AKP'nin hainler mahallesi!

AKP'nin hainler mahallesi!

AKP'nin hainler mahallesi! AKP'nin kalemleri arasında Pelikan dosyasıyla gün yüzüne çıkan savaş sürüyor. Birbirlerine "ahmak", "hain,", "kuş beyinli" ve "menfaatçi" sözleriyle saldıran AKP kalemleri, şimdi de "hainler mahallesi"ni yazdı.Bir dönem Star...

AKP'nin kalemleri arasında Pelikan dosyasıyla gün yüzüne çıkan savaş sürüyor. Birbirlerine "ahmak", "hain,", "kuş beyinli" ve "menfaatçi" sözleriyle saldıran AKP kalemleri, şimdi de "hainler mahallesi"ni yazdı.

Bir dönem Star gazetesinde yazan ve sonrasında Davutoğlu'na yakın olduğu belirtilen Karar gazetesine geçen Elif Çakır, AKP'deki "hainler mahallesini" yazdı. Çakır, Pelikan dosyasına ilişkin ise "Nerede hazırlandığı ve kimlerce kaleme alındığı herkesçe bilinen o aşağılık bildiriyi yazanlar..." ifadelerini kullandı.

"Birkaç gündür, AK Parti’nin arkasındaki ''hainler mahallesi’nde dolaşıyorum. Gerçekte kaydı kuydu olan böyle bir mahalle yok, elbette. Ama böyle bir mahalle var. 2011 yılında inşa edilmeye başlandı. AK Parti’nin muktedir olmasının akabinde inşa ettiği bir mahalle; ''hainler mahallesi" diyen Elif Çakır, yazısına şöyle devam etti:

Mahallenin ''zorunlu’ sakinlerini tanıyorsunuz. Hepsi, önce hayasızca, pespayece, insafsızca yürütülen kampanyalarla itibar suikastına uğradılar. Kimine “Kraliçe’nin adamı, İngiltere bağlantısı var!'' dendi... İtiraz edenler oldu: Olur mu öyle şey? Bu adam Müslümandır, ayıptır, günahtır, bühtan ediyorlar... Denildi ki... ''Sizin bilmediğiniz hususlar var.’ Daha düne kadar ''dava adamı’ deyip de eline koluna sarıldığımız, dualar ettiklerimiz... Bir sabah uyandık ki... Meğer...  “Bakanlıklara Paralel örgütü dolduran, devlet kademesini Paralel’in hizmetine sunan'' hainin, kriptonun önde gideniymiş! Bir kulağımızın duyduğuna diğer kulağımız inanmadı. Daha biz ne oluyor, demeden... Denildi ki... ''Sizin bilmediğiniz şeyler var, o iş öyle değil!’ ''Gerçekten bizim bilmediğimiz hususlar vardır’ denile, denile... ''Hainler mahallesi’ne itildiler. Hain ilan edilenler ''kah bu zillet muamele’ karşısında kendilerini savunmayı ''zul’ saydılar sustular, kah ''davaya zarar vermemek’ adına sağır kesildiler. 

MAHALLENİN SON SAKİNİ DAVUTOĞLU

Ses çıkmadıkça... Sayı fazlalaştı. Ses çıkmadıkça daha fütursuzlaşıldı. ''Hainler mahallesi’nin son sakini, mazlumu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. Başbakan Davutoğlu’nun “veda konuşması''nı izlerken yüreğim burkuldu. Anlayamadım. Anlamlandıramadım. “Kardeşim, bu görevi fazlasıyla hak etti'' diyerek 20 ay önce göreve getirilen, sonrasında, gayretiyle, samimiyetiyle, dürüstlüğüyle herkesin sevgisini kazanan, AK Parti tabanıyla doku uyuşmazlığı yaşamayan, iki seçimde partisini sandıktan başarıyla çıkartan Ahmet Davutoğlu ''hain’ yaftası yiyerek görevini bırakmak zorunda bıraktırıldı. Nerede hazırlandığı ve kimlerce kaleme alındığı herkesçe bilinen o aşağılık bildiriyi yazanlar, MKYK’da “Yetkileri tırpanlansın'' diye türlü alavere dalaverelerle imza toplayanlar, aylardır “Davutoğlu hain, Reis’in arkasını oyuyor’ yaygarası yapanlar, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarını dinlediklerinde birazcık yüzleri kızarmış mıdır? Hiç sanmıyorum. 

STAR'IN HEDEFİNDE DAVUTOĞLU'NUN 'ÇEVRESİ' VAR

AKP içindeki tartışmaya ilişkin bir diğer yazı ise Star yazarı Ahmet Kekeç tarafından kaleme alındı. Davutoğlu'nun danışmanlığını yapan Etyen Mahçupyan'ı hedef alan ve "Davutoğlu’nun çevresini niçin konuşmuyorsunuz?" diyen Kekeç, şu ifadeleri kullandı:

Başbakan’ın fahri danışmanı, “Davutoğlu’nun gidişine üzülmeyenler cahildir, eğitimsizdir, kentli değildir...'' demeye getiren yazılar yazacak, bir tür “sınıfsal aşağılamada'' bulunacak, gidenin arkasından mesnetsiz “başarı tabloları'' çizecek ama sınıfsal aşağılamaya konu edilenler “Şu başarı tablosuna bir bakalım'' demeyecek. Öyle mi? (Fahri danışman, Yılmaz Özdil’in açtığı kulvarda sağlam ve emin adımlarla ilerliyor. Cumhurbaşkanının danışmanları için de eşcinsel imasında bulunmuştu. “Bidon kafa''ya ulaşması yakındır.)

"AKP'nin hainler mahallesi!" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin hainler mahallesi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin hainler mahallesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Politika Haberleri