AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını açıkladı

AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını açıkladı

AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını aç... AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.NTV'de canlı yayına katılan Ünal, seçim ittifakı için "Biz yerimizde iyiyiz" açıklamasında bulunarak, Saadet Partisi ile yeni...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

NTV'de canlı yayına katılan Ünal, seçim ittifakı için "Biz yerimizde iyiyiz" açıklamasında bulunarak, Saadet Partisi ile yeni bir görüşme planlamadıklarını ifade etti.

Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye darbelerle yüzleşme imkanı yakalamıştı ama maalesef FETÖ’cü yapılanma tarafından bir kumpasa dönüştürüldü. 'Ergenekon, Balyoz kumpas davalarıydı deniyor' ama bu nitelemeyi şu şekilde anlamalıyız.

Bu milletin darbelerle yüzleşme fırsatı; yargılama ve hesaplaşma sürecinden çıkarılıp FETÖ'cü yapı tarafından bir kumpasa dönüştürüldü. Bu, ordunun içerisinde yuvalanmış darbeci generaller yoktu anlamına gelmiyor, bunlar vardı. Bunlar millet iradesinin üzerinde görüyorlardı kendilerini. AK Parti döneminde Türkiye darbelerle yüzleşme imkanı buldu ancak maalesef bu yapı işi sulandırdı. Türkiye 28 Şubat’ı, 12 Eylül’ü ve 27 Mayıs’ı unutmayacak. 15 Temmuz ise darbe değil işgal girişimiydi, bunu ayrı tutmak gerekiyor.

(ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'in açıklaması) Türkiye, Suriye’deki iç savaşın tarafı değildir, Suriye'nin barış ve istikrara kavuşması için bir çaba içinde. Sınır ve iç güvenlik için yürüttüğü bir harekat var Türkiye'nin. Bunu Suriye'nin iç savaşına yönelik olarak nitelemek yanlış okumadır. Siz öncelikle Suriye'yi iyi okuyun, oradaki terörist unsurlarla işbirliği içinde hareket etmenizin NATO'nun güney sınırlarını tehdit etmesine bakın. Bunu yapacaksınız ve sonra Türkiye'ye iyi okuyun diyeceksiniz.

Şu an Afrin'le ilgili hilal tamamlandı ve Afrin terörist unsurlardan temizlenecek. Afrin'le ilgili gözlerden kaçan bir şey var. PKK'nın kurulduğu yer, merkezi, kalbi; kurulması düşünülen devletin başkenti olarak tasarlanan yer Afrin'dir. Bugün tam da Türkiye terörü kaynağında kurutuyor. Bu kadar kuyruklarına basılmış gibi bağırmalarının nedeni budur."

SEÇİM İTTİFAKI
"Geçtiğimiz günlerde bir görüşme oldu, ben de katıldım. O görüşmede Saadet Partisi tarafından ittifak zemini dile getirilmedi. Sadece uyum yasalarıyla ilgili önerilerde bulundular. Son gelişmelere bakıldığında ise, CHP'li bir parti meclisi üyesinin açıklamaları da ortada, CHP, Saadet ve İyi Parti arasında görüşmeler yapılıyor. 

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İlkeler doğrultusunda olacaksa ben olumlu bakıyorum'' sözleri) Hangi ittifak ilkeler doğrultusunda olmaz ki. Bu 'Biz ittfak yapacağız ve bunu bir takım güzel sözlerle süslememiz gerek' anlamı taşıyor. Utanacak, sıkılacak bir iş yapmıyorsunuz, ittifakınızı yapabilirsiniz."

"AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını açıkladı" haberi, 28 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Sözcüsü Ünal, Saadet Partisi kararını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  2. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  3. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  4. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  5. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  6. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  7. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  8. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  9. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  10. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  11. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  12. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  13. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  14. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  15. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  16. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  17. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  18. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  19. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  20. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
Gündem Haberleri