AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP Anayasa çalışmalarını boykot etmeyi tartışıyor!

AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP Anayasa çalışmalarını boykot etmeyi tartışıyor!

AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP An... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu’nda cumartesi günü AKP’nin yeterlilik önergesi vererek anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesine karar vermesi üzerine, bazı CHP'lilerden "Anayasa Komisyonu çalışmalarından...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu’nda cumartesi günü AKP’nin yeterlilik önergesi vererek anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesine karar vermesi üzerine, bazı CHP'lilerden "Anayasa Komisyonu çalışmalarından çekilelim'' önerisinin geldiği öğrenildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında olağanüstü toplanarak TBMM Anayasa Komisyonu’nda cumartesi günü yaşanan önerge kavgası ve bundan sonra atılacak adımları tartıştı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, komisyonda yaşananları MYK üyelerine anlattı.

"BOYKOT EDELİM"

Edinilen bilgiye göre bazı MYK üyeleri, komisyonda yaşananların AKP’nin niyetini ortaya koyduğunu belirterek, “Madem biz komisyonda değişiklik önergesi vermeyeceksek ve bu değişikliği rejim değişikliği olarak nitelendiriyorsak, o zaman orada bulunmamızın anlamı yok. Anayasa Komisyonu, çalışmalarından çekilelim'' önerisinde bulundu.

"BOYKOT KARARI DOĞRU DEĞİL"

Öte yandan bazı MYK üyelerinin ise Anayasa Komisyonu’ndan çekilmenin doğru olmayacağını belirterek “Bu aşamada böyle bir hamle doğru olmaz. Komisyona katılarak görüşlerimizi sonuna kadar dile getirelim, kayıtlara, tutanaklara geçirelim. Bu değişikliğin neden rejim değişikliği anlamına geldiğini sakin bir şekilde anlatalım'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: DEVAM EDELİM

MYK’da yapılan durum değerlendirmesinin sonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Komisyondan çekilmek doğru olmaz. Komisyon çalışmalarına katılalım. Komisyonda, teklifin maddeleri üzerinde hiçbir değişiklik önergesi vermeyeceğiz. Yani rejim değişikliğine yol açan bu değişikliğe ''meşruluk’ kazandıracak adımlardan özenle kaçınacağız. Arkadaşlarımızın komisyonda yapacakları konuşmayla tarihe not düşecekler. AK Partililer arkadaşlarımızı ne kadar tahrik ederlerse etsinler biz doğru bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz'' talimatı verdiği öğrenildi.

ANKARA’DAN AYRILMALARI YASAKLANDI

Bu arada Anayasa Komisyonu’nda yaşanan tartışma üzerine CHP Grubu’ndan tüm milletvekillerinin yarın yapılacak komisyon toplantısında hazır bulunmaları istendi. Mesajda, CHP’li milletvekillerinin anayasa komisyonu çalışmaları tamamlanana kadar Ankara’dan ayrılmamaları da istendi.

">

"AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP Anayasa çalışmalarını boykot etmeyi tartışıyor!" haberi, 25 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP Anayasa çalışmalarını boykot etmeyi tartışıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP dayatmacılığı Türkiye'yi geriyor; CHP Anayasa çalışmalarını boykot etmeyi tartışıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri