AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutarlı davranıyor!

AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutarlı davranıyor!

AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutar... Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Başkanlık sistemiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün  yaptığı...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Başkanlık sistemiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün  yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Kurtulmuş, Türkiye'de başkanlık sistemi  tartışmaları yeni gündeme geliyormuş gibi davranmamak gerektiğini söyledi.

80'li yıllardan bu yana başkanlık sisteminin tartışıldığını anımsatan Kurtulmuş, Bahçeli'nin açıklamalarıyla konunun bir kere daha gündeme taşındığını, AKP olarak Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde daha güçlü yol alabilmesi için başkanlık sisteminin Türkiye için zaruri olduğunu düşündüklerini belirtti.

"Bahçeli tutarlı açıklamalarına devam ediyor"
Kurtulmuş, diğer partilerin de bu konuda kendilerince kanaatlerinin  olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Bahçeli'nin, başkanlık tartışmalarının gündemden kaldırılması, nihai  bir kararın verilerek Türkiye'nin yoluna devam etmesi, bu konunun bir şekilde  halledilmesiyle ilgili ortaya koyduğu bir perspektif var. Başından itibaren Sayın  Bahçeli kendi açısından tutarlı bir şekilde açıklamalarına devam ediyor. Bahçeli'nin sözleri, 'Biz başkanlık tartışmalarını gündeme getirerek  iktidar partisine karşı bir kumpas kurmuyoruz. Bizim niyetimiz burada iktidar  veya muhalefet meselesi değildir. Biz bu meseleyi Türkiye'nin tartışıp bir an  evvel millet ne diyorsa onun olmasını istiyoruz' manasına gelen sözlerdir. MHP olarak TBMM'de nasıl davranacaklarsa, kamuoyunda, referandumda aynı şekilde  davranacaklarını ifade etti. Dolayısıyla bu kendisi açısında tutarlı bir  açıklamadır. Başından bu yana Sayın Bahçeli'nin sözleri arasında bir çelişki  görünmüyor.

Bir an evvel bizim de amacımız bu konunun hem kamuoyunda hem parlamentoda tartışılması. Biz de kendi görüşümüzü söylüyoruz. Parlamentoda 367  alsa bile biz sonuçta bunu halka götürmek isteriz. Parlamento kabul etmezse  başımızın üstüne. Parlamento kabul etti ve referanduma gidildi, millet kabul etti  o da başımızın üstüne. Millet kabul etmedi o da başımızın üstüne. Burada herkes  kendi görüşünü net ortaya koysun." Kurtulmuş, başkanlık sistemini Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin  bir adımı olarak gördüklerini, diğer partilerin de neyi, nasıl görüyorlarsa onu  ifade edeceklerini belirtti.

"AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutarlı davranıyor!" haberi, 26 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutarlı davranıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'den Bahçeli'ye övgü: Başından beri tutarlı davranıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri