Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti

Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti

Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kend... Akit yazarları Sabri Şahsuvar ve Hüseyin Öztürk, AKP'nin CHP çizgisine kaydığını iddia ederek, 31 Mart yerel seçimlerinde seçmenin bu yüzden partiyi cezalandırdığı tespitinde bulundular.

Sabri Şahsuvar, "Kemalist Baasçılık hortladı" başlıklı yazısında, "Mütedeyyin bir seçmen kitlesine sahip olan AK Parti, son yıllarda evrilmeye muhtaç bırakılmışcasına kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti. Parti politikaları gereği seçmeni de muhafazakâr olan AK Parti, bu sebeple eleştirilerin de odağı olmuş durumda" ifadelerini kullandı. 

AKP seçmeninin, "Bizlere ne oldu da bu denli ulusalcı Kemalist bir çizgiye taşındık?" sorusunu sormaya başladığını öne süren Şahsuvar, "Malumunuzdur ki ülkemizdeki Kemalist kuluçka merkezleri boş durmadığı gibi AK Parti karşıtı propaganda yapan bazı siyasi partiler de Atatürkçülük ilkelerini rehin almış ve ruhani bir araç gibi kullanmakta" diyerek, "Bir dönem bu sömürüyü eleştiren AK Parti’nin bugün aynı çizgiye geldiği düşüncesi seçmende karşılık buluyorsa, yönetimin de şapkayı çıkarıp önüne koyması gerekir" şeklinde yazdı.

Toplumun seküler yaşam biçimine ve tercihlerine bir dayatma yapılamayacağının altını çizen Şahsuvar, muhafazakar kesimin yaşam tarzındaki değişime dikkat çekti. Şahsuvar, "Ancak burada sorgulanması gereken muhafazakâr aileler ve süslümanlardır. Dün hakim yaka gömlek giyenlerin bugün Hermes, Gucci, Prada gibi dünyaca ünlü markaları gösteriş içinde milletin gözüne sokması bence çok anlamlı ve manidardır. Bir Müslümanın kısa sürede süslüman sınıfına geçmesi, Kemalist BAASÇILIĞIN galibiyetidir" tespitini paylaştı. 

"Yıllardır kültürel iktidar olmak için verdiğimiz mücadelenin ne denli yara aldığını tahmin bile edemeyiz" serzenişinde bulunan Şahsuvar, muhafazakâr sosyolojisinin yeniden yapılanması ve etik değerlerde buluşmasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti. 

Şahsuvar, yazısını şu satırlarla tamamladı:

"Milli ve yerlilikte dürüstlüğün sorgulandığı, kişilerin kamu kaynaklarını kullanırken ideolojilerini baskın bir şekilde savunması, çürümüşlüğün habercisidir. Kamu kaynakları, yüksek maaşlı görevler, makam araçları, korumalar, sekreterler derken; kamu nizamı Müslümanları Kemalistleştirdi."

"Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti" haberi, 23 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Yeni Akit

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  2. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  3. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  4. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
  5. 23:39 Elmalısıyla yarışır! Damak çatlayan havuçlu kurabiye tarifi
  6. 23:39 Mayalamayı beklemeden hızlıca yapın! İşte püf böreği tarifi
  7. 23:35 Fenerbahçe Beko Turu Zora Taşıdı!
  8. 23:32 Ütünüz Eskidi ve Karardı mı? Bu Pratik Yöntemle Ütünüz Yeni Gibi Olacak!
  9. 23:16 Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
  10. 23:11 Temel Karamollaoğlu: Genel başkanlık görevimden ayrılacağım!
  11. 22:47 Joe Worrall, siyah-beyazlı formayla ilk kez gol attı!
  12. 22:46 O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
  13. 22:43 Özel ile Kılıçdaroğlu görüştü!
  14. 22:38 Bu testi çözebilenler 'dahi' olarak nitelendiriliyor!
  15. 22:34 Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
  16. 22:26 Borsa İstanbul'da 4 yeni endeks başlatılacak
  17. 22:15 Rashica 5. golünü atmış bulundu!
  18. 22:15 Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
  19. 22:12 Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
  20. 21:55 Galatasaray Sutopu Takımı, şampiyonluk pozu verdi!
Politika Haberleri