AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarına 1.5 milyonluk dava

AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarına 1.5 milyonluk dava

AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarı... Evrensel’e konuşan Toker, davanın korkutma ve sindirme amaçlı açıldığının belirtti. Agrobay Seracılık şirketi herhangi bir tekzip, açıklama ya da bir suç duyurusunda bulunmaksızın, Toker’e yazısı nedeniyle doğrudan...

Evrensel’e konuşan Toker, davanın korkutma ve sindirme amaçlı açıldığının belirtti. Agrobay Seracılık şirketi herhangi bir tekzip, açıklama ya da bir suç duyurusunda bulunmaksızın, Toker’e yazısı nedeniyle doğrudan dava açtı. Dava dilekçesinde ise “Kamuoyu önünde küçük düşürüldüğünü'' ve “Ticari itibarlarının sarsıldığını'' iddia ederek, “kişilik haklarımıza ve ticari itibarımıza saldırı dolayısıyla uğradığımız zararın bir nebze de olsa tatmini amacıyla 1.5 milyon lira manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise davayı kabul etti. Toker’in avukatları ise şirkete açtığı davaya ilişkin cevap yazacak.

''1.5 MİLYON SÜRREAL BİR RAKAM’
Davaya ilişkin konuşan Çiğdem Toker, geleneksel gazetecilikte kulis bir haber üzerinden, yazı yazdığını ve yazının tarafların gazete haberlerine de yansımış soru işaretlerini, kendi tartışmalarını aktarmaktan ibaret olduğunun altını çizdi. Toker, “ 1.5 milyon sürreal, gerçeklikle bağı olmayan bir rakam. Korkutma ve gözdağı verme amaçlı olduğunu düşünüyorum. Korkup sinecek halimiz de yok tabii'' dedi.

''ELEŞTİREL FİNANS HABERCİLİĞİ TAZMİNATA BOĞULUYOR'
Davaya tepki gösteren Sınır Tanımayan Gazeteciler (RFS) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu İse “Eleştirel finans haberciliğini tazminata boğmanın kökleştiği bir ortamda bir Agrobay Seracılık Şirketi, Rusya’ya domates ihracatına dair yazıdan, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’e, 1,5 milyon TL’lik dava açabiliyor. Buna hoşgörü göstermiyoruz!'' dedi.

Gazeteci Hale Gönültaş ise Toker’e açılan davaya ilişkin sosyal medya hesabından, “Agrobay firması Çiğdem Toker’e trilyonluk dava açan Agrobay’ın avukatı Sedat Aksakallı (2014) Soma’daki zeytin ağaçlarını bir gece dozerle yok eden Kolin Ş. Grubunun da avukatı. Kolin’de o dönem Enerji İşleri Genel Müdürü olan Murat Zekeriya Aydın artık kamuda Enerji İşleri Genel Müdürü'' diye yazdı.

TOKER, YAZISINDA NE ANLATTI?
Çiğdem Toker, Cumhuriyet gazetesinde 15 Kasım 2017’de “Rusya’ya domatesler de ''Bayburt’tan'' başlığı ile kaleme aldığı yazıda, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin kısmen çözülmesi ile Rusya’ya başlayan domates ihracatı için seçilen şirketlere ilişkin iddiaları gündeme getirdi. İhracat için “Özaltın, Süral ve Agrobay'' isimli üç şirketin Rusya tarafından belirlendiği iddialarına karşın Toker, bunun aksinin iddia edildiğini belirtti.

Üç şirketin adının Türkiyeli yetkililerce Rusya’ya iletildiğinin konuşulduğunu aktaran Toker yazısında, Agrobay’ın bünyesinde yer aldığı Bayburt Grupun diğer inşaat şirketlerinin altyapı ihalelerinde, özellikle davet yöntemli olarak büyük bedelli işler almasıyla öne çıktığına dikkat çekti.

“ TCDD’nin davet yöntemiyle verdiği Sapanca-Geyve YHT altyapı/ üstyapı inşaatını 2 milyar TL’ye yapacak olan Özgün Yapı’nın, 3. havalimanını kente bağlayacak 1 milyar avroluk Gayrettepe hattını yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığınca seçilen Kolin-Şenbay ortaklığındaki Şenbay’ın, 1.1 milyar TL’lik Rize Havalimanını Cengiz’le birlikte yapmakta olan Aga Enerji’nin de kardeş kuruluşu'' diyerek alınan ihaleleri sıralayan Toker, “Gelgelelim, domates ihracatı yapabilecek koşulları taşıyan benzer niteliklerde çok sayıda şirket olduğu hatırlatılıyor. Hal böyleyken, uzun bir yasak döneminden sonra Rusya’ya 50 bin ton ihracat yapacak üç firmadan birinin, son dönemlerin gözde girişimcisi Bayburt Grup bünyesinde yer alması, seçimdeki kriterlerinin gerçekten objektif olup olmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor'' diye yazdı.

"AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarına 1.5 milyonluk dava" haberi, 15 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarına 1.5 milyonluk dava haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’lilere kıyakları yazan Cumhuriyet yazarına 1.5 milyonluk dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Politika Haberleri