''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: 'Erdoğan için öldürürüz!'

''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: 'Erdoğan için öldürürüz!'

''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: ... Darbe girişiminin ardından peş peşe sivillere yönelik silahlanma çağrıları yapılmaya başlandı. Vakit gazetesi yazarı Abdullah Dilipak ve Melih Gökçek’in de destek verdiği çağrılar son günlerde Twitter’da açılan ''AkSilahlanma’...

Darbe girişiminin ardından peş peşe sivillere yönelik silahlanma çağrıları yapılmaya başlandı. Vakit gazetesi yazarı Abdullah Dilipak ve Melih Gökçek’in de destek verdiği çağrılar son günlerde Twitter’da açılan ''AkSilahlanma’ başlığı üzerinden tüm hızıyla devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sabahı, darbe girişimi bastırıldıktan sonra Boğaziçi Köprüsü'nde erlerin linç edip boğaz kesen zihniyet, şimdi de iç savaş için provokasyona başladı.

Twitter’deki ''AkSilahlanma’ başlığı üzerinden başlatılan şiddet çağrılarına, Osmanlı Ocakları 1453 de katıldı. Ocağın Genel Başkanı Emin Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için cinayet işleyebileceklerini söyledi. Daha önce de silahlanma çağrısı yapan Canpolat, sosyal medya hesabından, “Erdoğan için ölür, Erdoğan için öldürürüz'' tehdidini savurdu.

Twitter’da gündem

AKP taraftarlarının silahlanacağı konusu uzun süredir tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, darbeye karşı ruhsatlı silahın önünün açılacağını söylemişti. Daha sonra Twitter’da #AkSilahlanma başlığı açıldı. Kısa sürede gündemin birinci maddesi oldu. AKP’liler, “FETÖ’cülerin yalanı ve algı operasyonu'' diyerek başlığa tepki gösterse de, silahlanma çağrılarını yalanlayan, resmi bir açıklama henüz gelmiş değil. Başlığı açan @jeansBiri adlı hesabın FETÖ’cü olduğunun kanıtlandığı, başlık üzerinden AKP’li gibi görünen sahte hesaplarla provokatif tweet’lerin atıldığı belirtildi. O tweet’lerden bazıları şöyle: “Ak milisler hazır REİS vur de VURALIM öl de ÖLELİM. Vatanı satılmış asker ve polise bırakmayız. Musul’a gireriz. Halep’e de gireriz.'', “AKgençlik, AKmilisler hazırlanıyor. Kanımızın son damlasına kadar buradayız. Şehitlik hedefimizdir...''

5152.jpg

''Erdoğan için öldürürüz’

AKP’nin silahlı milisi gibi hareket eden Osmanlı Ocakları 1453, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yaptığı silahlanma çağrısı ile bir kez daha gündemde. Emin Canpolat, geçen günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrıda, “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için bayrak için Erdoğan için silahlanın'' dedi. Canpolat, önceki gün de “Erdoğan demek vatan demektir. Bayrak demektir. Erdoğan için ölür, Erdoğan için öldürürüz'' diyerek, cinayet işlemeye hazır oldukarını açıkladı.

Hürriyet’i basmışlardı

Osmanlı Ocakları, HDP ve CHP binalarına yönelik saldırılarla, Hürriyet gazetesinin basılmasıyla duyurdu. ''Siyaset üstü bir örgüt’ iddiasıyla 2009’da kurulan ocakta, 2014 yılında iç kavga patlak verdi. Erdoğan’ı kırmızı çizgi olarak gören Emin Canpolat, ayrılarak Osmanlı Ocakları 1453’ü kurdu. Yeni ocağın kuruluş faaliyetleri ise şöyle açıklanıyor: “Dindar nesil yetiştirmek. Ümmet birliğini sağlamak. Hilafet için çalışmak. Ayasofya’yı açmak. Kur’ân ve Sünnet yaşantısını hâkim kılmak. Osmanlı ruhunu yeniden yaşamak ve yaşatmaktır.''

Papa gözaltısı

Emin Canpolat’ın kardeşi Kadir Canpolat ve eski Trabzon Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk, 2006 yılında Papa 16. Benedictus’un 30 Kasım 2006 tarihli Türkiye ziyareti öncesi “silahlı eylem'' yapacakları iddiasıyla gözaltına alındılar. Emniyette ifadeları alındıktan sonra serbest bırakıldılar. Polis, Öztürk’e Canpolat’ı sordu. Öztürk ise Kadir Canpolat’ı Alperen Ocakları’ndan tanıdığını söyledi. Öztürk, bir yıl sonra Hrant Dink cinayeti soruşturmasında tutuklandı.

Hukukçulardan sert tepki

Sosyal medyadaki ''silahlanma’ çağrılarının ardından Osmanlı Ocakları 1453’ten ''Erdoğan için öldürürüz’ mesajı geldi.

Canpolat’ın sözleri suç

İstanbul Barosu eski başkanlarından avukat Turgut Kazan, Emin Canpolat’ın açıklamalarının suç olduğunu belirtti. Savcı ve yargıçları göreve çağıran Kazan, “Ancak maalesef izlemekle yetiniyorlar'' dedi. Kazan “Bu yaklaşım, Türkiye’de insanların yaşam güvencesinin kalmadığını ortaya çıkarıyor. Bugünkü şartlarda yargıç ya da savcının da güvencesi yok. En büyük güç kim olarak görüyorlarsa herkes orada saf tutmaktadır. Bu da yargısal güvencenin ve demokrasinin olmadığını gösterir. Ortalama standartlarda bir hukuk devletinde bu durum kabul edilemez'' diye konuştu.

İç savaş kışkırtıcılığı

Avukat Celal Ülgen de şöyle konuştu: “Bir başkası da çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu ya da Devlet Bahçeli için silahlanın derse bu gidişin sonu ne olacak? Silahlanın demek iç savaş kışkırtıcılığı yapmaktır. Soruşturma açılması demokratik hukuk devletinin gereğidir. Gündüz eşkıyaları yol keser duruma geldi. Silahsız insanları silahlanmaya çağırmak suçtur. 15 Temmuz sürecinde sokakta ellerinde palalı ve satırlı tipler görmüştük. Demek ki bunların uzun zamandır silahlanma çabası varmış. Yarın bir seçim olsa ve istenilen sonuç alınmazsa bu silahlı gruplar ülkeye el koymaya mı çalışacak.''

Melih Gökçek savunmuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldığı bir televizyon programında “Ben bunun yasal hale gelmesi için her televizyonda anlatıyorum. Muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor. Sen yarın bir darbe yapmaya kalksan, senin elinde piyade tüfeği, keleş varken, bu kalkıp pompalı tüfeğiyle gelmeyecek mi? Acımaz da. Şunu artık anladılar bütün dünya bize bir tezgah yapıyor. Darbe olsun da gelsin beni öldürsünler diye mi bekleyecekler'' demişti.

"''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: 'Erdoğan için öldürürüz!'" haberi, 22 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: 'Erdoğan için öldürürüz!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Ak silahlanma’ provokasyonu devam ediyor: 'Erdoğan için öldürürüz!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  2. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  3. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  4. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  5. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  6. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  7. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  8. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  9. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  10. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  11. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  12. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  13. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  14. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  15. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  16. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  17. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  18. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  19. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  20. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
Gündem Haberleri