AKP'nin HDP'yi tasfiye planı

AKP'nin HDP'yi tasfiye planı

AKP'nin HDP'yi tasfiye planı AKP, RTÜK’teki bir üyesinin görev süresi 5 Kasım’da sona erecek olan HDP’nin yeni üye bildirmesinin önünü kesti. TBMM’de 16 Ekim’de, temmuzda boşalan iki üyelikle birlikte üç yeni üye belirlenmesi için seçim yapılacak....

AKP, RTÜK’teki bir üyesinin görev süresi 5 Kasım’da sona erecek olan HDP’nin yeni üye bildirmesinin önünü kesti. TBMM’de 16 Ekim’de, temmuzda boşalan iki üyelikle birlikte üç yeni üye belirlenmesi için seçim yapılacak. TBMM Başkanlığı HDP’yi baypas ederek seçim için AKP’den iki, CHP’den ise bir isim istedi. Açık yasa hükmüne rağmen artık RTÜK’te üye bulunduramayacak olan HDP, Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Aralarında Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 10 milletvekili halen tutuklu bulunan, dört ismin ise TBMM kararıyla milletvekilliği düşürülen HDP, RTÜK üyeliği seçiminde de AKP operasyonuyla baypass edilecek. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin RTÜK üyeliği için sayısal gücü oranında aday göstermesine yönelik yasa hükmünü ihlal eden AKP, görev süresi Kasım ayında sona erecek HDP’li üyenin yerine bu partiden yeni aday gösterilmesinin önünü kapattı.

TEMMUZDA SEÇİM YAPILMADI
Birgün'den Sebahat Karakoyun'un haberine göre, AKP ve CHP kontenjanından RTÜK’e seçilen iki üyenin görev süresi 3 Temmuz’da sona erdi. 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekili sayısı arttığı için RTÜK’teki üye sayısının beşe yükselmesi gerektiğini savunan AKP, o nedenle iki üyenin de kendi kontenjanından seçilmesini istedi. CHP de anamuhalefet partisinin üye sayısının iki olması gerektiğini savunarak boşalan bir üyeliğe kendilerinin önereceği bir ismin seçilmesinde ısrarcı oldu. Anlaşma sağlanamayınca Meclis açık olmasına rağmen seçim yapılmadı ve dokuz olan üye sayısı yediye düşen RTÜK, o tarihten itibaren eksik üyeyle çalışmalarını sürdürdü.

TBMM BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
TBMM Başkanlığı görev süresi 5 Kasım’da sona erecek HDP’li üye de dahil olmak üzere üç yeni RTÜK üyesini belirlemek üzere 16 Ekim Pazartesi günü seçim yapılması için harekete geçti. TBMM’de grubu bulunan partilerin sandalye sayısı oranında RTÜK’e aday gösterilmesine yönelik yasa hükmüne rağmen HDP’nin üyeliğinin devamının önü kesilerek , üç üyenin yerine AKP’den iki ve CHP’den de bir isim istendi.

HDP AYM’YE GİDECEK
HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, AKP’nin açık bir operasyonla partilerinin hakkı olan RTÜK üyeliğini gasp edeceğini belirterek, sürece ilişkin şunları söyledi: “RTÜK’te biri AKP diğeri CHP kontenjanından iki üyenin görev süresi 3 Temmuz’da sona ermesine rağmen Meclis açık olduğu halde kasıtlı olarak seçim yapılmadı. Çünkü AKP 1 Kasım’da milletvekili sayısı arttığı gerekçesiyle iki üyenin de kendi kontenjanından seçilmesini istiyordu. CHP de kendi üyesini kaybetmemek için AKP ile ortaklaşa hareket etti ve seçimin yapılmamasına seyirci kaldı. RTÜK aylardır iki üyesi eksik bir şekilde çalıştı. Biz AKP’nin Anayasa’yı, yasaları, hukuku çiğneyen kirli yöntemlerini biliyoruz. Ama bu olayda anamuhalefet partisi de AKP ile ortaklaşa hareket etmiştir. Eğer Temmuz ayında seçim yapılmış olsaydı AKP iki üyeliği de alacaktı. Bunun için seçimi yaptırmadılar. HDP seçim dışı bırakılıyor. Bu konuyu AYM’ye götüreceğiz.''

f1-033.jpg

"AKP'nin HDP'yi tasfiye planı" haberi, 12 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan AKP'nin HDP'yi tasfiye planı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin HDP'yi tasfiye planı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
Otomotiv Haberleri