Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak beni üzdü

Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak beni üzdü

Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak... Adil Serdar Saçan, 2001 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’yken, cemaatin emniyet ve devlet içindeki örgütlenmesini ortaya çıkarttı. Çok önemli bilgilere ulaştı ancak cemaatin polis içindeki kolu,...

Adil Serdar Saçan, 2001 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü’yken, cemaatin emniyet ve devlet içindeki örgütlenmesini ortaya çıkarttı. Çok önemli bilgilere ulaştı ancak cemaatin polis içindeki kolu, Saçan’ın bu operasyonuna izin vermedi. Sonraki süreçte ise Saçan’ın başına gelmeyen kalmadı. 23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındı ve tutuklandı. 16 ay sonra mahkemeye çıktı. 

Tutuklanmasının asıl nedeninin ''cemaat yapılanmasını deşifre etmesi’ olduğunu söyledi. Saçan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’nün gerçek yüzünü, aradan geçen 15 yılda yaşadıklarını Milliyet’ten ?Arif Balkan'a anlattı. FETÖ’nün terör örgütü olduğunu 2001 yılında söylediğini belirten Saçan, “Bunlara F tipi diyordum. Bunun anlaşılabilmesi için aradan 15 yılın geçmesi gerekti'' dedi. 

'BİZİ BİR GECEDE DİNCİ DİYE ATIP İSTİHBARATI ELE GEÇİRDİLER'

Saçan FETÖ’yü 2001’de deşifre etmesinin ardından başına gelmeyen kalmadığını belirterek, “1978’de Polis Koleji’ne girdiğimde bizleri ışık evine götürmek istediler. Biz o dönem birkaç kişi bunlara direndik. O birkaç kişi bunların o günden bugüne kadar düşmanları oldu. Ben, Mutlu Çelik, Ufuk Tanju Güven, Mehmet İkizler, Nihat Kubuş gibi isimlerdik. Mustafa Gülcü, Faruk Ünsal, Ramazan Akyürek ve ben bir şubede çalışıyoruz. Akyürek’in Fetullahçı olduğunu biliyoruz, onun oradan alınması ve istihbarat dairesine sızmalarının önlenmesi için çalışma yapıyoruz. Engellemeye çalışırken bir gecede hepimizi ''dinci’ diye attılar istihbarattan ite kaka. Bizim yerimize gelenlerin hepsi örgüt üyesiydi. Bir gecede Daire Başkanlığı’nı ele geçirdiler. O zamandan beri kendi aramızda bunlara örgüt diyoruz. Ben bunlara F Tipi örgüt diyorum'' dedi.  

“Ergenekon’un kilit ismi'' olarak lanse edilen Tuncay Güney’in evinde ve ofisinde Ergenekon dosyasının omurgasını oluşturan belgelerin orta ya çıktığı süreci de anlatan Saçan, “2001 yılı Mart ayında Tuncay Güney’i bize Fetullahçılar getirmişti. O tarihte kendisi de Fetullahçı’ydı. Fetullahçılar bize change otodan bir adam getiriyorlar, ondan sonra 7-8 kutu bir takım evraklar bulunuyor. O evrakların içi de boş, bakıyoruz. Güney’i asayiş alıyor ama işi bize pas ediyorlar. Bizim ekiplerimizin de bulması için Asayiş Şube ekipleri arama yapmıyor ne hikmetse. Bizimkiler arama yaparak bu evrakları buluyorlar. Belgeleri tasnif ediyoruz, bunun bilgisayarlarını İstihbarat Şube’ye gönderiyoruz, ifadesini alıyoruz, kasete geçiriyoruz, çözümünü alıyoruz ve DGM’ye yolluyoruz. Ama 2008 yılına gelindiğinde hiçbirisini yapmamış oluyoruz. Yani devlet iftira atıyor'' dedi. 

