AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor

AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor

AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi... Binali Yıldırım başkanlığında toplanan son AKP MKYK'sının gündemi Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi için referanduma gidilmesine açık kapı bırakan açıklamaları oldu. Parti içerisinde bazı isimler Bahçeli'ye güvenmediklerini...

Binali Yıldırım başkanlığında toplanan son AKP MKYK'sının gündemi Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi için referanduma gidilmesine açık kapı bırakan açıklamaları oldu. Parti içerisinde bazı isimler Bahçeli'ye güvenmediklerini belirtirken, Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli'yi samimi bulduğunu söyledi. 

ANKA'dan Besti Karalar'ın haberine göre; Parti içerisinde çok sayıda milletvekili ve MKYK üyeleri, Bahçeli’nin açıklamaları karşısında endişe duyduklarını dile getirdiler. Bazı parti yöneticileri, “Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili çıkışı, zamanı ve yaklaşımı konusunda çok da umutlu değiliz. Bu çağrı başkanlık sisteminin tamamen önünü kesebilir. Süreçte MHP’nin bize karşı bir oyunu olamaz mı? Bir yandan parlamenter sistemini savunurken, bir yanda da başkanlık sistemini halka götürme çağrısı yapıyor. Amacını tam anlamış değiliz. Bir yanlışa düşmeyelim'' şeklinde bazı endişelerini dile getirdiler.

BEN SON DERECE SAMİMİ BULDUM

Başbakan Binali Yıldırım da, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından MKYK toplantısına katıldı. MKYK üyelerinin Bahçeli’nin çağrısı ile ilgili parti yönetiminden gelen soru işaretlerine açıklık getirdiği öğrenildi. Yıldırım, “Gerek Devlet Bey’in üslubu gerek siyasi yaklaşımı belli. Türkiye’deki sistemle ilgili kaygılarımız aynı. Ben çağrısı konusunda kendilerini son derece samimi buldum. Elbette ki anayasa değişikliği ile ilgili şartları var, bu şartlar da yeni değil. Ama ben Meclis’te bize destek olacağına inanıyorum'' dediği öğrenildi.

YAZIM BU HAFTA

MKYK toplantısında başkanlık sisteminin de içerisinde olduğu anayasa değişikliğinin bu hafta yapılacak toplantının ardından yazımına geçileceği öğrenildi. AKP’nin daha önce hazırladığı başkanlık sistemi ile ilgili metinin yeniden revize edileceği belirtildi. Parti yönetiminin ve bazı hukukçu milletvekillerinin Başbakan Binali Yıldırım ile yapılacağı toplantının ardından metin yeniden kaleme alınacak.

FETÖ SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

MKYK toplantısında Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ soruşturması kapsamında kamuda açığa alınan, ihraç edilen ve kapatılan kurumlarla ilgili istatistik bilgiler verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’da parti teşkilatlarında FETÖ soruşturması ile ilgili son bilgileri verdi. Toplantıda ayrıca 21-23 ekim tarihleri arasında Afyon’da gerçekleşecek kampla ilgili değerlendirmelerin yanı sıra, Meclis çalışmaları ilgili grup başkanvekilleri bilgi sundu. 

"AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor" haberi, 18 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  2. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  3. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  4. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  5. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  6. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  7. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  8. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  9. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  10. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  11. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  12. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  13. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  14. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  15. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  16. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  17. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  18. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  19. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  20. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
Politika Haberleri