Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi?

Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi?

Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi? Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavı iptal edildi mi sorusu, akşam saatlerinde yoğun kar yağışına teslim olan İstanbullu öğrencilerin merak konusu oldu. 7-8 Ocak sabah saatlerinde yapılması planlanan sınavın iptalini öğrenmek...

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavı iptal edildi mi sorusu, akşam saatlerinde yoğun kar yağışına teslim olan İstanbullu öğrencilerin merak konusu oldu. 7-8 Ocak sabah saatlerinde yapılması planlanan sınavın iptalini öğrenmek isteyen öğrenciler, İstanbul Valiliği ve Vali Vasip Şahin'in Twitter hesabından duyacakları 'Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavı iptal edildi' cümlesini ilgiyle bekliyor. Peki Açıklise (AÖL) sınavları iptal edildi mi? İşte resmiyete dayanan bilgiler

AÖL sınavları için binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için heyecan dorukta. Yoğun hava şartları nedeniyle 7-8 Ocak'ta gerçekleşecek olan AÖL sınavları için öğrenciler oldukça meraklandı. İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle açıköğretim öğrencileri sosyal medyada 'AÖL' başlığı altında tweet atmaya başladılar. İstanbul Valisi Vasip Şahin'i attıkları tweetlerde öğrenciler 'AÖL sınavları ertelensin', 'AÖL sınavları iptal olacak mı?' sorgusunu sormaya başladılar. Peki, yarın gerçekleşecek olan AÖL sınavları iptal olacak mı?

AÖL soruları ve cevapları, 7- 8 Ocak'ta gerçekleşecek sınavdan kısa bir süre önce gündeme geldi. Sınavlardan yüksek notlar almak isteyen öğrenciler, daha önceki yılların çkımış AÖL sınav sorularını ve cevap anahtarlarını araştırmaya başladı. Lise eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, MEB’in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfası üzerinden AÖL soru cevaplarına kolayca ulaşabiliyor. İşte, AÖL sınav soruları ve cevaplarına ulaşabileceğiniz adres!

Öğrenciler Vasip Şahin'e AÖL sınavlarıyla ilgili bolca tweet attılar. Fakat henüz Vasip Şahin tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Sınava saatler kalmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu da sınav yerleri ve sınav giriş belgesi oldu. Peki, sınav yerleri nasıl öğreniliyor ve sınavda gerekli belgelerden biri olan giriş belgeleri nasıl alınıyor? AÖL soru ve cevapları gibi gerekli belgeler ve bilgilerin pek çoğu da MEB’in resmi sitesi üzerinden takip edilşebiliiyor. MEB resmi sitesi üzerine yer alan aolweb.aol.meb.gov.tr sayfası üzerinde yer alan kullanıcı bilgileri ve güvenlik kodu bölümlerini eksiksiz ve doğru olarak giren adaylar, AÖL 2017 sınav giriş yerlerini öğrenip sınav giriş belgelerini edinebiliyor.

AÖL SINAV BİLGİLERİ

- Öğrenciler sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

- Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.

- Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

- Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

- Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.

"Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi?" haberi, 07 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Açıköğretim Lisesi sınavları iptal edildi mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Eğitim Haberleri