AKP'den peş peşe istifalar

AKP'den peş peşe istifalar

AKP'den peş peşe istifalar AKP'deki istifalara bir yenisi daha eklendi. AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın istifasını duyurmasının ardından AKP Mardin İl Başkanlığı görevini 1 Eylül 2015'ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın...

AKP'deki istifalara bir yenisi daha eklendi. AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın istifasını duyurmasının ardından AKP Mardin İl Başkanlığı görevini 1 Eylül 2015'ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Gelen istifaların ardından AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da istifa ettiğini belirtti. 

Dündar, “Görev yaptığımız süre içinde tarihi olaylara tanıklık ettiğimiz bu süreçte, başta FETÖ olmak üzere bütün kirli oluşumlara karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kesintisiz devam edecektir. Mücadelemiz kuklalarla değil, kuklacılarla oldu. 1993 yılında başlayan siyasi hayatımın başlangıcı olan bu kutlu davada, hizmet etmeye devam ettim. Bu milletin aziz evladı Cumhurbaşkanımızın bu ihanet yapılanmalarına karşı mücadelesinde de kendisini yalnız bırakmadık'' dedi.

Bölgede terör örgütünün büyük acılar yaşattığını belirten Dündar, tüm tehditlere rağmen çalıştıklarını söyledi. Dündar, “Çukur siyasetiyle halkımızın canına kast ettiği, mallarını, evlerini, barklarını başlarına yıktığı sürece rağmen aldığımız bütün tehditlere karşın gezilmedik köy, mahalle, sıkılmadık el, halkımızın acısını ve sevincini paylaşmak için gidilmedik taziye ve düğün bırakmadık'' diye konuştu.

1 Eylül 2015 tarihinde, yüzde 19 oy oranıyla devir aldığı partisinin oy oranını kısa bir sürede sahadaki aktif çalışmalarımızla yüzde 29’a yükseltiklerini kaydeden Dündar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “İl başkanlığını herkese açık hale getirerek herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye’de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek oy oranımızı yüzde 41’e çıkardık. Ak Parti yönetim kademelerine teşekkür ediyorum. Eşimden, ailemden ve dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Gelinen süreçte teşkilat başkanlığımızın yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum.''

O İLDEN DE İSTİFA GELDİ

AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da  görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partisinin Hatay İl Başkanlığı binasında yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililerinin katıldığı basın açıklaması yapan Ahmet Atıç, İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Atıç, "Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için genel merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım. Benden sonra gelecek arkadaşıma her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda 26 il başkanının istifasının alındığı öne sürülmüş ve konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı.

abc_tele1_destek.jpg

"AKP'den peş peşe istifalar" haberi, 20 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'den peş peşe istifalar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'den peş peşe istifalar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  2. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  3. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  4. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  5. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  6. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  7. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  8. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  9. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  10. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  11. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  12. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  14. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  15. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  16. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  17. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  18. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  19. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  20. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
Gündem Haberleri