AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması

AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması

AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması  AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun ardından açıklama yapan parti sözcüsü Mahir Ünal, "Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu" dedi.AKP Merkez Karar...

 AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun ardından açıklama yapan parti sözcüsü Mahir Ünal, "Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu" dedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.45'te başladı. Sona eren toplantının ardından AKP Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şunlar:

"ÖSO tartışmalarına CHP devam ediyor. Aklı selim bir ses yükseldi. Dursun Çiçek. Bir taraftan PYD'yi terör örgütü kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, diğer taraftan Zeytin Dalı Harekatı'nı sorunlu hale getirmek için ÖSO üzerinden bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var karşımızda.

CHP'nin son 3 yıldan beri kullandığı temel argümanlardan birisi de Türkiye'nin DEAŞ mücadelesiydi. Biz Rakka'da PYD ile DEAŞ'ın ilişkisini de ortaya koymuştuk. Özellikle Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor'da 400 DEAŞ'lının PYD'nin serbest bırakıtığı, Türkiye'ye karşı savaşmak için serbest bıraktığı bilgisi de teyit edilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerika'nın tezini de çürüten bir ifade.

UYUM YASALARI
Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

'YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK'
Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis'e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz.

Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey'e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018'de düşünüyoruz.

Sayın Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı ziyareti sizinle paylaşayım. Uyum yasalarına ilişkin bazı tekliflerini yazılı olarak sundular. Türkiye'nin temel meselelerinin konuşulduğu bir görüşme şeklinde cereyan etti. İttifak konusunda herhangi bir zemin oluşturacak bir değerlendirme yapılmadı.

AB İLE VİZE SERBESTİSİ
Bu teklif rutin dışı bir teklif değil. AB ile sürdürülen ilişkiler çerçevesinde süreç içerisinde yapılması gereken bir başvurudan ibaret. TBMM'ye gelmesini beklediğimiz bir düzenleme yok.

ABD İLE MÜNBİÇ GERİLİMİ
Türkiye için tehdit oluşturan, bu neresi olursa olsun bizim için terör kaynağı neresiyse bunu yok etme kararlılığımız milletimize verdiğimiz sözün gereğidir. Bizim muhatabımız ABD'li bir general değil siyasettir. Önümüzdeki Dışişleri ve Savunma Bakanları gelecek. Bizim için dikkate alınması gereken bu görüşmelerin sonucudur."

"AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması" haberi, 09 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Sözcüsü Ünal'dan seçim barajı açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  2. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  3. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  4. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  5. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  6. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  7. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  8. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  9. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  10. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  11. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  12. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  13. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  14. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  15. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  16. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  17. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  18. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  19. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  20. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
Politika Haberleri