Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü

Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü

Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü Geçtiğimiz iki yılda 245 cinayetin işlendiği Adana'da ürküten tablo genişlemeye devam ederken, uzmanlar bu durumun sebeplerine eğilmeye başladılar. Zorlayıcı yaşam koşullarının insanları gergin, sinirli ve çaresiz durumda...

Geçtiğimiz iki yılda 245 cinayetin işlendiği Adana'da ürküten tablo genişlemeye devam ederken, uzmanlar bu durumun sebeplerine eğilmeye başladılar. Zorlayıcı yaşam koşullarının insanları gergin, sinirli ve çaresiz durumda bıraktığı kaydedilirken, bu durumdan doğan öfkenin insanın kendisine ve çevresine karşı verdiği zararla ortaya çıkabileceği belirtildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde bir evde yaşayan iki kardeş, eşleri ve bir çocuk; kardeşlerden biri olan Mehmet Doğan'ın eşiyle ilişkisi olduğunu iddia eden Murat Tosun ve arkadaşları tarafından öldürüldü. Murat Tosun ve arkadaşları Hamdi İnceli ile İbrahim Açıkgöz yakalandı.

KUZENLERE İNFAZ

Yüreğir ilçesi'nde bir boş tarlada cesetleri bulunan 3 çocuk annesi Senem Barık ile kuzeni, 2 çocuk annesi Zeliha Sevgilibaş'ın işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. 65 yaşındaki Hikmet Barık, kayınbiraderleri 37 yaşındaki Davut, 30 yaşındaki Savaş ve 27 yaşındaki Yahya ile Davut'un oğulları 17 yaşındaki O. ile 19 yaşındaki Doğan Barık, fuhuş yaptıklarını öne sürerek iki kuzeni pompalı tüfekle öldürdü.

AĞABEY 2 KARDEŞİ İLE EŞLERİNİ ÖLDÜRDÜ

Ceyhan'da 55 yaşındaki Yusuf Albayrak, binada birlikte oturdukları kardeşleri Mustafa ve Ahmet Albayrak ile eşleri Gülsüm ve Teslime'yi öldürdü. Seken kurşunlar, yeğeni Furkan Albayrak'ın yaralanmasına sebep oldu. Cinayetin su aboneliği yüzünden işlendiği belirtilirken zanlı Yusuf Albayrak tutuklandı.

BİR EVDEN 6 CESET

Kurtuluş mahallesinde, sevgilisiyle evlenmek isteyen Suphi Denizhan Deren, akrabalarına durumu anlatmak için bir eve topladı. Henüz anlaşılamayan bir sebepten ötürü Deren, akrabalarını tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. 

ACI BİLANÇO

Kayıtlara göre Adana'da geçtiğimiz yıl 127, 2015'te ise 118, son iki yılda toplam 245 kişi cinayete kurban gitti. Tablonun korkutan boyutlara ulaşması uzmanları harekete geçirdi.

Aile Terapileri ve Terapistleri Derneği (TERAPİDER) Genel Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı: Aşk, kıskançlık, cinsellik, kız isteme davaları gibi nedenlerle öfkesine yenik düşüp cinayet işleyenlerin sayısı tüm Türkiye'de oldukça arttı. Öfke, uygun bir şekilde ifade edildiğinde son derece doğal bir duygu olmasına rağmen kişinin saldırgan davranma eğilimini harekete geçirebilme potansiyelini de beraberinde taşır. Bu nedenle öfkenin, bir sorunun çözümü, intikam alma ya da haklı olma yolu olarak görülmesi kişiyi şiddete veya suça yöneltebilir. Öfkelenen herkes, 'Beni çileden çıkardı, beni delirtti, ben aslında böyle biri değilim, onun yüzünden bu hale geldim' gibi ifadeleri sık kullanır. Bu yüzden de öfkenizin size dışarıdan yüklendiğine inanarak öfkenizi kontrolünüz dışında olduğuna ve onu yenmek için yapabileceğiniz bir şey olmadığına, onu yaşamak zorunda olduğunuza inanırsınız. Oysa öfke duygusunu ortaya çıkaran, aslında olaylar veya kişiler değil, sizin onlar hakkındaki düşünceleriniz, onlara yüklediğiniz anlam ve onlarla ilgili beklentilerinizdir. Yapabileceğimizin en iyisi önce kendimize, sonra başkalarına karşı anlayışlı ve sevecen olmayı öğrenebilmek, bunun sonucunda da başkalarına karşı yıkıcı olan davranış kalıplarımızı değiştirmek olacaktır. Ancak bu şekilde dünyaya daha az öfke ama daha çok sevgi katabiliriz. Sanırım toplum olarak bu sıralar en çok ihtiyaç duyduğumuz da işte bu sevgi ortamı olsa gerek.

KİŞİLİK BOZUKLUĞU
Psikiyatrist Sümer Öztanrıöver, durumun kişilik bozuklukları ile ilgili olduğunu belirterek "Olgunlaşmamış bu bireyler duygularını kontrol edemiyor. 3-4 yaşındaki bir çocuğu elinden oyuncağını aldığınızda gösterdiği tepkiye benziyor yaptıkları. Ellerinde silah olan bu kişilerin tepkisi öldürmeyle sonuçlanıyor. Bu tip olayların detaylandırılarak anlatılması travmalara yol açabilir. Özellikle çocuklar bu tip haberleri izlememeli." ifadelerini kullandı.

"Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü" haberi, 06 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana'da utanç tablosu: 37 günde 17 ölü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  2. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  3. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  4. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  5. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  6. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  7. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  8. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  9. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  11. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  12. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  13. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  14. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  15. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  16. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  17. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  18. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  20. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
Yaşam Haberleri