AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine rağmen öğrencilerin 'imam hatip' direnişi sürüyor!

AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine rağmen öğrencilerin 'imam hatip' direnişi sürüyor!

AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine ra... Akçakoca’da Sosyal Bilimler Lisesi’nin “kız imam hatip lisesi''ne dönüştürülmesi nedeniyle okulun üçüncü gününde de eğitim yapılamadı. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin önceki gün okullarının imam hatip lisesine...

Akçakoca’da Sosyal Bilimler Lisesi’nin “kız imam hatip lisesi''ne dönüştürülmesi nedeniyle okulun üçüncü gününde de eğitim yapılamadı. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin önceki gün okullarının imam hatip lisesine dönüştürülmesine karşı eylem yaparak imam hatip sınıflarının önünde bedenleri ile barikat kurmasının ardından 21 Eylül’de de imam hatip lisesi öğrencileri erken gelerek sınıflara girdi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Sosyal Bilimler Lisesi’nin kız imam hatip lisesine dönüştürülmesine karşı geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında öğrenciler, veliler eylemler yaparak ve yetkililerle görüşerek protesto etmiş, başka bir binaya taşınmak istemediklerini dile getirmişlerdi.

Okulların açılması ile Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriimam hatip sınıflarının önüne barikat kurarak okullarına sahip çıkmışlardı. Okulun üçüncü günü de öğrencilerin direnişi nedeni ile eğitim yapılamadı. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin okulun açılışı ile sınıf önüne barikat kurarak sürdürdükleri direnişin ardından 21 Eylül’de de imam hatip lisesi öğrencileri erken gelerek sınıfları doldurdu.

Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’nin, 79 yatak kapasiteli pansiyonu ile birlikte Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Okulun, son sınıflar hariç 200 öğrencisinin, Barbaros Anadolu Lisesi’ne taşınacağı açıklandı. Okul açılmadan bir hafta önce veliler konuyu idari mahkemeye taşırken, mücadele sürüyor. İmam Hatip Lisesi öğrencileri dün erken saatlerde gelerek sınıflara otururken Sosyal Bilimler lisesi öğrencileri ise kantinde eylem yaptı.

lise2.jpg

Veliler de okulda

Veliler de okulda öğrencilere destek verdi. Hürriyet’in haberine göre Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Belma Öztürk, “Haziran ayında okulumuzun İmam hatip olacağı ve başka okulun altına sığınmacı gideceğimiz söylendi. Biz dün (önceki gün) erken geldik çocuklarımızı sınıflara soktuk. Bugün (dün) de onlar bizden önce sınıflara yerleşmiş, bizim çocuklar kantinin boşluğunda kaldı. İl ve ilçe milli eğitim müdürü ile kaymakam geldi. Çocuklara, ''İçinizden bir kısmının geleceği yanar’ gibi şeyler söylendi. İdari mahkemenin kararını bekliyoruz. Bizim gitmemiz Barbaros Lisesi’ni de rahatsız etti. Yer açmak için sınıflar birleştirildiği için mevcutlar arttı'' dedi.

Öğrencilerin eylemi üzerine Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve ilçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte giderek öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Hürriyet’e konuşan Yiğit şunları söyledi:

“İmam Hatip Lisesi ortaokul ve lise öğrencileri aynı binada eğitim görüyor ve sayıları 600’e yakın. Kapasite olarak yetersiz kalması nedeniyle öğrenci sayısı 158’e düşen sosyal bilimler lisesine, kız imam hatip öğrencilerini taşıma kararı aldık. Bu okuldaki öğrencileri de Barbaros Anadolu Lisesi’nin üst katına taşımaya karar verdik. Çocuklarla konuşarak ikna etmeye çalıştım. Onlara, ''Derste olmanız gerekiyor, yoksa siz de biz de problem yaşarız’ dedim. Bu tehdit olarak algılanmış. Son kararımız; çocuklar tahsis edilen okullara gidecek.''

lise3.jpg

“İtidale davet''

CHP’li Mahmut Tanal ise okullarının imam hatibe dönüştürülmesine tepki gösteren öğrencileri ve velileri  “itidale'' davet ettiğini şbelirterek yaşananın lise velileri ve öğrencilerini karşı karşıya getirmek olduğunu Hürriyet’e şu sözlerle açıkladı: “İdari plansızlık nedeniyle İmam Hatip ve Sosyal Bilimler Lisesi velileri ile öğrencilerini karşı karşıya getiriyorlar. İmam Hatip lisesi üzerinden tartışma başlatmak için tezgâh kurmuşlar. Bu çocuklar birbirinin yüzüne nefretle bakıyorlar. Tehlikeli bir gerginlik var, beni korkuttu. Bir kıvılcım bekliyor millet. İki okulun öğrencilerini de velilerini de itidale davet ettim'' dedi.

AKP’liler devrede

Direnişin sürmesi üzerine AKP’liler devreye girdi. Çocukların tehdit edilmesinin ardından yapılan toplantıda AKP Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Yanmaz da girdi. Yoklamalarda yeni sınıflarda görülmeyen öğrenciler açısından “sorunların'' ortaya çıkacağı toplantıda gündemleştirildi. Toplantıda eğitimin kesintiye uğramaması için gönderildikleri Barbaros Anadolu Lisesi’nde eğitime devam edilmesi ancak okulun kazanılması ve öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi içn mücadeleye devam edilmesi kararı aldı.

Toplantı sonrasında okul koridorlarında ve bahçesinde bekleyen öğrenciler toplu bir biçimde ve “Zulme hayır, adalet istiyoruz'' sloganları ile Çuhallı çarşısındaki Barbaros Anadolu Lisesine yürüdü.

Kaynak: Sendika.org

"AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine rağmen öğrencilerin 'imam hatip' direnişi sürüyor!" haberi, 22 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine rağmen öğrencilerin 'imam hatip' direnişi sürüyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'lilerin 'Geleceğiniz yanar' tehdidine rağmen öğrencilerin 'imam hatip' direnişi sürüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  2. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  3. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  4. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  5. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  6. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  7. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  8. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  9. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  10. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  11. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  12. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  13. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  14. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  15. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  16. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  17. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  18. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  19. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  20. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
Gündem Haberleri