AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor: Bu görüntüler şeriat provasıdır

AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor: Bu görüntüler şeriat provasıdır

AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor:... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda adeta şeriat provaları yaptırıldığını söyledi. Yarkadaş'ın paylaştığı yeni bir videoda öğrencilere "İslam Yemini" okutuluyor. Okullardan...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda adeta şeriat provaları yaptırıldığını söyledi. Yarkadaş'ın paylaştığı yeni bir videoda öğrencilere "İslam Yemini" okutuluyor. 

Okullardan gelen görüntüler tartışma yaratmaya devam ediyor. Son görüntü ise bu tartışmayı alevlendirecek türden... CHP İstanbul Milletvekili  Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bir okulda öğrencilere "İslam Yemini" ettiriliyor. 

Videoda, öğrenciler öğretmenin talimatı doğrultusunda ayağa kalkıyor ve ’Elimizde Kur’an, kalbimizde iman, Müslüman’ız Müslüman, yaşasın İslam..." diye başlayan bir metni hep birlikte okumaya başlıyor.

"ANDIMIZIN NİYE KALKTIĞI BELLİ"

Bu görüntülerin eline yeni ulaştığını belirten Yarkadaş, "Andımızı niye kaldırdıkları bunları izleyince daha iyi anlaşılıyor" dedi.

Tüm okulların AKP'li MEB eliyle adeta şeriat provalarının yapıldığı merkezler haline dönüştürüldüğünü belirten Yarkadaş, "Arsızlık, hırsızlık ve çürümüşlüklerini saklamak için İslamı kendilerine kalkan yapıyorlar" ifadesini kullandı.

AKP yöneticilerinin MAN Adası gibi ülkelerde vergi vermeden ticaret yaptığı ve zenginleştiğini belirten Yarkadaş, "Yoksula din - iman, kendilerine ise han - hamam düzenini İslamı sömürerek ve kullanarak sürdürüyorlar" dedi.

"DEMOKRASİ KATLEDİLİYOR"

Okullardan aklın ve bilimin kovulduğunu belirten Yarkadaş, "Gerici ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. MEB laikliğe öldürücü darbeler vuruyor. Laiklik yoksa demokrasi de yoktur. Laiklikle birlikte demokrasi de katledildi" diye konuştu.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerin şeriatı anlatan sohbete çağırıldığını, Maltepe İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenleri evlerde şeriat sohbeti yapması için görevlendirdiğini belirten Yarkadaş "TBMM'de MEB'in bütçesi görüşülüyor. Halkın vergisi AKP'nin işte bu gerici - akıl dışı projelerine harcanıyor" dedi.

"HALKIN İNANÇLARI İSTİSMAR EDİLİYOR"

Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı okullardaki spor salonlarını kapatarak öğrencileri bu alanlarda zorla namaz kılmaya götürdüğünü de belirten Yarkadaş, "AKP, sosyal sorunlara çözüm üretemedikçe, halkın dini inançlarını istismardan başka bir formül üretemiyor" ifadesini kullandı.

MEB İsmet Yılmaz'a da seslenen Yarkadaş, "Okullarda okutulan bu yeminlerin talimatını siz mi verdiniz? Laiklik düşmanı yüzünüz hergün açığa çıkıyor. Kamuoyuna bir açıklama yapmak zorundasınız" tepkisini gösterdi.

"YOKSULLAR GERİCİLİĞE MAHKUM EDİLİYOR"

MEB'in laiklik karşıtı uygulamaların merkezi haline geldiğini de belirten CHP'li Yarkadaş, "Kendi çocuklarını yurt dışında okutan, yabancı ülkelerin vatandaşı yapan AKP üst yönetimi, halkın yoksul çocuklarını gerici bir eğitime mahkum ediyor" dedi.

Aklın ve bilimin okullardan dışlanmasının Türkiye'yi felakete sürükleyeceğini de belirten Yarkadaş, "AKP bugünü de geleceği de yok ediyor. Bir kuşak, aklın,  bilimin, evrim teorisinin, sanat ve  felsefenin, olmadığı bir eğitimden geçiriliyor. Bu ülkeye daha büyük bir kötülük yapılamaz" ifadesini kullandı.

CHP'li Yarkadaş, "Andımıza savaş açıp kaldırtanlar, yerine ne olduğu belli olmayan uydurma yeminler koydu. Buna rağmen çocuklarınızı tarikatlara yem etmeyeceğiz. Karanlığa teslim olmayacağız. Kindar değil bilime inanan bir neslin yetişmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

"FETÖ YERİNE METÖ"

Okulların tarikat ve cemaatlere teslim edildiğini de belirten Yarkadaş, "FETÖ gitti; METÖ geldi. Her okul bir tarikata / cemaate zimmetlendi. AKP tarikat ve cemaatlere bağımlı yaşıyor. Yaşananlardan hiç ders almıyorlar" sözlerini dile getirdi.

TBMM'YE TAŞIDI

Yarkadaş, görüntüleri TBMM'ye taşıdığı ve MEB İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verdi. CHP'li vekil, "Cevap verecek
Cesaretinin olmadığını biliyorum. Ama yine de sordum. Tarihe kimin ne yaptığını kaydedelim" ifadesini kullandı.

"AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor: Bu görüntüler şeriat provasıdır" haberi, 18 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor: Bu görüntüler şeriat provasıdır haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP gerici emellerine çocukları alet ediyor: Bu görüntüler şeriat provasıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  2. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  3. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  4. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  5. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  6. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  7. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  8. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  9. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  10. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  11. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  12. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  13. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  14. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  15. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  16. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  17. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  18. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  19. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  20. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
Gündem Haberleri