AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız rekabet yasası

AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız rekabet yasası

AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız r... Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB Komisyonu binasında Dijital Tek Pazar konulu bir basın toplantısı düzenledi. Reuters’tan Julia Fioretti ''nin haberine göre Avrupa Komisyonu,...

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB Komisyonu binasında Dijital Tek Pazar konulu bir basın toplantısı düzenledi. 

Reuters’tan Julia Fioretti ''nin haberine göre Avrupa Komisyonu, hazırladığı dijital stratejinin orta vadede yaptığı bir incelemede, platformlar ve işletmeler arasındaki ilişkilerdeki haksız sözleşme hükümlerine ve ticaret uygulamalarına değinerek teknoloji endüstrisinden gelen şiddetli eleştirilere karşı yıl sonuna kadar bir yasa tasarısı hazırlayacağını söyledi.

Bu, Avrupa şirketlerinin Google, Apple ve Facebook gibi ABD'li teknolojilere karşı rekabet etme şanslarını artırmak için çevrimiçi hizmetlerdeki engellerin kaldırılması yönündeki AB önerileri sonrasında geldi.

Spotify, Roket Internet ve Deezer gibi Avrupalı ??şirketler, arama motorları ve uygulama mağazaları gibi çevrimiçi platformların müşterilere kendi servislerini tanıtmak veya dengesiz koşullar koymak için ağ geçidi olarak konumlarını kötüye kullandığından şikayet ediyorlar.

Komisyon, geçen yıl başlatılan bir soruşturmanın ilk bulgularının, platformlara, önceden bildirimde bulunmaksızın ürün ya da hizmetleri delicesine bıraktığını, verilere erişimi kısıtladığını ya da arama sonucu sıralamalarını yeterince şeffaf yapmayacağını gösterdiğini söyledi.

Komisyon, adil uygulama kriterleri, şeffaflığın geliştirilmesi için alınacak tedbirler ve uyuşmazlıkların çözülmesine yardımcı olacak bir sistem kurmak istemektedir.

Spotify, iOS'taki rekabet gücünü azalttığını söyleyerek, iPhones'daki İsveç müzik akış hizmetleri için güncellenmiş bir uygulamayı reddettikten sonra geçen sene Apple'a geldi.

Amazon ( AMZN.O ), Apple, Google ve Facebook ( FB.O ) gibi ana çevrimiçi platformları temsil eden EDiMA, duyurularda "hayal kırıklığına uğramış ve şaşırmış" olduğunu açıkladı.

EDiMA, yaptığı açıklamada, "İnternet platformlarını göz önüne alındığında, anahtar denetleyicilerinin Komisyon tarafından 2016 yılında platform iletişiminde ileri sürülen ilerici düşüncelerden büyük oranda saptığını" belirtti.

NEFRET SÖYLEMİ

Komisyonun ara dönem gözden geçirmesi sosyal medyadan nefret söylemi konusuna da baktı. Mevcut girişimlerde (örneğin, ana sosyal medya şirketleri ile bir davranış kuralları gibi) daha etkin bir şekilde koordine edileceğini ve aşırı derecede gayretli taşınmalara maruz kalmamak için yasadışı içerikle ilgili bilgi sağlayacağını belirtti.

Komisyonun dijital tek pazar stratejisinin ara dönem gözden geçirme metninin önceki bir taslağı, şirketlerin nefret söylemini nasıl aşağı çekmesi ve şiddete teşvik etmesi gerektiği konusundaki yasal düzenlemeleri düşündüğünü gösterdi ancak bu fikir atıldı.

Almanya parlamentosu, nefret dolu konuşma kayıtlarını hızla kaldıramayacakları takdirde, 50 milyon avroya (54,4 milyon dolar) kadar ince bir sosyal medya ağına ilişkin bir yasa tasarısı görüşüyor.

Sosyal medya şirketlerini daha proaktif olmaya teşvik etmek için Komisyon, şirketlerin web sitelerinde veya platformlarında aktif olarak avladıkları yasadışı içerikten sorumlu tutulamayacağı "iyi Samaritan" ilkesine rehberlik edeceğini belirtti.

AB yürütme organı, ayrıca, gereksiz veri lokalizasyon kurallarının teknolojik yeniliği engellediğini söyleyerek, bazı ticari ve sağlık verisinin depolanabileceği yerlerde ulusal kısıtlamaları azaltacak bir yasa önermektedir.

"AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız rekabet yasası" haberi, 10 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız rekabet yasası haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB’den teknoloji şirketlerine karşı haksız rekabet yasası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Teknoloji Haberleri