AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gitmeyecek!

AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gitmeyecek!

AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gi... ABC Gazetesi/ Haber MerkeziSon referandum anketinde yüzde 56,4 ''hayır’ oyu sonucuna ulaşan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özkiraz Beşinci Boyut’ta Merdan Yanardağ’ın konuğu oldu. Özkiraz,...

ABC Gazetesi/ Haber Merkezi

Son referandum anketinde yüzde 56,4 ''hayır’ oyu sonucuna ulaşan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özkiraz Beşinci Boyut’ta Merdan Yanardağ’ın konuğu oldu. Özkiraz, AKP teşkilatlarının referandum kampanyası için isteksiz olduğunu öne sürdü.

Merdan Yanardağ yönetimindeki Beşinci Boyut’un konukları Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özkiraz ve duayen gazeteci Türkiye’nin ilk iletişim bilimcisi Prof. Dr. Haluk Şahin idi.

Yaklaşan referanduma ilişkin, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin yapmış olduğu anket değerlendirilirken, seçmen eğilimlerinin ''hayır’ yönünde seyrettiği gözlemlendi.

Özkiraz, yaptıkları anket doğrultusunda, 16 Nisan Anayasa referandumunda yüzde 56,4 oranında hayır, yüzde 43,6 oranında ''evet’ şeklinde bir sonuç elde ettiklerini belirtirken, AKP içerisindeki kararsız oranının CHP’den daha fazla olduğunu ifade etti.

TEŞKİLATLAR İSTEKSİZ

AKP teşkilatlarının ''evet’ kampanyası yapmak konusunda isteksiz olduğunu ifade eden Özkiraz, MHP seçmeninin de Bahçeli’nin tutumundan rahatsız olduğunu ve yönetimi cezalandırmak için rekor düzeyde katılım sağlayacaklarını belirtti.

AKP SEÇMENİ SANDIĞA GİTMEYECEK

Özkiraz AKP seçmeninin büyük bir bölümünün 'evet' vermek istemediğini ancak 'hayır' oyu vermeye de ellerinin varmayacağını öne sürerek iktidara oy veren seçmenin büyük bir bölümünün sandığa gitmek istemediğinin altını çizdi. 

Anketin en çarpıcı sonuçlarından bir tanesi en beğenilen lider sorusuna verilen yanıtlar oldu. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 36,5 ile birinci sırada yer alırken, yüzde 16,8 oy ile 3. Sıraya yerleşen Selahattin Demirtaş, yüzde 4.2 ile 5. Sırada yer alan Bahçeli’yi geride bıraktı.

KÜRT İLLERİNDE HEDEF HİZBULLAH

Kürt illerinde seçmenin AKP’ye karşı değil Hizbullah’a karşı bir kampanya yürüttüğünü ve ''hayır’ oylarının yüksek çıkacağını ifade eden Özkiraz, 15 Temmuz’un hemen ardından yaptıkları araştırmalarda bile ''evet’ oylarının yüzde 60’ı bulmadığını belirtti.

BAHÇELİ GARİP VAKA

Prof. Dr. Haluk Şahin ise yurtdışında Türkiye’de otokratik bir rejimin olduğu algısının hakim olduğunu ifade ederken, AKP açısından da çıkacak en olumlu sonucun düşük farklı bir yenilgi olduğunu belirtti. Tüm korku atmosferine rağmen referandumdan ''hayır’ çıkacağını belirten Şahin, Bahçeli’nin durumunun rasyonel olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, gelecek yıllarda ''garip vakalar’ kategorisinde yer alacak bir psikoloji olduğunu ekledi.

">

"AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gitmeyecek!" haberi, 25 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gitmeyecek! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP teşkilatları isteksiz, seçmen sandığa gitmeyecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  2. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  3. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  4. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  5. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  6. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  7. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  8. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  9. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  10. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  11. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  12. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  13. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  14. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  15. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  16. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  17. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  18. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  19. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  20. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
Politika Haberleri