye'nin durumuna ilişkin Davis, "Çok karmaşık ve çok yönlü bir konu… Tam olarak nasıl gelişeceğini bilmiyorum. Başkan Trump bir iş adamı. İnanıyorum ki ticaretin daha pratik yapılması konusunda, gümrük anlaşmalarında kendi bakış açısının etkisi olacaktır. Türk ve Amerikan ekonomilerinde karşılıklı sinerjiye dayalı adımların atılacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TABA-AmCham Başkanı Bora Gürçay da geçilen sıkıntılı dönemlerden sonra Trump'ın başkanlığıyla birlikte Türk-ABD ilişkilerinin yeni bir döneme gireceğini umduklarını ifade ederek, "Trump da bir iş adamı. Türkiye'de kendisinin de yatırımları olan bir iş adamı. Türkiye'yi de yakından tanıyor. Aile fertleri de tatillerini zaman zaman Türkiye'de geçiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Trump'ın çalışma modellerinde yakınlık görüyorum. Onun için de gelecek dönemin bizim için pozitif olacağını umuyorum." diye konuştu.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Türk ve Amerikan ticaret hacminin Türkiye-Rusya ticaret hacminin çok gerisinde kaldığını belirterek, "Geliştirilmesi gereken çok fazla konu başlığı var" dedi.

Bağış, Twitter'dan yazdığı mesajında Davis'ten FETÖ ve PKK ile mücadelede Trump yönetiminin desteğini istediklerini ifade etti.

adsiz-007.png

"ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derinden üzüyor" haberi, 23 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derinden üzüyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'den Erdoğan'a: Bunları duymak bizi derinden üzüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Dünya Haberleri