AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: Teşkilat sorumlusu açıkladı

AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: Teşkilat sorumlusu açıkladı

AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: ... AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ataş, yaptığı açıklamada, basında yer alan “AKP’nin olağanüstü kongre yapacağı'' yönündeki iddialara şaşırdıklarını belirterek, partinin yetkili kurullarında bu yönde...

AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ataş, yaptığı açıklamada, basında yer alan “AKP’nin olağanüstü kongre yapacağı'' yönündeki iddialara şaşırdıklarını belirterek, partinin yetkili kurullarında bu yönde alınmış bir karar olmadığını bildirdi.

Başbakan Yıldırım’ın olağanüstü kongre kararı alma yetkisi olduğunu hatırlatan Ataş, ancak bugün itibarıyla kendilerine ulaşan böyle bir bilgi ya da haber olmadığını söyledi.

AKP’nin olağan kongre tarihinin 12 Eylül 2017 olduğunu aktaran Ataş, Başabakan Yıldırım ile AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında tekrar konuyu istişare ettiklerini bildirerek şunları kaydetti:

"Kendimize göre bir takvim belirleyelim ve çalışalım diye düşündük. Benim aklımdan geçen, mayıs ayı içerisinde ilçe delegelerinin seçimlerini yapalım, haziran ve temmuz ayı içerisinde ise ağırlıklı olarak ramazandan sonra ilçe kongrelerimizi yapalım, ilçe kongreleri bittikten sonra da il kongrelerimize başlayalım, yani zamana yayarak rahat bir takvim içerisinde bunları gerçekleştirelim diye düşündüm. Genel Başkanımızın şu talimatı oldu, ''Ramazan ayını atlatalım ondan sonra süreci başlatalım.’ Doğru da bir talimat. Yani bizim ilçe kongrelerimizi yapma takvimimiz eylül, ekim, kasım, aralık, buralara kadar yayabiliyoruz. Yani yasal olarak il kongrelerimizi 2018’e sarkıtabiliyoruz. Dolayısıyla ''sıkıştırmamıza gerek yok’ talimatı verdi."

KONGRE SÜRECİ
Bu kapsamda haziran ve temmuz ayı içerisinde ilçe delege seçimlerinin yapılabileceğini belirten Ataş, kongre takvimine dair olası planlamalarını ise şöyle anlattı:

“Temmuz, ağustos ayında aciliyet tespit edilen yerler varsa, bunların kongrelerini yaparız. Eylül, ekim gibi de yoğun bir takvimle 970 ilçemizin kongrelerini yapar tamamlarız. O takvim bittikten sonra da il kongrelerinin takvimini planlayarak onların kongrelerini yaparız. İlçe kongreleri 2017 içerisinde bitirilecek, il kongreleri 2017’nin sonunda başlayıp 2018 olağan kongremize kadar sürecek. Zamana yayarak o aralıklarda yapacağız diye düşündük. Ama henüz bunları partimizin yetkili kurullarında konuşmuş değiliz, sadece genel başkanımızla kendi aramızda konuştuğumuz, istişare ettiğimiz bir hususu sizinle paylaştım. Yoksa partimizin kongre süreçleri, takvimi vesaire bütün bunlara karar verecek merci MKYK’dır. Biz teklif olarak oraya sunarız, orada çıkacak karara göre de uygulamayı yaparız.''

Kongre sürecine ilişkin taslak çalışmalarının hazır olduğunu ifade eden Ataş, "Kongrede izlenecek yöntem, delege seçimleriyle ilgili konular, öncelik vereceğimiz yerler, illeri kafamızda biz şekillendiriyoruz, dersimize çalışıyoruz. Bunların nihai kararını verecek olan MKYK’dır" dedi.

ERDOĞAN'A ÖZEL 'HOŞ GELDİN'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’ye üyeliğiyle alakalı Yüksek Seçim Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklediklerini dile getiren Ataş, “Tüzüğümüze göre, genel merkezin de MKYK kararıyla dilediği kişiyi üye kaydetme yetkisi var. Dolayısıyla burada yapılacak bir programla Sayın Cumhurbaşkanımızın üyelik kaydı gerçekleşebilir. Burada beyannamesi hazırlanır. Teklif götürülüp kendisine arz edildikten sonra üye beyannamesi imzalanır ve gerçekleşmiş olur. Ondan sonraki prosedür işletilir.'' diye konuştu.

Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üyeliğinin özel bir programla gerçekleşebileceğine değinerek, “Genel Başkanımızın da eğiliminin bu yönde olduğunu tahmin ediyorum. Kendisiyle kamuya açık olmayan bir yerdeki istişaremizde böyle bir program olabileceği, tabii ki burada kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın da takdirleri önemli.'' dedi. Ataş, bu programın Ankara’da mı, İstanbul’da mı yapılacağının henüz kararlaştırılmadığını söyledi.

130'UN ÜZERİNDE 'FETÖ' İHRACI
Mustafa Ataş, teşkilatlarda yönetim düzeyinde FETÖ’den dolayı 130’un üzerinde kişinin istifasını aldıklarını, ihraçların yapıldığını açıkladı.

"AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: Teşkilat sorumlusu açıkladı" haberi, 26 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: Teşkilat sorumlusu açıkladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’den FETÖ’cü diye kaç kişi ihraç edildi: Teşkilat sorumlusu açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  2. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  3. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  4. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  5. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  6. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  7. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  8. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  9. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  10. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  11. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  12. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  13. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  14. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  15. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  16. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  17. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  18. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  19. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  20. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
Gündem Haberleri