Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri

Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri

Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri Çağlar EzikoğluGerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerekse 10 Kasım’daki Atatürk anması Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgi ve özlemin bu ülkenin yurttaşlarında nasıl hissedildiğini gösterdi bizlere bu sene. Özellikle bu...

Çağlar Ezikoğlu

Gerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerekse 10 Kasım’daki Atatürk anması Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgi ve özlemin bu ülkenin yurttaşlarında nasıl hissedildiğini gösterdi bizlere bu sene. Özellikle bu sene kutlamalar da, anmalar da olabildiğince içten ve coşkulu bir şekilde icra edildi. Tabi bu coşkunun ve bu heyecanın yanı sıra özellikle siyasi iktidarda aniden ortaya çıkan Atatürk ve Cumhuriyet sevdası da tartışılmaya devam ediyor kamuoyunda. Söylediği 10 siyasi tahminden 9’u tutmayan ibrecibaşı hükümet komiseri Abdülkadir Selvi siyasi iktidardaki bu dönüşümün sebebini seçim üzerinden yorumlamıştı ve devamında da AKP’deki Atatürk sevgisine dair analizler hep bu çerçeveden şekillendi. Daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi, bu dönüşümün sebebinin kesinlikle seçim üzerine hesaplar olduğunu düşünmüyorum. Zira iktidarda kalma stratejisi olarak son yıllarda kutuplaştırma siyasetini ön plana koyan ve bu çerçevede toplumu %50-%50 olarak ortadan ikiye yaran bir siyasi iktidarın bugün bu değişimden dolayı bir oy değişkenliği ve geçişkenliği sağlayacağını düşünmek hiçbir şekilde gerçekçi değildir. Yani bugün ne Atatürkçü ilerici Cumhuriyetçi bir yurttaş bu sebeplerden ötürü AKP’ye oy verir, ne de Reis sevdalısı bir seçmen bu değişimden ötürü kızıp başka partilere yönlenir. 


Peki hedeflenen ne? Defalarca yazdığım gibi Türkiye özellikle dış kaynaklı büyük şoklar ve büyük krizlerin eşiğinde. Bu krizler ekonomik, siyasi veya askeri çok farklı şekillerde karşımıza çıkacaktır. İşte böylesi durumlarda, siyasi iktidar özellikle kendisine muhalif olan kitlenin bu tip krizlere olası tepkilerini minimize etme gayreti içinde olmaktadır.

Bu hedef özellikle bu muhalif kitlenin belkemiğini oluşturan Atatürkçü ve laik cenaha karşı ılımlı bir siyaset izleme neticesini doğurmaktadır. Fakat bu noktada özellikle göz ardı edilen bir husus var. O da AKP içerisinde özellikle bu Atatürkçü gözüken politika değişimine karşı oluşan direnç noktaları. Bu direncin temsilcileri de geçmişte FETÖ ile ortaklığa sahip, FETÖ ile ittifak esnasında gerçekleşen Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını hali hazırda sahiplenen ve ekseriyeti müstafi Başbakan Ahmet Davutoğlu etrafında toplanmış bir güruh. 10 Kasım’da Erdoğan ve çevresi Atatürk’ü öven konuşmaları arka arkaya icra eden, Ahmet Bey’in öğrencileri ise Atatürk’e hakaret eden ve 10 Kasım’daki anma törenlerini aşağılayan ifadelerle saldırıya geçtiler. Örneğin, cihatçı gazetecilerden Adem Özköse. Müstafi Başbakan Ahmet Bey’in öğrencim diyerek her fırsatta sahip çıktığı ve hocası istifaya zorlanırken ağır sözlerle AKP iktidarını eleştirip hocasına her fırsatta vefasını gösteren bu cihatçı Adem Özköse isimli şahıs, dün çok çirkin bir tweet ile 10 Kasım ve Atatürk’ü hedef aldı. Bu şahıs şu tweetinde; (

"Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri" haberi, 11 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Bey’in Atatürk Düşmanı Öğrencileri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  2. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  3. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  4. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  5. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  6. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  7. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  8. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  9. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  10. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  11. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  12. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  13. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  14. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  15. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  16. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  17. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  18. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  19. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  20. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
ABC Kritik Haberleri