Adana'da facia!

Adana'da facia!

Adana'da facia! Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Yangında çok sayıda...

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Yangında çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti. Son gelen bilgiye göre 12 öğrenci bir görevli olmak üzere 13 kişinin öldüğü belirtilirken, AB Bakanı Ömer Çelik yangının elektrik kontağından çıktığını açıkladı. Adana Valisi ise 12 cenazeye ulaşıldığını 22 yaralının hastanede olduğunu ifade etti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Adana'ya olay yerine gittiği öğrenildi. 

ABC'ye konuşan CHP Aladağ İlçe Başkanı Zekeriya Erkan, Aladağ'da kamuya ait bir yurdun bulunduğunu çürük raporu alınarak yurdun yıkıldığını belirtti. Erkan çocukların tarikatların kucağına itildiğini ifade etti. 

ABC'ye konuşan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de olay yerine geçtiğini belirterek, yaşanan faciadan AKP'nin eğitim alanındaki ideolojik müdahalelerinin etkili olduğunu söyledi.  

Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de olay sırasında yangın merdivenin kilitli olduğunu belirtti. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.

PENCEREDEN ATLADILAR

Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Süleymancılar Cemaati’ne ait olduğu iddia edilen Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı.

İçeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de üst katlara kaçarak çatı katına sığındı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Pencerelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrenciler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yapmasından sonra hastanelere kaldırıldı.

adanaicerik2.jpg

ÜÇ SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ

İtfaiyenin çabaları sonucu yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binaya giren itfaiye erleri, 8 öğrencinin cesedini çatı katında, eğitmen ve 3 öğrencinin cesedini de ikinci katta buldu. Cesetler otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. 9 cesedin 1 ambulansla götürülmesi dikkat çekti.

DUVAR AHŞAP, YER HALI KAPLI

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi. Binanın içinin ahşap kaplama, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini söyledi.

YANGIN MERDİVENİNİ AÇAMADILAR’

adanaicerik1.jpg

Yurdun 54 öğrenci kapasiteli olduğunu yangın sırasında 34 öğrenci bulunduğu bildirildi. Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle olay yerine akın eden ailelerden çocuklarına ulaşamayanlar gözyaşlarına boğuldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangın merdivenini içeriden kilitli olduğu için açamadıklarını söyledi.

18 bin nüfuslu ilçeye takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemi alalan ekipler bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

8 YIL ÖNCE DE 18 ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde 1 Ağustos 2008’de yine Süleymancılarla bağlantılı “Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği''nin kaçak Kuran kursu verdiği Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu tüpgaz patlaması sonucu çökmüş ve 18 öğrenci yaşamını yitirmişti.

BAKAN ÇELİK: 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AB Bakanı Ömer Çelik NTV canlı yayınında, hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.  Bakan Çelik, yanının çıkış nedeninin elektrik kontağı olabileceğini söyledi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Adana'ya doğru yola çıkacakları öğrenildi.

6 ÖĞRENCİ DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Aladağ ilçesinde bir yurtta çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı Kozan Devlet Hastanesine getirildi. Ambulanslarla Kozan Devlet hastanesine getirilen yaralılar hastanede hazır bekletilen görevliler tarafından tedaviye alındı. Hastaneye gelen yaralıların isimleri şöyle: “Yasemin Kara (13),Hafize Sultan(12),Seda Topbaş(12),Şule Altun(11),Emine Pertlek(12) ve Nefize Sarıkaya(14).''

Yaralı öğrencilerin tedavisi devam ederken yakınları da hastaneye akın etti.

ERDOĞAN, YURTTAKİ YANGIN FACİASI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yaygında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Vali Demirtaş’tan konuyla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faciada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı.

Güncelleniyor...

Acılı babanın feryadı: Çocuklarımızı Süleymancıların yurduna yerleştirdiler;

Yangının görüntüleri; 

12 ÖLÜ, 13 YARALI

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11 öğrenci ve bir yurt görevlisi yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vucutlarında kırıklar olan 13 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı. NTV canlı yayınına bağlanan Adana İtifaiye Daire Başkanı Fahri Durukan çalışmaların devam ettiğini bildirirken, ölü sayısını doğruladı. 

YURT SÜLEYMANCILARA AİT

Öte yandan yangın çıkan kız yurdunun Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği adıyla faaliyet gösteren kuruma ait olduğu ve kurumun Süleymancılar'a bağlı olduğu öğrenildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

"Adana'da facia!" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adana'da facia! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana'da facia! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri