AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket sahibini buldu

AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket sahibini buldu

AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket ... AKP MKYK sonra erdi. Toplantı 45 dakika sürdü.  AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in saat 13:00’da genel başkan adayını açıklayacağı duyuruldu.AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli dün yaptığı açıklamada, yeni genel başkan...

AKP MKYK sonra erdi. Toplantı 45 dakika sürdü.  AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in saat 13:00’da genel başkan adayını açıklayacağı duyuruldu.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli dün yaptığı açıklamada, yeni genel başkan adayını AKP’nin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın, saat 14.00’te duyuracağını belirtmişti.

Ancak hem saat hem de adayı açıklayacak isim değişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in saat 13:00’da genel başkan adayını açıklayacağı duyuruldu.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı. Binali Yıldırım'ın genel başkan daylığının açıklandığı toplantıya Ahmet Davutoğlu katılmadı.

Çelik, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir."

ERDOĞAN'LA ARAMIZDA MİLİM MESAFE YOKTUR

Ömer Çelik, açıklamasında "Kurucu genel başkanımız Erdoğan ile AK Parti ile AK Parti kadroları arasında milim mesafe yoktur" dedi.

"Genel başkan adaylığına layık görülmek onurların en yükseği"

AKP Genel Başkan adayı Yıldırım da yaptığı açıklamada "Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

"Şunu herkes bilmelidir, AK Parti bir dava partisidir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Partigeçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir." diye konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kurucu başkanımız, liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." 

AKP Genel Başkan adayı Yıldırım, "Parti kongreleri birer demokrasi bayramıdır ancak AK Parti kongrelerini diğer partilerden ayıran bir özellik vardır, o da AK Parti kongreleri ayrışma nedeni değil, kardeşliğin, bağların, birlikteliğin daha da kuvvetlendirilme vesilesidir. Bu kongremizin de çok daha fazla birbirimize kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam yolunda bir kararlılık ortaya koyacağına yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Terör sorununa da değinen Yıldırım, "Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız." şeklinde konuştu.

AYNI ZAMANDA BAŞBAKAN

AKP’nin yeni genel başkanı olacak ismin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabineyi kurmakla da görevlendirilmesi bekleniyor.

BİNALİ YILDIRIM İSMİ

AKP kaynaklarına göre; büyük bir sürpriz olmazsa açıklanacak ismin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacağı öğrenildi.

DAVUTOĞLU VEDA EDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bugün Ak Saray’a giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a veda ziyaretinde bulunacağı bildirildi.

"AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket sahibini buldu" haberi, 19 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket sahibini buldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin yeni genel başkanı açıklandı! Ceket sahibini buldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  8. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  9. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  10. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  11. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  12. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  13. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  14. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  15. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  16. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  17. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  18. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  19. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  20. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
Politika Haberleri