AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intihar eden Nazlıgül için: En cesurumuzdu, gururuna yediremedi!

AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intihar eden Nazlıgül için: En cesurumuzdu, gururuna yediremedi!

AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intiha... AKP ve FETÖ/PDY ortaklığı, kendi mensuplarını general, amiral yapıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üst yönetimini ele geçirmek için muhalif gördüğü kişilere karşı ''kumpas’ olarak adlandırılan soruşturmalar ve davalar...

AKP ve FETÖ/PDY ortaklığı, kendi mensuplarını general, amiral yapıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üst yönetimini ele geçirmek için muhalif gördüğü kişilere karşı ''kumpas’ olarak adlandırılan soruşturmalar ve davalar açtı. Çok sayıda subay ''genel ahlaka aykırı davranışlarda bulundukları’ iddiasıyla TSK’dan ihraç edildi. Bu isimlerden en bilineni Hava Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’ydu. 29 yaşındaki Daştanoğlu, iftiralara dayanamayarak 7 Kasım 2012’de beylik tabancası ile intihar edip hayatına son verdi.

AYM, OYBİRLİĞİ İLE İHLAL KARARI VERDİ

Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvurular üzerine dün oybirliği ile 7 subayın özel hayatlarının gizliliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu karar sonrası 7 subaya orduya dönüş yolu açıldı. Bu isimlerden Binbaşı G.G., HaberTürk’e konuştu. G.G.’nin yer yer duygulanıp ağlayarak yaptığı açıklama özetle şöyle:

GÖRÜNTÜLERİMİ YAYINLADILAR: Aralık 2010’da Balıkesir 9. Ana Jet Üssü’nde istihbarat subayıydım. Üssümüzde bilgi güvenliği sorunu oluştu. Soruşturma ekibinde yer aldım, benim şifremle sisteme giren sanığın evi, işyeri arandı. 2 gün sonra bekârlık dönemimde yabancı uyruklu bir kadınla otelde çekilmiş fotoğraf ve görüntülerim FETÖ/PDY’nin desteklediğini tahmin ettiğim bir sitede yayınlandı.

O DARBECİ BENİ GÖREVDEN ALDI: 1 yıl sonra istihbarat görevinden alındım. Beni görevden alan, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanı darbeci Tümgeneral Kubilay Selçuk (Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde yakalandı) idi.

''GRUP SEKS YAPTINIZ MI?’: Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde kendi arkadaşlarım tarafından sorgulandım. Bunlar FETÖ’cüymüş. Birisi dün, birisi 1 ay önce ordudan atıldı. Sorgudan sonra sınıfım değiştirildi, piyade yapıldım. “Grup seks yaptın mı? Yapmışsındır anlat. Şu devrenle çok görüşüyorsun, neden? Uyuşturucu kullanıyormuşsun, bir anlat'' gibi sorular soruldu. Akabinde İzmir Casusluk davasında mağdur edildim. Eski nişanlımla olan görüntülerimi gizli kamerayla kaydetmişler. Ondan sonra Silahlı Kuvvetler’den ilişiğim kesildi.

VİCDANSIZLAR: Yılmadım. Gazi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Ev borcum vardı, annem bileziklerini verdi. Birinin ekmeği alınınca ne duruma düşülürse ben de o duruma düştüm. Eşim 7.5 aylık hamileydi. Kızımın doğumunu bile beklemedi vicdansızlar.

BAŞTAN SONA KUMPAS: Balıkesir istihbarat amirliğinden sonra yerime koydukları kişi de önceki gün ordudan atıldı. Tüm sicil amirlerim darbe girişimi sonrası FETÖ’den tutuklandı. Askeri mahkemede davamı reddeden hâkimlerin 3’ü de tutuklandı ya da ihraç edildi.

MÜCADELE İÇİN DÖNECEĞİM: (Orduya dönecek misiniz?) Hem de çok daha güçlü şekilde döneceğim. Üç mesleğim var. Ama ne avukatlık, ne iş güvenliği uzmanlığı, ne hâkim savcılık, ne de mühendislik düşünüyorum. Onların kirlettiği ordumuzu temize çıkarmak için döneceğim. 4 yıl önce ağlayarak paketlediğim üniformamı şu anda çıkardım, ütülüyorum. Çok özledim mesleğimi. (Ağlayarak) Bizi ihraç etmeselerdi 15 Temmuz kalkışmasına yanaşamazlardı bile. Bunlarla ancak biz mücadele ederiz.

EN CESURUMUZ O ÇIKTI: Nazlıgül benim devrem. Çok büyük haksızlıklar yapıldı. İçimizde en cesur o çıktı. Gururuna yediremedi. Kızım olmasaydı belki ben de intihar edecektim. Nazlıgül’ün de çocuğu vardı. İntihar etmeseydi o da dönecekti eminim. Şimdi bizim orduya dönmemiz Nazlıgül’ün ruhunu şad edecektir.

FEVZİ ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

"AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intihar eden Nazlıgül için: En cesurumuzdu, gururuna yedirem." haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intihar eden Nazlıgül için: En cesurumuzdu, gururuna yedirem.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP-FETÖ kumpasıyla ordudan atılan ve intihar eden Nazlıgül için: En cesurumuzdu, gururuna yedirem.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri