Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Cem Küçük gibileri temizleyin

Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Cem Küçük gibileri temizleyin

Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Ce... Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, gazeteci Cem Küçük'ün “Radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tipler'' ifadesine tepki gösterdi. "Güya küresel strateji üreteceklermiş, yeni Türkiye için tezler geliştireceklermiş,...

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, gazeteci Cem Küçük'ün “Radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tipler'' ifadesine tepki gösterdi. "Güya küresel strateji üreteceklermiş, yeni Türkiye için tezler geliştireceklermiş, bildik masal. Sosyal medyada psikolojik savaş yürütmekten, birilerini işinden attırmaktan, ucuza tetikçi temininden bir milim öteye yol aldıkları da yok" diyen Alpay, "Siyaset ve toplum mıntıka temizliğine açıkça ve cesaretle girişmelidir. İmalarla, işaretlerle, sürece bırakarak filan da değil" ifadesini kullandı.

Yandaş yazarın "Geciken mıntıka temizliği bunalıma dönüşmeden" başlığıyla yayımlanan (21 Nisan 2017) yazısı şöyle:

"(...) Pelikan Çetesi namıyla meşhur bir klik tıpkı Ergenekon ve Fethullahçı cuntaların davranış modelleriyle siyaset ve toplum üzerinde mühendislik yapmaya soyunmuş durumda. Çok örnek verebiliriz lakin son operasyonları üzerinde durabiliriz mesela. Cem Küçük ve Cemil Barlas referandum sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Hükümetine kimlerle savaşması, kimleri tasfiye etmesi için yeni bir yol haritası çizmek üzere yine ekranda konuşlanmışlar. Yeni bir tasfiye listesi ve ittifakı güçlendirme teklifiyle seyircilere şöyle hitap ediyorlar: 'Bu FETÖ kavgası gibi. Bu ilişki bitti, artık dikiş tutmaz. AK Parti’nin de radikal-siyasal İslamcılarla, Mavi Marmara’daki manyak tiplerle de, kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşman. Her şeye düşman garip garip tiplerle de yolların ayrılması lazım. Bu saatten sonra Tayyip Bey bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. İngiltere’yle, Amerika ile yoluna sokup biraz daha bu işlere bakmamız gerekli diye düşünüyorum.'

İşin aslı esası Cem Küçük ve Cemil Barlas’ın şahsi temennilerinden öteye Batı hesabına ulaştırdıkları diplomatik notalarla karşı karşıyayız. 15 Temmuz’da Yurtta Sulh Cuntası tarafından tanklar, savaş uçakları üzerimize bombalar yağdırmak üzere kışlalardan hareketlendikleri saatte Georges Soros’un yakın dostu ve uzun yıllar Türkiye’deki kurumlarının temsilciliğini yapmış Can Paker şöyle bir mesajı paylaşıyordu kamuoyuyla: Laikçiler, Paraleller ve PKK gibi Türkiye’nin İslamcılardan da temizlenmesi çağrısı yapıyordu. 

PKK, Ergenekon ve Fethullahçı cuntanın yanına bir suç örgütü gibi iliştirilen, eklemlenen İslamcılar’ın kim olduğu, neden ve nasıl tasfiye edileceği hemen hiç tartışılmadı. Aksine Soros’un yakın dostu, ekürisi Can Paker, Üsküdar’da Pelikan Şebekesi’ne tahsis edilen yalıda projeler yapmaktan öteye Hükümete yakın kanallarda hep akil insan gibi yer tuttu. Nerdeyse her akşam kız kardeşi Canan ve yeğeni Cemil’le ekranlardan toplumu aydınlatmak üzere önü açıldı. Her ne kadar Can Paker değil de medya ve siyasetin dizaynında kaba saba, edepsizce paylaşımlar yapan, sığ ve oportünist karakteriyle mideleri kaldıran yeğeni Cemil vitrini oluşturduysa da oyun kurucunun kim olduğu hiç kimseye sır değildi. 

Tuhaf olan şu ki yine Pelikan Şebekesi’ne ait olan ''duvardibi’ isimli fosseptik çukurunda İslami camianın isimleri için 'Sosorpu Çocukları'''türünden küfürler etrafa saçanlar Kuzguncuk’taki yalıda Soros’un en yakın ahbabıyla tavla atıp okeye dönüyorlardı. Soros’un dostlarıyla, kavramlarıyla, hedefleriyle, stratejisiyle hareket edip network’ün dışındakileri itibarsızlaştırmak için Sosorpu Çocukları frekansından yayınlardan hiç vazgeçmemek fena bir fikir sayılmaz. 

Hikâye Paker-Barlas meselesi olsa boş ver gitsin de denilebilir. Ama kendisini “babama hocam diye hitap ederdim, âlim çocuğuyum'' diye pazarlayıp pornografi üzerine akademik çalışmalar yapmış; anasıyla babasıyla, eşiyle Fethullahçı cuntayla iş tutmuş, tıpkı Ergenekoncular ve Fethullahçılar gibi her fırsatta İslamcılara kin ve nefret kusmuş Süheyb Öğüt’ün (Hilal Kaplan’ın kocası olur kendisi) merkezinde olduğu örgütlenme boşver gitsin denilemeyecek durumda. Güya küresel strateji üreteceklermiş, yeni Türkiye için tezler geliştireceklermiş, bildik masal. Sosyal medyada psikolojik savaş yürütmekten, birilerini işinden attırmaktan, ucuza tetikçi temininden bir milim öteye yol aldıkları da yok.

(...) Siyaset ve toplum mıntıka temizliğine açıkça ve cesaretle girişmelidir. İmalarla, işaretlerle, sürece bırakarak filan da değil."

">

"Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Cem Küçük gibileri temizleyin" haberi, 21 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Cem Küçük gibileri temizleyin haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akit yazarı 'Tetikçi' kelimesini öğrendi: Cem Küçük gibileri temizleyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri