Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 200'üncü dosyasında 20 Türk subay...

Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 200'üncü dosyasında 20 Türk subay...

Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 2... Bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de danışmanlığını yapan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasının 27 Kasım'da başlayacak jürili duruşmasına ilişkin önemli iddialarda bulundu. İçinde...

Bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de danışmanlığını yapan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasının 27 Kasım'da başlayacak jürili duruşmasına ilişkin önemli iddialarda bulundu. 

İçinde Rıza Sarraf'ın ABD'li yetkililere verdiği isimlerin olduğu "200 numaralı dosyadan" bahseden Takan, Ankara'daki kaynağının kendisine "Aslında, Zarrab konuştu. Açıklamayı yapacak. Bence düne kadar onun pazarlıkları yapıldı ama olmadı" cevabı verdiğini ifade etti. 

Takan, Sarraf krizinin büyüyeceğini ve işin erken seçime doğru gideceğini de iddialarına ekledi. 

Takan'ın yazısının ilgili kısımları şu şekilde:

Türkiye'deki en yetkili şahısların bile bu konuda şimdiden bir hüküm koyabileceklerini zannetmiyorum. Önceki günkü son hazırlık oturumundan sonra davayı yakından takip eden ABD'deki Türk diplomatik kaynakları ile görüşme imkânı buldum. Yazılmamak kaydıyla anlatılanların dışında sadece şu iki hususa dikkat çekmek istiyorum. Diyorlar ki;

"Gizli dosya içinde 20 civarında Türk subayının ismi var. Ancak Amerikalılar şu anda bu isimlerin açıklanmasını düşünmüyorlar."

"Arka kanallardan ne pazarlık yapılırsa yapılsın sınırlamalar olabilir ama ABD gök kubbeyi yıkmayı kafaya koymuş."

Havanın giderek ısındığı Kasım ayında Türkiye açısından çok sıkıntılı geçecek sürece doğru hızla ilerliyoruz. Ankara siyasi kulislerinde seçim ittifakları konuşuluyor ardından gündem, Zarrab dosyasına geliyor. İtirafçı olduğu konusunda hemen hemen herkesin hemfikir olduğu Reza Zarrab'ın ismini verdiği kişiler dilden dile dolaşıyor. Ancak, gündeme getirilen bazı kritik sorular da var. Şöyle;

"Dosyanın içerdiği tarihlerde Ali Babacan ekonomiden sorumlu Bakandı. Bankalar söz konusu ise olup bittiği iddia edilen işlerden onun habersiz olduğunu söyleyebilmek mümkün mü?.. Enerji Bakanı Taner Yıldız'dı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan... Bugüne kadar, ABD'den sızan bilgiler arasında neden bu 3 isim yer almadı?.."

R. Erdoğan ve ABD'ye nota verdiren yakın çevresinin aklına bu sorular geldi mi?.. Bilemem!.. Ortalıkta konuşulan "200 numaralı dosya" kodlu gizli bir klasör var... Zarrab dosyasını ve sonrasını çok yakından takip eden, dün sizlere görüşlerini aktardığım Ankara'nın etkin ismi ile bir daha konuştum. Derin koridorlarda merak edilen soruların cevabı hakkında ne düşündüğünü ona sordum. Verdiği cevaplar;

"Aslında, Zarrab konuştu. Açıklamayı yapacak. Bence düne kadar onun pazarlıkları yapıldı ama olmadı...

...Gizlenen bir klasör var. O klasör ABD medyasına yansıyanlara göre de klasör, Zarrab'ın itiraflarıyla oluşturuldu. O nedenle onun ortaya çıkabileceğini, birkaç gün içinde bir sinyal vereceğini düşünüyorum. 'A bak bunlar da varmış', şeklinde bir bilgi sızdırma olursa hiç şaşırmam. Çünkü arkasından dalga dalga geliyor. Hükümet, 'ben ambargoyu delmek zorundaydım. Türkiye ekonomisi için gerekliydi, bunu millet için yaptık diyebilir.' Bunun üzerine kurgu düşünüyorum. 'Vatanı milleti düşünüyorum, ABD'nin elinde esir olan Zarrab ülkemize zarar veriyor, diğerleri üzerine atlıyor. Aslında bu ABD'nin komplosudur ey vatandaş' diyecek. Bu iş bir erken seçime kadar gider diye düşünüyorum."

"Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 200'üncü dosyasında 20 Türk subay..." haberi, 18 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 200'üncü dosyasında 20 Türk subay... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Takan'dan önemli iddialar: Sarraf'ın 200'üncü dosyasında 20 Türk subay... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri