'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürüyor'

'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürüyor'

'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürü... Birçok sivil toplum kuruluşunun yanısıra MHP, Vatan Partisi ve CHP’den temsilcilerin de katıldığı Hak Nöbeti’nde açıklama yapan mahalleli, Sultangazi Belediyesi’nin halka karşı tam bir diktatörlük uyguladığını vurguladı.Burada...

Birçok sivil toplum kuruluşunun yanısıra MHP, Vatan Partisi ve CHP’den temsilcilerin de katıldığı Hak Nöbeti’nde açıklama yapan mahalleli, Sultangazi Belediyesi’nin halka karşı tam bir diktatörlük uyguladığını vurguladı.

Burada olma sebeplerinin, Sultangazi Belediyesi’nin adalet ve hukuku hiçe sayarak mahkeme kararlarına rağmen yapmış olduğu haksızlığı ve baskıları anlatmaktır diyen Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yaptıkları açıklama şu şekilde:

“Cumhuriyet Mahallesi 6 Şubat 2013’te Sultangazi Belediyesi tarafından siteler halkından gizli saklı  riskli alan ilan edilmişti. Mahallemizi hiçbir bilimsel teknik analiz yapmadan " Riskli Alan " ilan ettiler.Ayrica Riskli Alaninsinirlarini neye göre belirlediklerini aciklamiyorlar.Bahceli Siteler Bolumu Riskli ,  Bahceleri olmayan yerler Riskli degil... Neden? diye sordular.
Bunun sebebinin  hemen yani basimizda yer alan " Via Port Venezia " oldugunu biliyoruz diyen Mahalleli sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet maksat depreme hazirlik ise JICA  DEPREM raporlarında ve İBB belgelerinde deprem bolgeleri tespit edilmis...Neden o deprem riski icerenyerlesim yerlerinden baslanmiyor dönüşüme?
Çünkü deprem bolgelerinde RANT yüksek değil. Cumhuriyet Mahallesi bu raporlara gore de en sağlam yerlesim yerlerinden biri. Afet Riskli Alan kararına  hukuk üzerinden karşı koyduk. Açmış olduğumuz Afet Riskli Alan iptal ve plan iptal davalarının tamamını oybirliğiyle kazandık. Mahkemeler, Belediye Başkanlığınin ve  Bakanlığın hukuksuz davrandığına hükmetti. Belediye ve Bakanlığın temyiz talebi de reddedildi.Yargı haktan ve hukuktan yana karar verdi.
2016 yılında bütün davaları kazanmamıza rağmen Sultangazi Belediyesi RANT’tan dolayı peşmizii bırakmadı.; olabilecek bir depremin Cumhuriyet mahallesine vereceği zararı çok düşündüğünü sebep göstererek durmaksızın ve aralık vermeksizin her seferinde yeni bir oyun kurgulayarak gerek barınma hakkımıza, gerekse mülkiyet hakkımıza saygı göstermeme konusunda kendini aşmaya devam etmektedir''

CAHİT ALTUNAY FİTNEYE SEBEP OLUYOR
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın 15-20 kişilik gruplar halinde komşularımızı toplantıya çağırarak bu şartların muhteşem olduğunu daha iyisinin olamayacağını dikte ettiğini ve “daha ne istiyorsunuz'' dediğini ifade eden mahalleli, “Gerekli ilgiyi görmeyince son zamanlarda yine TOKİ ile anlaşmaya varıldığını söylediği 16 maddelik bir kağıt imzalanması hususunda mahallede bir dernek (Dava açmayan dernek), bir muhtar ve bir çok kişiyi görevlendirdi. Yetmedi komşuları gruplar halinde toplantıya aldı. Senelerdir birbiriyle iyi ilişkiler içerisinde yaşayan, birbirlerinin dertleriyle dertlenip,  kederleri ile kederlenen insanları birbirine düşürüp birbirlerini yuhalattı. “Daha ne istiyoruz'' dedi.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ HALKA BASKI UYGULUYOR

Sultangazi Belediyesi 2017 yaz aylarında zabıta memurlarını kullanarak bizlere TOKİ ile anlaşmaya vardığını söyledi diyen mahalleli, 5 maddelik kentsel  dönüşüm kağıtları dağıttı bu kağıtları imzalamamızın lehimize olacağını “dikte'' ettiğini duyurdu. Belediye içinde kurulan kentsel  dönüşüm birimi tarafından komşularımız teker teker aranarak birebir görüşmelerle de bu anlaşmanın imzalanmasının ne kadar faydalı olacağını dikte ettiler ve “daha ne istiyorsunuz'' dediler.

