AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahatsız' haberleri ortamı iyice gerdi

AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahatsız' haberleri ortamı iyice gerdi

AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahats... AKP'de kuruluşundan beri görev yapan bazı isimlerle Enerji Bakanı Berat Albayrak arasında var olduğu söylenen sıkıntı, kongre günü ortaya çıkan “Örgütte Albayrak rahatsızlığı'' haberleri ile alevlendi.Birgün'den Yaşar...

AKP'de kuruluşundan beri görev yapan bazı isimlerle Enerji Bakanı Berat Albayrak arasında var olduğu söylenen sıkıntı, kongre günü ortaya çıkan “Örgütte Albayrak rahatsızlığı'' haberleri ile alevlendi.

Birgün'den Yaşar Aydın'ın haberine göre AKP’yi yakından takip eden meslektaşlar, partide yaşanan tartışmanın basit olarak 'yeniler-eskiler' kavgası olmadığının altını çiziyorlar. Bununla birlikte “eskilerin'', birlikte hareket ettiklerini düşündükleri Berat Albayrak, Süleyman Soylu gibi isimlere mesafeli oldukları da sır değil. 16 Nisan sonrasına ilişkin yol haritası konusunda aslında taraflar arasında ciddi bir farklılık yok. Tartışmanın arkasında yatan neden esas olarak partide ve bürokraside ön alma isteği.

Bununla birlikte şimdilik nüans olarak ifade edebileceğimiz politika farklılıkları da yok değil. Bazı yandaş medya organlarında “Hayati Yazıcı ekibi'' olarak sunulan isimlerin AKP’nin eski çalışma tarzına dönmesi gerektiği fikrinde oldukları biliniyor. Bu ekibin aynı zamanda parti içinden uzak tutulan isimlerle irtibatları devam ediyor. Ekonomi ve dış politikada daha dengeci bir pozisyonda duruyorlar.

GÖZLER YENİ 'DEĞİŞİM'DE
Şimdilik tartışma trol hesaplar ve medyaya sızdırılan haberler üzerinden devam ediyor. Kurultay günü “partide damat rahatsızlığı'' haberine “MKYK listesini Hayati Yazıcı hazırladı'' haberleri ile yanıt verildi. Ardından Berat Albayrak’ın Dubai’de bulunan paralarını Türkiye’ye getirmek istediği bilgisi dolaşıma sunuldu. Parti yönetiminde görev alan isimlerin şimdilik bu tartışmalara dahil olma niyetinde olmadıkları görülüyor. Bir sessizlik hâkim. Özellikle Bakanlar Kurulu’nda yaşanacak değişim tartışmaları başka noktalara taşıyabilir.

ERDOĞAN ŞİMLİK SESSİZ
Erdoğan bugüne kadar konuya dair net bir tavır sergilemedi. Kendisine bağlılığı sınanmış isimlerden kolay vazgeçmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Erdoğan’ın bir başka tercihinin de başta ekonomi olmak üzere içeride ve dışarıda elini rahatlatan isimlere yönelik olacağı şimdiden kesin gibi. Durum böyle olunca Saray ekonomistlerinin ve Berat Albayrak’ın ekonominin dümenine geçme arzusunun bir başka bahara kalma ihtimali daha da yükseldi.

Kavganın bir- iki hafta içinde neticelenmesini beklemek de doğru değil. Erdoğan, hem parti yönetiminde hem de Bakanlar Kurulu’nda sorun çıkmayacak şekilde çözüm üretecektir ve buna da itiraz gelmeyecektir. Parti içinde ağırlık dengesinin ne zaman nasıl bir tarafın lehine sonuçlanacağını söylemek şimdiden mümkün değil. Ancak suların kolay kolay durulmayacağını söylemek mümkün sanırım.

FETÖ ÜZERİNDEN VURACAKLAR
Parti içindeki tarafların iki ortak noktası var. Birincisi Erdoğan’a tam bağlılık. İkincisi ise birbirlerini Gülen yapılanması ile mücadele etmede yetersizlikle suçlamaları. “Kimin Gülenci olduğu'' da AKP’de daha uzun süre tartışılacak gibi duruyor.

"AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahatsız' haberleri ortamı iyice gerdi" haberi, 25 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahatsız' haberleri ortamı iyice gerdi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'de çatlak sesler: 'Parti damattan rahatsız' haberleri ortamı iyice gerdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri