AKP Hükümeti istifa etmelidir

AKP Hükümeti istifa etmelidir

AKP Hükümeti istifa etmelidir AKP İktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan derhal istifa etmeli, etmiyorsa istifaya zorlanmalıdır. Çünkü Erdoğan-AKP iktidarı demokratik yollardan, seçimle iktidardan gitmeyeceğini, esas olarak modern cumhuriyeti yıkarak yeni...

AKP İktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan derhal istifa etmeli, etmiyorsa istifaya zorlanmalıdır. Çünkü Erdoğan-AKP iktidarı demokratik yollardan, seçimle iktidardan gitmeyeceğini, esas olarak modern cumhuriyeti yıkarak yeni bir devlet ve dinci bir rejim kurmak istediğini açıkça ortaya koymuştur.

Erdoğan ve AKP istifa etmelidir, çünkü; Türkiye’yi bir kaosa sokarak bir darbe ortamına sürüklemek, Cumhuriyetin temel kurumlarını imha etmek, laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline gelmek ve Anayasa’yı ihlal etmek gibi her biri tarih ve toplum önünde her biri ağır suç oluşturan bir dizi gerekçe istifa için yeterlidir.

Erdoğan-AKP iktidarı, toplumu inançlar, felsefi tercihler ve etnik kimlikler üzerinden bölerek, ağır şekilde ayrımcılık yaparak ülkeyi kanlı bir iç savaşa doğru götürüyor. Ulusun geleceğini tehlikeye düşürüyor. Bu tehdidin sanılandan da büyük olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor.

Türkiye hızla Pakistan’laşıyor. Bir dönem İslam dünyasının yükselen yıldızı olan Türkiye’nin pırıltısı sönüyor. Hem Müslüman hem de modern bir toplum olunabileceğinin dünyadaki tek örneği durumundaki Türkiye, kıytırık bir Ortadoğu ülkesi haline getiriliyor.

Bu vahim tabloya karşın AKP, 15 Temmuz darbesinin yarattığı siyasal krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Sanki darbeyi siyasal islamcı eski ortağı değil de Kemalistler ya da Cumhuriyetçiler yapmaya kalkışmış gibi davranıyor. İslamcı faşizan bir rejim inşa etmeye, cumhuriyetin bütün izlerini silmeye kalkışıyor.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin adını Abdulhamid han yapıyor. Oysa Osmanlı-Türk modernleşmesinin öncüleri ve Cumhuriyeti kuranlar Abdulhamit gericiliğine ve despotizmine karşı mücadele ederek bu hedeflerini gerçekleştirdiler. Abdulhamid Ortaçağın, dinci yobazlığın ve cumhuriyet karşıtlığın temsilcisidir. İslam dünyasının ilk meclisi, ilk demokratik seçimi ve ilk meşruti yönetimi Abdulhamit gericiliğine karşı mücadele edilerek ve onun temsil ettiği despotizmi yıkılarak (1908 Devrimi) kuruldu.

Abdulhamit, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal’i Harbiye öğrencisi olduğu yıllarda yenilikçi fikirleri nedeniyle tam dört kez tutuklatıp zindana atan padişahtır. Bir cumhuriyet kurumuna Abdulhamit adını vermek, Türkiye’nin kimyasını bozar, ruhunu kirletir. Tıpkı Anadolu’daki en büyük Alevi-Türkmen katliamlarını yapan Yavuz Sultan Selim’in adının Boğaz’da üçüncü köprüye verilmesi gibi..  Bütün bunlar toplumsal barışı ve uzlaşmayı değil, bölünmeyi, parçalanmayı ve düşmanlığı derinleştirir.

Biliyoruz ki darbeyi yapanlar, AKP’lilerin birlikte Cumaya gittiği, laik düzeni beraber yıktıkları, Ergenekon gibi tertipleri ortaklaşa düzenledikleri eski ortaklarından başkası değil. Altını bir kez daha çizelim; 15 Temmuz kalkışması, kanlı bir İslamcı darbedir. Hiçbir cinlik, bu gerçeğin üzerini örtemez.

Ancak AKP, tam bir ''şark kurnazlığı’ ile darbecileri tasfiye ediyorum diye devletten, bürokrasiden, akademiden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son cumhuriyetçileri, demokratları ve solcuları “FETÖ torbasına'' doldurup tasfiye etmeye kalkıyor.

Erdoğan ve AKP tehlikeli bir oyun oynuyor. 15 Temmuz darbesinden ağır yara alarak çıkan, tarihinin en güçsüz ve yıkılmaya en yakın döneminden geçen AKP iktidarı, bu nedenle iki yüzlü bir tutumla cumhuriyetçilerle uzlaşma arıyor gibi görünüyor. Oysa Atatürk’e de sığınma denemesi yapan Erdoğan-AKP yönetiminin gerçek bir uzlaşma ve toplumsal barış aramadığı her iş ve eyleminden açıkça anlaşılıyor

Öyle görülüyor ki, AKP, bir anlamda iktidarını yeniden kurmak, konsolide etmek ve güçlendirmek için zaman kazanmaya çalışıyor. Göreceksiniz, toparlanır toparlanmaz yapacağı ilk iş bu ülkenin yurtseverlerine, cumhuriyetçilerine ve soluna karşı yeniden saldırıya geçecektir. Nitekim bu saldırı daha şimdiden ve sinsice başladı bile.

Dolayısıyla başta CHP olmak üzere, bütün muhalefet güçleri; Türkiye’yi felaketin eşiğine getiren, kanlı bir kardeş boğazlaşmasını tetikleyen AKP’yi çekilmeye zorlamalıdır. Bir seçim hükümeti kurulmalı, her partinin bakan vereceği partiler üstü nitelikteki bu hükümet demokratik bir seçim kanunu yaparak makul bir süre sonra Türkiye’yi seçime götürmelidir.

Keskin Kalem

"AKP Hükümeti istifa etmelidir" haberi, 08 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP Hükümeti istifa etmelidir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Hükümeti istifa etmelidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
Gündem Haberleri