MAHALLELİNİN TALEBİ
İmzaya  açtıkları16 maddelik kensel dönüşüm  evrakı için koydukları süre dolmasına rağmen hala imza toplama ve baskı turları devam etmektedir diyen mahalleli taleplerini şu şekilde sıraladı:

"Bizler bizim sıkıntıya düşmemizden dolayı gerçekten kederlenecek bir şehri emin  (Belediye Başkanı) istiyoruz, bizler barınma hakkımıza saygı gösterilmesini istiyoruz, bizler mülkiyet haklarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz, bizler insanlığa saygı gösterilmesini istiyoruz. Ne bakanlık ,ne belediye ne de herhangi bir merciinin bir başkasının malı üzerinde söz söyleme ve tasarufta bulunma gibi bir hakkı yoktur.
Bizim komşularımız hukukçularımız ve şehir planlamacılarımız  ile hazırladığımız 18 maddelik kentsel dönüşüm taslagimiz ; Belediye Başkanı Sayın Cahit Altunay’a bizzat teslim edilmiş ve alınan cevap bir hafta sonra sizi arayacağız olmuştu. Üzerinden dört ay geçti. Belediye Baskani bizi aramadi.
Ortada Proje yok, avan proje yok ,mimari proje yok ,maket yok ,vaziyet durum planı yok , garanti yok …ne TOKİ ne belediye hiçbir yükümlülük altına girmiyor. Eee biz neye imza atacağız? Havada uçuşan sözlere mi? Yoksa hiçbir resmiyet ve garanti taşımayan ve insanları kandırmak için TOKİ  ve Belediye logosu ile getirdiğiniz kağıtlara mı? 

RANT ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM OYUNUNA SON VERİLMELİ
"Bizler Sultangazi Belediyesinin Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a ihanet ettik Bundan sonraki yapılar 5+1 olmalı sözüne rağmen .... Çevre ve Sehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki 'nin Belediyelere Kentsel dönüşüm sürecini kötü yönetmekle ilgili gösterdiği tepkiye rağmen ... Sultangazi Belediyesinin "rant odaklı" kentsel dönüşüm oyununa bir son vermesini, burada yaşayan halkın yaşam alanlarını, mülkiyet ve barınma haklarını talan etmeye çalışmaktan vazgeçmelerini, hukuka ve adalete saygı göstermelerini bekliyoruz.

KÜÇÜK UĞUR MUMCU: “BELEDİYE HUKUKSUZ UYGULAMALARINDAN VAZGEÇMELİ''

"Küçük Uğur Mumcu Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sultangazi Belediyesi’nin hukuksuz uygulamalarından vazgeçmesini istedi.

"1976 yılından 2010 yılına kadar sultangazi belediyesinin başlattığı plan değişikliği ile  konut alanından meydan alanına alınmıştır diyen mahalleli, “2010 yılından  günümüze kadar  olan sürede açtığımız idari davalarda 6 davamız bulunmaktadır. 4 bilirkişi heyeti bizim lehimizde kararlar almışlar ve mahkeme kararları bizim lehimize çıkmış ve süren davalarımız da vardır. Bu kararlarda meydan alanını yer seçiminin yanlış olmasına yani 18 metrelik kot farkı olması nedeniyle burada meydan olmayacağına, meydan alanının insan idraki aşan bir durum olduğuna yani çok büyük olmasına ve bu nedenle başı boş bir alan olacağına, bizim  yaşam alarımızın  niçin kaldırılması gerektiğine dair bir nedenin bulunmamasına hatta meydan yapılırsa bile bizim konut alanlarının buraya değer katacağına, kamulaştırmayı gerektirecek bir durum olmamasına , bu durumun hukuka  kamu ve yararına uygun olmadığına kanaat getirmelerine   rağmen bu kararlara uyulmadan plan üstüne plan yapılarak bizi bezdirip yaşam alanlarımızı elimizden almak istemektedirler son aşama olarak kamulaştırma işlemleri ne adım atmışlardır'' dedi.

DAVALARIMIZA VE YAŞAM ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

"Sultangazi Belediyesi’nin yaptıkları hukuksuz işlemlerden geri adım atmalarını istediklerini belirten mahalleli, “Hali hazırdaki belediye önündeki 13.600 m2 meydanın, belediye binası önündeki meydanın 18.000 m2 olduğunu ve 15 Temmuz Şehitler Meydanında 12000 m2 olduğunu ve toplamda Uğur Mumcu Mahallesindeki 3 tane meydan göz önüne almalarını bekliyoruz'' şeklinde konuştular."

"'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürüyor'" haberi, 12 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan 'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürüyor' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP'li Cahit Altunay halkı birbirine düşürüyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  2. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  3. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  4. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  5. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  6. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  7. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  8. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  9. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  10. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  11. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  12. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  13. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  14. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  15. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  16. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  17. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  18. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  19. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  20. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
Yaşam Haberleri