AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını reddetti!

AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını reddetti!

AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını ... CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ve CHP’li milletvekillerinin imzasıyla, “Kışlalarda yaşanan zehirlenmelerin araştırılması'' amacıyla Meclise verilen araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi.Oylama sonrası...

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ve CHP’li milletvekillerinin imzasıyla, “Kışlalarda yaşanan zehirlenmelerin araştırılması'' amacıyla Meclise verilen araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi.

Oylama sonrası açıklama yapan CHP'li Tur Yıldız Biçer, "Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Manisa, haymana... Buralarda ve diğer kurumlarda yaşanan gıda zehirlenmelerinde ve devam eden davalarda sorumlu hep aynı. Hep yandaş şirket. Rota yemekçilik bir yemek firması değil bir suç örgütüdür. Bu suç örgütüne destek vermek isteyenler önergeye hayır oyu kullandı'' dedi.

Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlaların tamammında ROTA Yemekçilik'in sorumlu olduğunu ifade eden Biçer, "Bakın Haymana’da, Haymana Devlet Hastanesi’nde bir gıda zehirlenmesi vakası yaşanmıştı. Kim duydu? Hiç kimse! Zehirlenmenin sorumlusu kim? Yine ROTA! Bu olayın belgelerine ulaştım.  Savcılık 28 Nisan 2016 yılında “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaç Ticareti'' suçundan iddianame düzenlemiş ve bu iddianamede açıkça Veysi Avşar’ı ve ROTA’yı sorumlu tutmuş. Yani Eren Tabldot. Yani Avşaroğulları… Yani hepsi aynı şirket" dedi.

'SKANDALLAR ORTAYA ÇIKTIKÇA İSİM DEĞİŞTİRİYORLAR'

" Peki Eren Tabldot kim?" diye soran Biçer, Biz biliyoruz ki; bu olay; AKP iktidarında, askeri birliklerde ve resmi kurumlarda yemek ihalelerini alan yandaş şirketlerin ilk vukuatları değil.

2015 yılında da Dicle üniversitesinde 32 trilyona açılan bir ihaleyi, ROTA yemekçilik 28 trilyona almıştı.

Yine; Maliye Bakanlığı 5 Ekim 2016 yılında 400 personelinin zehirlendiği olayda, ROTA’yla sözleşmesini feshetmiş fakat ne hikmetse ihaleyi ROTA’dan alıp yan şirketi Mendika’ya vermiştir.

Manisa’da Geçtiğimiz Mayıs ve Haziran’da 5000 askerin zehirlendiği 1 askerimizin hayatını kaybettiği olayda yemek veren şirket ROTA’dır.

Adı geçen bu şirketlerin hepsi; Tatal, Avşaroğulları, Çamlıca, Ova, Mendika, Rota, Eren Tabldot, Eren Kurumsal, Elazığ Aşsan, Dicle Yemek, Azık yemek süreç içinde skandallar ve zehirlenmeler ortaya çıktıkça yalnızca isim değiştirip ticari sicillerine devam eden dirsek teması ve çıkar ortaklığıyla bugünlere gelen, aynı havuzdan beslenen yandaş şirketlerdir.

Rota Yemekçilik, 2013 yılında kurulup, sadece 4 yılda, sermayesini 70 kat büyüten, bu kadar vukuata rağmen devletten iş alabilmeyi sürdürmüş, sırtının AKP iktidarına dayamış bir şirkettir" diye konuştu.

'SORUMLULAR AKP VE HULUSİ AKAR'DIR'

Biçer şöyle devam etti:

"Manisa’daki Zehirlenmeden sonra, suçun ihbarcısı olarak bütün askerlerimiz adına konuyu yargıyı taşıyıp suç duyurusunda bulundum ve şirketin ana ortakları da dâhil imza yetkisi olan Milli Savunma Bakanlığı’nın da yargılanması gerektiğini söyledim. Bu kadar vukuata rağmen firmanın kimler tarafından korunduğunu sordum. TBMM’ye rota ortakları hiç geldiler mi geldilerse kimin misafiri olarak geldiler diye sordum bütün diğer sorularım gibi Meclis Başkanlığından bu soruya da yanıt alamadım. Mecliste; AKP Amasya Milletvekili Sayın Haluk İpek ile firma ortakları arasında kadim bir dostluk olabilir mi diye sordum.

Haluk İpek firmanın ve ortaklarının ismini ilk kez duyduğunu ve onları hayatında hiç görmediği ifade ettiği bir basın açıklaması yaptı. Haluk İpek, Veysi Avşar ve Rota yemek firması beni ayrı ayrı dava ettiler. Mahkemeye elbette gideceğim ama hesap vermeye değil hesap sormaya.

Veysi Avşar’ı, hayatımın hiçbir yerinde görmedim diyen Haluk İpek’in ve Veysi Avşar’ın 2015 yılında Amasya’da seçim çalışmalarında beraber oldukları fotoğrafları gösterdim. Haluk İpek bunu da çıkıp yalanladı. O fotoğrafları ben çekmedim. Sayın İpek’in sosyal medya hesabında da ben yayınlamadım.

Mendika’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Karaoğlan ve Haluk İpek’in kadim dost olduklarını, çocukluk arkadaşı olduklarını ifade ettim. Buna da yanıt alamadım. Kim peki Mendika? Mendika ve ROTA kardeş şirketler. Kimse kimseyi kandırmaya, aldatmaya çalışmasın.

Unutmayın, belki görünür sorumlu ROTA'dır, Eren Tabldot’ dur,  bu yadsınmaz bir gerçektir ama onlara bu alanı sağlayan siyasi tutum ve ticari tercihin sahibi Milli Savunma Bakanı, ordusundaki bu durumu görmeyen AKP yöneticisi, bürokratı gibi davranan Hulusi Akar'dır. Sorumlu bütün anlattıklarımı duyan ama sessiz kalan herkestir sorularımıza yanıt vermeyen meclis başkanıdır."

Biçer Genel Kurul’da şu soruları sordu:

1-2009 yılında, diyabet hastalarına şeker yediren çetenin üyesi olarak adı geçen, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlardan davaları devam eden aynı zamanda 2013/445 Esasta İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, Veysi Avşar’ın kardeşi Ali Osman Avşar ile birlikte yargılanan Nihat Albayrak kimdir?

2-Ve önümüzdeki günlerde, Dicle Üniversitesinde yapılacak olan yemek ihalesi, bu kadar usulsüzlüğe, yolsuzluğa rağmen Rota yemekçiliğe veya yine isim değiştirip getirdikleri başka bir yandaş firmaya mı verilecek?

abc_tele1_destek.jpg

"AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını reddetti!" haberi, 22 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını reddetti! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP asker zehirlenmelerinin araştırılmasını reddetti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  2. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  3. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  4. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  5. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  6. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  7. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  8. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  9. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  10. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  11. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  12. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  13. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  14. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  15. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  16. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  17. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  18. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  19. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  20. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
Gündem Haberleri