'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'

'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'

'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecek... Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek? Zonguldak KYK'ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 4 günde 2...

Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek? Zonguldak KYK'ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 4 günde 2 kız öğrencinin kaçırıldığı iddia edilmiştir. Diğer bir vahim iddia ise kız öğrenci yurdunda kalan inşaat işçileridir! Tüm bu iddialar araştırılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır." dedi.

Fikri Sağlar'ın soru önergesi şu şekilde:

 Zonguldak Pusula Gazetesi’nde çıkan habere göre; Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim gören kız öğrencilerin kaldığı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda 4 gün içerisinde 2 kız öğrencinin kaçırıldığını iddia eden öğrenciler dün akşam yurda girmeme eylemi yapmışlardır.

Kozlu İlçesi’nde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait olan ve bu yıl açılan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda, geçen cuma bir kız öğrenci erkek arkadaşı tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddia edilmiştir. Polisin bir gün sonra yakaladığı şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldığı basına yansımıştır.

Yine iddialara göre, aynı yurda dün akşam saatlerinde Tofaş marka bir araçla gelen silahlı kişilerin hiçbir güvenlik engeliyle karşılaşmadan bir kız öğrenciyi kaçırdığı kamuoyuna yansımıştır. 250 kadar kız öğrenci yurdun bulunduğu mahallenin tenha ve karanlık olmasından yakınırken, yurt müdüründen de şikâyetçi olmuşlardır. Konu ile ilgili yurt müdürünün “kızların kuyruk salladığı'' şeklinde skandal ifadelerin olduğu öne süren öğrenciler zorlukla yatıştırılmıştır. Bunlar yetmezmiş gibi birde yurdun 9. katında inşaat işçilerinin kaldığı da iddia edilirken, yurda kimin girip çıktığıda belli değildir.

Bu çerçevede:

Devlete ait olan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurduna silahlı kişilerin hiçbir güvenlik önlemi ile karşılaşmadan gelerek bir kız öğrenciyi kaçırdığı iddiası doğru mudur?

Ailelerinden uzak kız öğrenciler devletin yurdunda güvende olmazsa nerede güvende olacaktır?

İddialara göre kız yurdunun içerisinde kalan inşaat işçilerinin orada olmasına gönlünüz razı oluyor mu? Aileler kızlarını size inşaat işçileri ile beraber kalsın diye mi emanet etmiştir? Eğer bu iddialar doğru ise, bu durumu düzeltmek adına bir adım atacak mısınız?

İddialara göre yurt müdürünün kaçırılan kız öğrenciler için “kuyruk sallamalarından'' kaynaklandığını söyleyip, hiçbir işlem yapmadığı doğru mudur? Şayet doğru ise bu yurt müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Bu zihniyetteki bir müdüre aileler kızlarını nasıl emanet edeceklerdir?

Yurdun tenha, sokak lambalarının olmadığı karanlık bir yerde olması sebebi ile kız öğrenciler tedirgin olmaktadır. Bunun için herhangi bir çalışma yapacak mısınız?

"'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?'" haberi, 11 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Aileler kızlarını devlete emanet edemeyecekse kime emanet edecek?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri