Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonuna kadar tamamlanacak

Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonuna kadar tamamlanacak

Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonun... AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşarak "PYD ve YPG, DEAŞ'ın panzehiri değildir. PYD de en az DEAŞ kadar alçak ve barbar bir terör örgütüdür. PYD ile DEAŞ'ı birbirinden...

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşarak "PYD ve YPG, DEAŞ'ın panzehiri değildir. PYD de en az DEAŞ kadar alçak ve barbar bir terör örgütüdür. PYD ile DEAŞ'ı birbirinden farklı görmeyi bıraktığınız gün Avrupa daha güvenli bir yer olacak" dedi.
"ÖRGÜT LİDERİNİN POSTERİ ÖNÜNDE KONUŞMA YAPABİLECEK KADAR KENDİNİ KAYBETMİŞ SİYASİLER VAR"
Başbakan Davutoğlu, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Burada partililere hitap eden Davutoğlu, birilerinin Nevruz'u bahane edip gövde gösterisi yapmak istediğini savunarak "Defalarca yaptıkları sokağa çıkma çağrıları gibi Nevruz'u istismar etme çabaları da boşa çıktı. İşte gördük, haftalardır çağrı yaptılar. Her köşe başından otobüs kaldırdılar. Tehdit ettiler, baskı kurdular ama sokaklar ve meydanlar onların çağrılarına ses vermedi. Kürt vatandaşlarımız bunların iki yüzlülüklerini bir kez daha gördü. Şehirleri harap eden otobüs bekleyen öğrencileri katleden örgütün Nevruz adı altında gövde gösterisi yapmasına izin vermedi. Bugün maalesef milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadrolar var. Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin posteri önünde kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendini kaybetmiş siyasiler var. Teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, kürsülerden milleti tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var. Ama biz onlara hadlerini bildirmeyi de biliriz" diye konuştu.

"ONLAR KÜÇÜK PİYONLARLA UĞRAŞIRKEN BİZ ŞAH DEDİK VE MAT OLDULAR"
Dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki tartışmalara değinen Davutoğlu, CHP ve HDP'nin bu konudaki tutumunu eleştirerek "Son zamanlarda bazı siyasetçilerin dokunulmazlık zırhına bürünerek terörün sözcülüğünü yapması, terörle omuz omuza durması ve teröre destek vermesi milletimizin vicdanını yaralıyor. Biz de milletimizin vicdanına tercüman olarak bu tür tutum ve davranışlara sahip siyasetçilerin yargı önüne çıkarılabilmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması için bu konuyu gündeme getirdik. Bu konu gündeme gelir gelmez CHP ve HDP bu hamlemizi boşa çıkarmak üzere Meclis'te bekleyen bütün fezlekeleri gündeme alalım teklifinde bulundular. Aslında onların zihnindeki hesap şuydu. Nasıl olsa AK Parti buna hayır, diyecek. Böylece AK Parti'yi suçlayacaklar. Bizim hayır vereceğimizi düşünerek teröre destek veren milletvekillerini kurtarmaya kalkıştılar. Biz bu oyunların arka planını açığa çıkarmak için madem ki dedik onlar meydan okuyorlar. Biz de hodri meydan dedik. HDP'nin CHP'nin hesabı şuydu. AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak. Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken biz şah dedik ve mat oldular. Bu hamlemiz şah demektir" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'TE OLAN FEZLEKELERLE İLGİLİ YASAĞI KALDIRALIM"
AKP'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Meclis'e sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. AKP'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur. Olursa da hesaplaşmayı biz biliriz. HDP hiçbir şekilde mağduriyet edebiyatı yapmayacaktır. Onlar mağdur değiller. Onlar zalimler, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler. Aynaya bakmayan Kılıçdaroğlu, bütün dokunulmazlık dosyalarının AK Parti'de olduğunu zannederek aslında kendi milletvekillerinin suçlarını da örtmeye çalışıyordu. Şimdi onlara da hodri meydan dedik. Çıksınlar hep beraber bu dokunulmazlıkların, şu anki Meclis'te olan fezlekelerle ilgili yasağı kaldıralım. Yargıya izin verelim. Milletin, yargının önüne hep beraber çıkalım" dedi.

