AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi daha yasakladı

AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi daha yasakladı

AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi da... Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik fabrikasında bugün başlayacağı duyurulan grev Bakanlar Kurulu tarafından 'milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü' gerekçesiyle yasaklandı.Resmi Gazete'de yayınlanan yasak gerekçesi...

Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik fabrikasında bugün başlayacağı duyurulan grev Bakanlar Kurulu tarafından 'milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü' gerekçesiyle yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yasak gerekçesi şöyle : "Asil Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne bağlı işyerlerinde Birleşik Metal İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin milli güvenliği bozici nitelikte görüldüğünden ertelenmesi hakkındaki ekli kakarın yürürlüğe konması 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 63'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca 17/1/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır."

Asil Çelik firması yönetimi ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında süren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika 18 Ocak’ta greve gitme kararı almıştı.

BİRLEŞİK METAL İŞ'TEN KARARA TEPKİ

Birleşik Metal-İş Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile karara tepki gösterdi.

Açıklama şöyle: 

Sendikamızın 40 yılı aşkın süredir örgütlü olduğu Bursa Orhangazi’de kurulu ve 674 işçinin çalıştığı Asil Çelik işyerinde devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, 18 Ocak 2017 tarihi itibariyle çıkacağımız grev aynı gün gece yarısı Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmiştir.

Hukuki olarak ertelenme olarak ifade edilen bu durumun ne yazık ki aslında fiili olarak yasaklanma anlamı taşıdığı tüm kamuoyunca çok iyi bilinmektedir.

Ne yazık ki işçilerin ekmeğini ve çalışma koşullarını doğrudan ilgilendiren ve evrensel anlamda tartışılamayacak bir hak olan özgür toplu sözleşme düzeni, bu kararla bir kez daha zedelenmiştir.

Sendikaların iradesine ve hak alma mücadelesine müdahale olarak nitelenebilecek bu yönteme son yıllarda sıkça başvurulması, özellikle de sendikamızın almış olduğu grev kararlarının bu yöntemle engellenmesi, başta üyelerimiz olmak üzere tüm sendikal hareketin mücadelesine zarar vermektedir.

Aylardır süren görüşmeler neticesinde üyemiz olan Asil Çelik işçilerini tatmin edebilecek bir teklifle karşılaşsaydık, grev kararına gerek kalmadan sözleşme imzalanırdı.

Ancak aylardır süren görüşmelerden istenen ve beklenenden çok uzak bir durumun ortaya çıkması neticesinde grev kararı alınmıştır.

Ne yazık ki AKP Hükümeti, sendikamızın pazarlık gücünü tamamen elinden almış, işçinin evine götüreceği ekmeği ve kaderini işverenin ve Yüksek Hakem Kurulunun insafına bırakmıştır.

Sendikamız Birleşik Metal-İş’in, tüm bu engellemelere rağmen gerek üyelerimizin gerekse işçi sınıfının ortak çıkarları adına mücadeleyi sürdüreceğinin tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz. Saygılarımızla


 

"AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi daha yasakladı" haberi, 18 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi daha yasakladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Hükümeti, OHAL gerekçesiyle bir grevi daha yasakladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  2. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  3. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  4. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  5. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  6. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  7. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  8. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  9. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  10. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  11. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  12. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  13. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  14. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  15. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  16. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  17. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  18. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  19. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  20. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gündem Haberleri