KAPIMA ÇİVİLEDİLER 

Saçan, kumpas sürecinde kendisini en çok üzen şeyi de şöyle anlattı: 

“Oğlumla beraber trafik kazası adı altında suikasta uğratılmak istendim. O tarihte Ergenekon’dan beni dinliyorlar ve izliyorlar. Basına kaza olarak yansıyan kasıtlı bir eylemdi bu. Büyükşehir Belediyesi’nin çöp ihalesini alan bir TIR firması bizi güpegündüz oğlumla ezmeye çalıştı. Bizi bariyerlerle TIR’ın arasında paramparça etti. Bu olay kesinlikle kaza değil, öldürmeye yönelik bir teşebbüstü. Onların kontrolünde öldürülüyordum. O tarihte takip edildiğim evraklarla sabit. En üzüldüğüm olay oğlumun bir böbreğini aldılar, 7-8 ameliyat geçirdi. Kaburgalarım kırık derken daha iyileşmeden beni alıp cezaevine attılar. İlk ihraç kararım ve sonraki ihraç kararlarımın hepsinin altında komisyon başkanı Şahabattin Harput’un imzası var. Bursa’da gözaltına alındı, eski müsteşar. Evde yokum, evin kapısı ahşap. Bunların polis kılıklı şakirt memurları evimin kapısına meslekten atılma kararımı çivilediler.'' 

CEMAATİN İŞKENCECİ İFTİRASI

Saçan o dönem kendisinin işkenceci ilan edildiğini de belirterek, “Ne kadar mafya mensubu gözaltına aldığımız adam varsa ''Git Adil’i şikayet et. Bize işkence yaptı de’ diyerek dava açtırdılar. Türkiye’nin en büyük işkencecisi yaptırdılar beni. Akla gelmeyecek her türlü pisliği yaptılar. Ergenekon’dan ceza almam akıl alacak bir olay değildi'' ifadelerini kullandı. Saçan, 6 meslekten ihraç dosyasından 5’ini kazandı, 6’ıncısı ise Yargıtay’da.

'''HAKLI ÇIKMAK BENİ ÜZDÜ'

Aradan geçen 15 yılın ardından haklı çıkmanın kendisini üzdüğünü belirten Saçan, “Haklı çıkmak beni çok üzdü. Bireysel olarak çok büyük sıkıntılar çektim ama devletin bu noktaya gelmesine üzgünüm. O gece yaşananlar, ölen o kadar insan, devletin geldiği hal kabul edilemez. Siyasi olarak seversiniz, sevmezsiniz ama devletin en seçkin birlikleri, devletin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı öldürmek için gidiyorlar. Böyle bir rezalet dünyanın hiçbir yerinde yok'' dedi. 

AKBİL YOLSUZLUĞU VE ERDOĞAN 

Adil Serdan Saçan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Tayyip Erdoğan hakkında "AKBİL yolsuzluğu" diye bilinen, toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik bilet uygulaması aracılığıyla 1 milyor dolara ulaşan yolsuzluk soruşturmasını da yürütmüştü. Saçan, AKP'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra ilk Emniyet'ten ihraç edilen ilk polis şefi oldu.

Bu ihraç kararında AKBİL yoysuzluğuna ilişkin soruşturmanın ve bu soruşturmada Tyyip Erdoğan'ın adının geçirilmesinin etkili olduğu belirtildi.

ADNAN HOCACILAR VE FİNCANCI SKANDALI

Başta Sedat Peker çetesi olmak üzere ülkücü mafyayı çökerten isim olarak tanınan Saçan, Adnan Hocacılar diye bilinen dinci Adnan Oktar Grubu'na yönelik operasyonu da yütüren isimdi. Saçan'ın Ergenekon davasında tertibe dahil edilerek tutuklanmasından sonra tam 10 yıl önce gözaltına alınan Adnan Hocacılar, Cemaatin yönlendirmesiyle "Bize içkence yaptı" diye Saçan'dan şikayetçi olmuştu.

Mahkemenin atadığı bilirkişi olan Prof. Dr. Şebhem Korur Fincancı da, verdiği rapor ile bu tertibe ortak olmuş, her nasılsa 10 yıl önce işkence yapıldığı yönünde görüş bildirmişti. Ancak, Fincancı'nın "10 yıl önce içkence yapıldığını belirten" bu raporu, Cerharpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu tarafından "bilim dışı" bulunarak geçersiz sayılmıştı. Fincancı, "Gerçeği liberal önyargılarına feda etmekle" eliştirilmiş ve Cemaatin komplosuna ortak olmakla suçlanmıştı.

"Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak beni üzdü" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak beni üzdü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adil Serdar Saçan: 15 yıl sonra haklı çıkmak beni üzdü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  2. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  3. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  4. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  5. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  6. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  7. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  8. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  9. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  10. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  11. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  12. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  13. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  14. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  15. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  16. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  17. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  18. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  19. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  20. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
Gündem Haberleri