"CHP VE HDP'NİN TERÖR İTTİFAKI GÜN YÜZÜNE ÇIKMIŞ OLACAK"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Demirtaş'ın Kandil'deki terörist kardeşi, CHP'ye gelin AK Parti'ye karşı ittifak kuralım; diye çağrıda bulundu. PKK'lı canlı bombanın Ankara'da sivilleri hedef alan saldırısından bir gün önce Kandil'de 10 marjinal sol örgüt bir araya gelerek Türkiye'ye karşı terör ittifakı kurmuşlardı. Şimdi de CHP'yi o terör ittifakına davet ediyorlar. Demirtaş kardeşlerin CHP'ye yaptıkları teklif dağda kurulan ittifakın bir benzerini siyasette AK Parti'ye kurmak niyetindeler. Eğer CHP, bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen tekliflere yönelirse biliniz ki terör örgütlerinin Kandil'de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP de Ankara'nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. CHP eğer dokunulmazlık meselesini sulandırmaya devam ederse CHP ve HDP'nin terör ittifakı gün yüzüne çıkmış olacaktır"

"BİZİM DEĞERLER SİSTEMİMİZDE ÇİFTE STANDART YOK"
Belçika'nın başkenti Brüksel'de aynı gün içerisinde art arda yaşanan terör saldırılarına değinen Davutoğlu, Kızılay'da hayatını kaybedenlerle Brüksel'de hayatını kaybedenlerin acılarının aynı olduğunu belirterek "Bugün başkasını vuran terör hareketlerine sessiz kalır, görmezden gelirseniz yarın bu insanlık düşmanları gelir sizin kapınızı çalar. Tıpkı Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da insan hayatına kast eden terör odaklarını lanetlediğim gibi Brüksel'de onlarca insanı katleden teröristleri de şiddetle lanetliyorum. Bizim değerler sistemimizde çifte standart yoktur. Ankara'da Kızılay'da terör kurbanı olan vatandaşlarımızla Brüksel'de hayatını kaybeden insanlar ki aralarında Müslüman, Hristiyan kim olursa olsun onların hayatları bizim için eşit derecede kıymetlidir" diye konuştu.

"PYD VE YPG, DEAŞ'IN PANZEHİRİ DEĞİL"
Avrupa'nın Suriye politikasını eleştiren Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyi için güvenli bölge vurgusu yaparak "Avrupa'nın Suriye konusunda çok ciddi bir politika değişikliğine gitmesi şarttır. Gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de yaşanan bu alçakça saldırıların arkasında maalesef batının genel olarak uluslararası toplumun yanlış Suriye politikası yatmaktadır. Buradan PYD'yi bu denli şımartan bütün uluslararası topluma, batıya sesleniyorum. Bugün Avrupalı dostlarımız bizimle birlikte hareket etmeyip teröre karşı etkin mücadele etmezse bugün düşman görünen PKK, PYD terör örgütüyle DEAŞ terör örgütü bir olur ve birlik olarak bize Türkiye'ye ve bütün Avrupa'ya saldırılarını sürdürmeye devam ederler. PYD ve YPG, DEAŞ'ın panzehiri değildir. PYD de en az DEAŞ kadar alçak ve barbar bir terör örgütüdür. PKK'nın uzantısı olan bu terör örgütleri hangi harfle yan yana geliyorlarsa gelsinler insanlığa ve en çok da temsil ettikleri iddiasında oldukları Kürt kardeşlerimize ihanet etmektedirler. PYD ile DEAŞ'ı birbirinden farklı görmeyi bıraktığınız gün Avrupa daha güvenli bir yer olacak. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Türkiye'nin güvenliği için de Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bir bölgeye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

"NİSAN AYI SONUNDA ANAYASA'YI MECLİS'E SUNMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Yeni Anayasa çalışmalarının AKP içerisinde hızlandırıldığını belirten Davutoğlu, çalışmaların en geç nisan ayı sonunda tamamlanıp Meclis'e sunulacağını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP her zaman olduğu gibi ipe un sererek sudan bahanelerle bu süreci kesintiye uğratarak komisyonun dağılmasına sebebiyet verdi. AK Parti olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun faaliyetlerini yürütmeye devam etmesi gerektiğine yönelik tutumumuzu sürdürüyoruz. Masaya gelirlerse görüşmeye hazırız. Biz diğer siyasi partilerin özellikle de CHP'nin ipe un sererek olumsuz tutumunu göz önünde bulundurarak kendi çalışmalarımızı hızlandırma kararı almış bulunuyoruz. MYK ve MKYK'da çok ayrıntılı istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki hafta teknik ve siyasi katılımcılardan oluşacak bir yazım heyeti kurarak Anayasa taslağımızı yazmaya başlayacağız. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün yazım çalışmalarını tamamlayıp nisan ayı sonunda en geç yazımların hepsini tamamlayıp Meclis'e Anayasa'yı sunmayı düşünüyoruz"

"Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonuna kadar tamamlanacak" haberi, 23 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonuna kadar tamamlanacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu: Anayasa taslağı Nisan sonuna kadar tamamlanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  7. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  8. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  9. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  10. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  11. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  12. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  13. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  14. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  15. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  16. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  17. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  18. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  19. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  20. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
Politika Haberleri