AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı

AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı

AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu... 104 yıl önce kurulan Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın yönetim kadrosunda yer aldığı Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri arasında yer alan isimler dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak başta olmak üzere birçok yandaşın yönetiminde yer aldığı Yeşilay’ın "Bilim Kurulu’nda" yer alan isimler tartışma yaratacak türden.

Yeşilay’ın Bilim Kurulu, "Bağımlılıklarla ilgili bilimsel çalışmalar yürütülmesi amacıyla" 2012 yılında kuruldu. Bilim Kurulu’nun başkanlığını Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Peyami Çelikcan yapıyor.

EMLAK KATILIM BANKASI YÖNETİCİSİ

Bilim Kurulu’nda, Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği, "en az üç çocuk" fikrinin mucidi eski bakanlardan Ayşen Gürcan da yer alıyor. Daha önce kamudaki üç işten üç farklı maaş aldığı ortaya çıkan Gürcan, 2019-2020 öğretim yılının başında Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne proje müdürü olarak atandı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan Gürcan, özgeçmişinde "Kuran’ın eğitim açısından davranış analizi ve Kuran’ın hayata geçirilmesine ilişkin çalışmaları" olduğu belirtiliyor. 2015 yılında 63’üncü Seçim Hükümeti içinde T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev alan Gürcan, 64’üncü hükümetin kurulmasından sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmıştı.

Kurulda, daha önce Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanlığını yapan avukat Murat Balcı da yer alıyor. Balcı aynı zamanda Türkiye Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu üyesi. Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk ise lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, yüksek lisansını da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı.

İSKENDERPAŞACI DA KURULDA BULUNUYOR

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Ömer Miraç Yaman, İskenderpaşa Cemaati’ne yakınlığıyla biliniyor. AKP’lilerin sık sık ziyaret ettiği Hayırlı İşler Derneği’ne üniversitedeki öğrencileri götüren Yaman, Kevseriyye Eğitim Merkezi, Ensar Vakfı gibi gerici dernek ve vakıflarda da görev yaptı. Derslere uzun sakalı ve şalvarı ile girdiği ifade ediliyor.

NE YAPTIKLARI BELLİ DEĞİL

Sağlık Bakanlığı’nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre, bakanlığın kasasından Yeşilay’a sadece bir yılda 717 milyon 564 bin TL aktarıldı. Ancak Yeşilay, 2021 yılından bu yana mali bilgileri ile mali tablolarını açıklamıyor. Yani Sağlık Bakanlığı’ndan kuruma aktarılan milyonlarca liranın nereye harcandığı kamuoyundan gizleniyor.

"AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  2. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  3. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  4. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  5. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  6. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  7. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  8. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  9. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  10. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
  11. 22:29 Haftanın en talihli 3 burcu belli oldu: Hangi burçlar zenginlik ve aşk yaşayacak?
  12. 22:27 Aşk hayatınızda sadakat mi arıyorsunuz? İşte en sadık 5 burç!
  13. 22:26 Edirne'de yüksek fiyat uyarısı: Esnafa 'komşuyu küstürmeyin' çağrısı!
  14. 22:25 Dries Mertens, yeni sözleşmeyle ilgili sorulara cevap verdi
  15. 22:23 Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın: Tadını da sağlığı da bozuyor!
  16. 22:22 Pastanelerde aramayın: Evde yapması hem basit hem de ucuz!
  17. 22:19 Bankaların yeni kredi kartı politikası: Kredi kartı limitleri son bir kez daha güncellenecek
  18. 22:11 Hacettepe Üniversitesi'nden ülkücü grup açıklaması: "40 cm pala ile saldırdılar"
  19. 22:10 Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
  20. 21:37 Şöhretin Zirvesindeyken İstanbul'u Terk Etti! Tarık Tarcan Tanınmaz Halde!
Gündem Haberleri